N
NikolaMKD91
Гостин
Барав низ гурманско катче и забележав дека нема тема за овој балкански специјалитет од свинско месо (сланина).
Кај нас се познати како чварки, пржки, џимиринки и тн . Се добиваат од ситно исецкани парчиња свинска сланина кои се топат во поголем казан на оган . Во текот на приготвувањето маста се цеди и трга настрана од сланината, а парченцата месо се пропржуваат и сушат.
Еве сето тоа како изгледа
Колку вие го јадете овој стар специјалитет и со што ? Се препорачува најдобро со црвено и црно вино. Па ајде бујрум гурмани да слушнеме ваши искуства.
Кај нас се познати како чварки, пржки, џимиринки и тн . Се добиваат од ситно исецкани парчиња свинска сланина кои се топат во поголем казан на оган . Во текот на приготвувањето маста се цеди и трга настрана од сланината, а парченцата месо се пропржуваат и сушат.
Еве сето тоа како изгледа
Колку вие го јадете овој стар специјалитет и со што ? Се препорачува најдобро со црвено и црно вино. Па ајде бујрум гурмани да слушнеме ваши искуства.