- Член од
- 24 ноември 2009
- Мислења
- 4.959
- Поени од реакции
- 4.881
Не сме ни бугари па џимиринки да ги пишува, иначе ЧВАРЦИ Е српски Чварки е македонски ЏИМИРИНКИ е паланечко/струмичко/беровско бугарски.Е ајде де чварки, шо ние срби ли сме
Не сме ни бугари па џимиринки да ги пишува, иначе ЧВАРЦИ Е српски Чварки е македонски ЏИМИРИНКИ е паланечко/струмичко/беровско бугарски.Е ајде де чварки, шо ние срби ли сме
е тука е маката, да имаш осет. али после неколку флаши вино веруј го губиш осетот^ ^ ^ ^
Техничко дополнување - Пршки е по охридско струшки дијалект.
А ок се, со осет ако ги конзумираш.И со вино.
аман ма жено и ова со ракија со црвено вино и буковец се јаде оваИх од кога немам јадено чварки викајте на гости
Сос ракија ги мезам.
Беровско/Струмичко можеби, но Паланечко не.Не сме ни бугари па џимиринки да ги пишува, иначе ЧВАРЦИ Е српски Чварки е македонски ЏИМИРИНКИ е паланечко/струмичко/беровско бугарски.
Све со ракија, ова чваркиве со калапче сиренце и ајварче на чинијата добро наместени, некое масличне, вратче некое парче и у средина чварки. Мх мх уште од сабајле лиги ми потекоа.аман ма жено и ова со ракија со црвено вино и буковец се јаде ова
Ѓеј.Кисела зелка со црвен пипер и букоец наросена али онака на 4 поделена помала некоја малку маслиуново масло одозгора и еден ваган земјен чварки ама малкуууу сосема малкууууу стоплени со се вангалата во релна, ракииче 4/5 годинки стара лежена во багремово буре туф туф туф.
Абе се јаде и пие до сабајле ни да те фати ни бутур, а за ручек може бакардан со чварчиња завиткан во лист кисела зелка, и ги налеваш одозгора со ледно црвено винце.
БРЕЕЕЕЕ ЛИГИ МИ ПОТЕКОА
Дај кажи рецептот за баница со чваркипробајте јадејте погача/баница со чварки некаде накај 5 саато сабајле и после елајте споделејте как спијаате после тоа
баница+чваркиДај кажи рецептот за баница со чварки