Дедо Трпе бил пред умирање и му вика на внукот.- Ај оди земи од оние моите омилени колачиња што ги прави мајка ти, и донеси ми.Се враќа внук му:- Ма не дава, вика дека и се за утре, за на погреб!
Што прави глувонемо детенце без 3 прста-Дтка
Како се вика куче со две нозе?-Како и да го викаш, нема да дојде!
Во пустина во некоја оаза имало езерце. Езерцето имало „лековита“ вода ...Влага човек без една нога и искача со нова нога ....Влага човек со една рака, искача со 2Влага човек во инвалидска количка и искача со нови Мишелин гуми.
Докторот: Честитам добивте син!Човекот: Лелеле, супер, фала ви!Докторот: Ама чекајте, се роди без раце.Човекот: Добро, син ми е ќе го сакам и без раце.Докторот: Ама се роди и без нозе и без труп.Човекот: Е добро де, а што има?Докторот му носи една текла и во неа едно око. Човекот му мавта среќно и му вика, здраво синее!Докторот: Не му мавтајте за џабе, ќораво е!
Лепрозен ебел сидаш. Сидашот му вика:- Знаеш дека имам сида?- Нема везе и онака цел ми остана кај тебе.
На Цветко му доаѓа комшијата на гости и уште од врата зачудено го прашува:- Цветко бе, што си го ставил бебето да спие на плакар?!- Абе, кога паѓа од креветче не го слушам.