Читање книги

С

Спенсер

Гостин
прва и засега единствена книга што сам си ја купив и прочитав е Сведоштва 2001 од ген Панде... во неа се раскажува за тоа како пројде војната во 2001ва во Македонија,акции,кои единици учествувале и слично...

-ако знае некој,некоја ваква слична книга, од "military" т.е. воен карактер, нека пише:vozbud:

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
прва и засега единствена книга што сам си ја купив и прочитав е Сведоштва 2001 од ген Панде... во неа се раскажува за тоа како пројде војната во 2001ва во Македонија,акции,кои единици учествувале и слично...

-ако знае некој,некоја ваква слична книга, од "military" т.е. воен карактер, нека пише:vozbud:
"The bear went over the mountain", na primer, za voenite iskustva na sovetskata vojska vo Avganistan. Imas torenti.

PS. I pobaraj od starite tvoi, sigurno imaat nesto od tipot na tritomnata "Drugi Svetski Rat" i sl. Site vo ex-Yu gi kupuvale tie. Dobro, verojatno ne bas site.

Член од
18 август 2009
Мислења
23
Поени од реакции
2
дали ке може некој да ми даде линк каде сто има голем број е-книги на македонски.однапред благодарам

E

^Emo^Girl

Гостин
сакам да читам,омилена ми е Хари Потер,ги имам прочитано сите делови по неколку пати,исто така мн ми се допаднаа Twilight и New Moon,ги сакам книгите на Ден Браун,Агата Кристи,Николас Спаркс и Пауло Коелјо

Член од
25 јануари 2009
Мислења
45
Поени од реакции
2
Последна книга што сум ја прочитала е ,,Злосторство и казна,, од Достоевски. Идејата е интересна, но непотребно се испишани толку многу страни, можел човекот да помине и со помалку. Инаку поомилени книги ми се: ,,Времето на лалињата,,-Дебора Могах, ,,Ќерката на чуварот на спомените,,-Ким Едвардс, ,,Девствено сино,, и ,,Девојката со бисерна обетка,,-Трејси Шевалие и ,,Клетници,,-Виктор Иго. ЛЕЛЕ ќе заборавев, ,,ПЕКОЛОТ,,-Данте Алигиери и ,,Фауст,,-Гете.

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
Нема подобро хоби од читање книги најдобро пополнување на време

Член од
6 јули 2009
Мислења
491
Поени од реакции
16
Последна книга што ја имам прочитано е „Зоки Поки“ (ова за потребите на изпитот не за друго), а пред неа „Сто години самотија“ малку замрсена содржина но ми се свиѓаше и после сесијава планирам да ја зеам пак да ја прочитам :pipi:

CueBaLL

Schizophrenic
Член од
7 декември 2008
Мислења
1.137
Поени од реакции
34
Ne znaev kaj da prasam pa ke prasam ovde
Dali nekoj gi ima ili znae kaj da se naogat Twilight knigite ne eKnigi i kaj mozam da gi kupam

thnxx odnapred`

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.163
Поени од реакции
6.041
Ne znaev kaj da prasam pa ke prasam ovde
Dali nekoj gi ima ili znae kaj da se naogat Twilight knigite ne eKnigi i kaj mozam da gi kupam

thnxx odnapred`
Провери во "Икона" во Рамстор дали ги има. Таму може да се најде секаква литература на англиски.

Д

ДаркхарТ

Гостин
Јас вчера почнав да читам една книга се вика Москва на солзите не им верува.Интересна книгичка од 487 страни.Опишан живот на 3 русинки дојдени од предградие во Москва борејќи се за успех и подобар живот.Не е којзнае колку филозофска али за тепање време е супер.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.269
Поени од реакции
2.271
Јас вчера почнав да читам една книга се вика Москва на солзите не им верува.Интересна книгичка од 487 страни.Опишан живот на 3 русинки дојдени од предградие во Москва борејќи се за успех и подобар живот.Не е којзнае колку филозофска али за тепање време е супер.
Ја прочитав ја оваа од Валентин Черних е книгата. Убава е за тепање време како што кажа.

Инаку сум голем љубител на трилери. Ги прочитав книгите на Ден Браун освен Ангели и Демони која не можев да ја најдам, па зедов да читам од Роберт Ладлам нешто. Прво од него ја прочитав Ракописот на Чанселор, а денеска, пред 2 саати ја завршив Московски Вектор исто од него. Оваа последната е посебно убава и ќе ја препорачам на сите кои сакаат ваков жанр. Утре ќе одам до библиотека да ги вратам овие 2 и да видам имаат ли уште нешто од него.

Ај некој нека ми препорача уште некој добар писател на вакви трилери...

Член од
3 август 2009
Мислења
60
Поени од реакции
3
и јас ја сакам господар на прстените инаку читам и други книги многу сакам да читам тоа го правам во слободното време :vozbud::vozbud::vozbud: :helou:

RIOT!

dust in the wind
Член од
10 септември 2009
Мислења
90
Поени од реакции
16
Хмм..последна книга што ја имам прочитано беше "Знаеш ли да чуваш тајна" од Софи Кинсела...Иначе овие денови во план ми е да ја читам Twilight, имам онака желба да ги прочитам сите делови:)

CF.REAL MADRID

ЦЕВКА
Член од
9 септември 2009
Мислења
335
Поени од реакции
9
Дај пишете некоја авантуристичка книга,со острови со патувања,некоја интересна,слична како Робинзон Крусо........Ај ве молам............

pAnDa`

Original..
Член од
5 ноември 2009
Мислења
578
Поени од реакции
35
Аии какви книги читање заеби тоа. Инаку ја прочитав Злосторство и Казна, и ова Клетници што е добри книги се, али сепак ме мрзи така рекреативно да читам. Порано читав али сеа слабо.. :pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom