Црна магија

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.305
Поени од реакции
5.911
Bas me intersira od kade poteknuva i zasto se vika crna ili bela ?
Црната магија има за цел на тој што е насочена најчесто да го усмрти значи таа е енергија која настојува да создава ниски вибрации можда е лоша симболика али е некој вид паразит на душата. Зборот црно, темно асоцира на тага најточно ниска вибрација. Иначе постојат и тн. бели магии тоа сличен принцип како кај црната магија али служи за оздравување од некоја болест и кај тие магии најчесто мора болниот сам да си го изврши тоа што ке го оздраве. Ке ти напишам нешто накратко околу вибрациите затоа што околу нив е слабо познато а многу битно кога станува збор за магии. Високи, убави вибрации се радост, смеа, задоволство додека ниски се плачење, грижа, тага најниско ниво е смрт. Секој човек има и своја засебна вибрација карактеристична за него затоа луѓе комуницираат со животни итн... Од врвна гледна точка се е едно и се поврзано. Поздрав. :)

R.1

Член од
23 јануари 2014
Мислења
149
Поени од реакции
59
знае некој некој ритуал, црна или бела магија?

Член од
12 ноември 2014
Мислења
40
Поени од реакции
10
Vo red so vibraciite no zemeno vo predvid deka temnata boja preovladuva so univerzumot gledano od covecko oko dali toa samo po sebe asocira ili simbolizira crna magija?

I kako crn mag deluva na licnost so koja ne e u kontakt i ne ja poznava odnsono kako ja doznava karkteristikata na taa odredena licnost i pritoa na koj nacin deluva sto koristi ?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Vo red so vibraciite no zemeno vo predvid deka temnata boja preovladuva so univerzumot gledano od covecko oko dali toa samo po sebe asocira ili simbolizira crna magija?

I kako crn mag deluva na licnost so koja ne e u kontakt i ne ja poznava odnsono kako ja doznava karkteristikata na taa odredena licnost i pritoa na koj nacin deluva sto koristi ?
A да те стават во свежо искречена бела соба без врати и прозори, и светло внатре..... каква боја ќе преовладува? :)

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.349
Поени од реакции
21.733
Не.

Никако не делува. Тој мисли дека делува, а уствари си прави "бајрам на паметот". Mагии делуваат само кај луѓе кои веруваат во нив. Целата магија е всушност негативни и нападни мисли кои се создаваат во умот на "магепсаниот" откако ќе дознае дека некој му фрлил магија.

Тие негативни мисли потсвесно ги манифестира во реалноста, на некој начин влијаат на неговиот живот. Онака, суптилно. Самата помисла дека некој ти фрлил магија, те прави депресивен, уплашен, тажен и сл. Таков човек не може да функционира како што треба, па очекувано е да го следи лоша среќа (ако може така да се нарече).

Обично, жртви на магија се религиозни, лекоумни и наивни луѓе со низок коефициент на интелигенција и со трошка здрав разум (претежно без). Луѓе кои секој пад во животот, секоја несреќа и неуспех ја припишуваат на натпиродното, паранормалното. Секогаш друг им е крив. Секогаш вината ја бараат во друг, а не кај себе.
Ако паднал од точак и скршил рака - комшијата е крив, магија му фрлил. Ако не може да најде работа - св. Никола го казнил пошто не ја бацил иконата во црква. Ако не може жена да најде - гарант баба Стојна комшивката магија му направила. Ако паднал на испит - Господ така сакал.

Затоа, ставај се на кур и ич кур да не те боли за ништо. Ни магија ќе те фати, ни пичка матерна. Магии ги фаќаат само суеверни луѓе, луѓе со слаба психа и без стабилен карактер.

http://www.angelfire.com/empire/serpentis666/Satanic_Magick.html

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.305
Поени од реакции
5.911

Универзумот не може да асоцира и симболизира црна магија универзумот е дело на семоќниот наш створител тоа е тотално различно како црно и бело...
Црната магија делува на начин што тој што ја прави претпоставувам со помош на визуализација го наоѓа тој на кој треба да му се наметне... Затоа и најчесто тој што ја прави бара некаков личен предмет од тој на кој треба да му се прави. Иначе црната магија ништо не користи човекот што знае да ја направи ја користи а таа всушност е енергија темна и лоша со која нема играчка. Имам разговарано со луѓе што успешно вадат црни магии и кажуваат дека е и повеке од опасно ако чепкаш а да не си доволно спремен.[DOUBLEPOST=1417262090][/DOUBLEPOST]
https://www.youtube.com/watch?v=HwzXLcLGmWQ Во овие 50 минути има одлични објаснувања ако навистина те интересира ке научиш доста работи.

Член од
12 ноември 2014
Мислења
40
Поени од реакции
10
Ja smetam deka takva magija e ogranicena i povrzana so sugestija i sueverie .[DOUBLEPOST=1417271586][/DOUBLEPOST]
Не.

Никако не делува. Тој мисли дека делува, а уствари си прави "бајрам на паметот". Mагии делуваат само кај луѓе кои веруваат во нив. Целата магија е всушност негативни и нападни мисли кои се создаваат во умот на "магепсаниот" откако ќе дознае дека некој му фрлил магија.

Тие негативни мисли потсвесно ги манифестира во реалноста, на некој начин влијаат на неговиот живот. Онака, суптилно. Самата помисла дека некој ти фрлил магија, те прави депресивен, уплашен, тажен и сл. Таков човек не може да функционира како што треба, па очекувано е да го следи лоша среќа (ако може така да се нарече).

Обично, жртви на магија се религиозни, лекоумни и наивни луѓе со низок коефициент на интелигенција и со трошка здрав разум (претежно без). Луѓе кои секој пад во животот, секоја несреќа и неуспех ја припишуваат на натпиродното, паранормалното. Секогаш друг им е крив. Секогаш вината ја бараат во друг, а не кај себе.
Ако паднал од точак и скршил рака - комшијата е крив, магија му фрлил. Ако не може да најде работа - св. Никола го казнил пошто не ја бацил иконата во црква. Ако не може жена да најде - гарант баба Стојна комшивката магија му направила. Ако паднал на испит - Господ така сакал.

Затоа, ставај се на кур и ич кур да не те боли за ништо. Ни магија ќе те фати, ни пичка матерна. Магии ги фаќаат само суеверни луѓе, луѓе со слаба психа и без стабилен карактер.

Bas dobar odgovor :)

http://www.angelfire.com/empire/serpentis666/Satanic_Magick.html
[DOUBLEPOST=1417271847][/DOUBLEPOST]
A да те стават во свежо искречена бела соба без врати и прозори, и светло внатре..... каква боја ќе преовладува? :)

Mislam deka ke bide i zolta ako e obicno svetlo od sijalica i bela a crna ke bide koga ke se iskluci svetloto :)

Последно уредено:
S

Samurai_Sk

Гостин
Дека постои црна магија постои тоа е докажано и има милион факти, ама на некои луѓе не им оди ништо во животот сами го прават животот пекол, и на крај доаѓа до мислата дека некој и направил црна магија зошто нивната ситуација е таква. Мислам ај застанете и мислете малку што правите со вашиот живот како го трошите времето како ја трошите младоста, дали сами вие се трудите да мислите позитивно за животот.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Дека постои црна магија постои тоа е докажано и има милион факти...
:jeeee:

Докази и факти, а?

Јас мислам дека ти не го знаеш значењето на зборовите доказ и факт. Всушност, сигурен сум во тоа.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.520
Поени од реакции
18.369
Преку личните предмети на личноста за која е наменета магијата, затоа што тие предмети се носители на личната астрална енергија која е поврзана со астралниот свет и душата на личноста. Покрај личноста за која е наменета магијата, кругот на учесници во обредот на црната магија се затвора со нарачателот, врачот и демонската сила. Магијата потоа, делува исклучиво преку нарачателот, а не врачот или талисманот, ниту сама по себе.

Член од
19 февруари 2014
Мислења
2
Поени од реакции
0
Дали знаете некој кој успешно отстранува црна магија во Македонија ама сериозно ?

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.363
Поени од реакции
28.466
Дали знаете некој кој успешно отстранува црна магија во Македонија ама сериозно ?
Ја увек ова го користам за тргање црна магија од мене или познати.

Kajgana Shop

На врв Bottom