Имаме слична љубов кон книгите, Хари Потер деловите ги читав сите но секако повеќе сакав да ги гледам филмовите. И не сум по тие книги, највеќе сакам трилери и детективски романи. Еповите „Илијада“ и „Одисеја“ ми се омилени книги од средно. А љубовни?И јас ги сакам таквите книги, Хари Потер..ух тоа е нешто прекрасно. Сепак не читам многу такви книги, повеќе сум за гледање на такви филмови/емисии.
Читам руски бестлеери (незнам дали точно го напишав), семејни романи, после оние епови „Илијада“, „Хомер“..итн. Само љубовни не сакам воопшто да читам. Глупави се. И бесмислени. И нема што да се научи од нив.
brat se slozuvam so tebe toa se knigi za decaЧитам криминалистички книги од типот на Агата Кристи, Иначе таа Ерагон што ја викате го имам гледано филмот и многу ми е детски.
Иначе последни што ги читав беа овие од Петре М. Андреевски што ги продаваа преку весников да не му праам реклама. И солидни приказни беа.
Кои други книги од Стивен Кинг се преведени на македонски и кај може да ги најдам ?Ја читам книгата МОБИЛЕН од Стивен Кинг и е многу интереста!Ви предложувам да ја прочитате.
Мислам дека само таа ја имаат преведено на македонски од него. Иначе јас во моментов го читам серијалот Dark Tower (Мрачна Кула) од Стивен Кинг, на српски јазик е преведена. Се состои од 7 книги.Кои други книги од Стивен Кинг се преведени на македонски и кај може да ги најдам ?
Еве тиЛуѓе не знам дали за тука е прашањето,ама го пребарував цел форум и не знаев каде да го поставам-дали имате линкови за е-книги на македонски или српски?Ако нема таква тема,јас барав и не најдов,би било добро да се отвори истата.Ви благодарам многу.
Еј фала ти многу.Се најубаво.