Чао Floppy

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Како што повеќето знаете Flopy дискетите се минато,дојде денот кога се одлучи да не се произведуваат.Тој поранешен компјутерски напредок постигнал невидени рекорди дневно се користеле и по 2 билиона примероци.Мене најискрено ми има вршено многу работа,ми се има најдено во многу ситуации но тоа е тоа.
Па ајде да видам што имате вие да кажете за
Flopy дискетите.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Floppy не паметам да сум користел некогаш, освен за бутирање коа форматирам :)

E па ај чао, заслужена пензија :helou:

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Флопи користев кога имав Windows 98 тогаш ми требаше за бутирање за да инсталирам Windows 98, но откога се префрлив на XP неам користено флопи, освен ако дое некој другар со текст документ снимен на флопи и да го средиме, а ја лично не користам флопи, само флеш меморија и CD/DVD. :)

Чао floppy. Добар беше но мал беше (MB). :pos:

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Ја користам и ден денес флопи, коа ми треба да ми испринта некој нешто му го носам на флопи, пу штета

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
Еееее... беа тоа времиња... копираш една иста ствар по најмалку 3 пати, на најмалку 3 флопија.. пошто... едно сигурно ќе рикне додека стигнеш до автобуска... второто .. во автобус .. па третото... втората копија ќе успее да ја прочита :) Минимално во капацитет, максимално во непоузданост ... али си ја вршеше работата на времето... на новата машина не ни стаив флопи, воопшто...

Rest in Pieces ....

@vodka: мало... мало.. ама техничарче беше :pos:

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Стварно.. откако ставив XP зимата 2001, немам користено floppy на компјутеров. Порано цели игри снимавме на флопи.. ее, времиња.. (=

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Чао флопи кој секс го имам папано со тебе 5 пати истата работа да ја снимам :(

Член од
2 април 2006
Мислења
2.842
Поени од реакции
31
USB Flash memory rulz. И така флопито вршеше мала работа. hehe:

Член од
26 јануари 2007
Мислења
241
Поени од реакции
3
Па дојде време... И така ние уште 10 годин ќе ги користиме резервите на Floppy :pos2:

Izmrznan_Zajak

I spank Bunnies
Член од
28 февруари 2007
Мислења
39
Поени од реакции
1
Floppy zakon !!! Abe ni da se ostete,ni da mu bide nesto...tii cedejkite samo se ostetuvat i se grebat,nogo osetlivi...Floppy RULEZ !!!:je:

Член од
17 февруари 2007
Мислења
296
Поени од реакции
0
Незнам за вас, но мене и ден денес флопито ми врши работа, односно морам да го користам (иако не сакам, но нема бегање). Инаку работата е тоа што за да инсталираш Xp на SATA диск ќе ти треба флопи со драјвери за SATA контролерот. Али гледам за инталирање на Вистата не се потребни, така да изгледа ќе ги баталам.

Black Rose

дете на цвеќето
Член од
12 февруари 2007
Мислења
1.972
Поени од реакции
38
Вршеше работа, секогаш имав по 3-4 floopy у ташна, по навика уше си носам и па се наооѓаат :wink: Сеа USB и ништо др. мало, практично, доволно капацитет, не се гребе .....

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Леее флопи...Ко ќе ми текне како сум пребацувал том и џери и аладин игри од флопи...
Па она идеш вин зип датотеки делиш на 15 дела за флопи...лелелелел спомени

Чао флопи ќе ми недостигаш

Kajgana Shop

На врв Bottom