Црвенковски го разреши Димитров

• Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Пријател....покултурно малку.
Ова е јавен форум а не биртија.
Воздржи се од пцовки.
Инаку ако си го прочитал целиот пост, ќе забележиш дека имаш одговор и на твојата поента (болдираното).
Пријател. Тоа едвај е пцовка. И обично не сум така настроен. Само ме нервираат лицемери како тебе. Едно е да си типичен комуњар и да се држиш до тоа, таквите ги ценам, си имаат став и тоа е. Ама тебе те читам редовно, ти си типичен комуњар кој се крие зад маската на некој ѓоа реален и демек неутрален тип. Ти си братче лицемер а пишуваш “фино замачкани“ постови за да го прикриеш тоа. Јас не сум од оние што ќе ти го премолчуваат тоа, за твоја среќа и на таквите како тебе од типот на brainwash suicide, не пишувам многу по форумов.

Поздрав!

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Пријател. Тоа едвај е пцовка. И обично не сум така настроен. Само ме нервираат лицемери како тебе. Едно е да си типичен комуњар и да се држиш до тоа, таквите ги ценам, си имаат став и тоа е. Ама тебе те читам редовно, ти си типичен комуњар кој се крие зад маската на некој ѓоа реален и демек неутрален тип. Ти си братче лицемер а пишуваш “фино замачкани“ постови за да го прикриеш тоа. Јас не сум од оние што ќе ти го премолчуваат тоа, за твоја среќа и на таквите како тебе од типот на brainwash suicide, не пишувам многу по форумов.

Поздрав!
Ti kazhal nekoj deka pcuenje vo nedostig na uzrean dijalog ili monolog se vikalo derenje?I normalno e bre site da ne go delat tvoeto mislenje...inaku nema muabet nema rasprava nema ni forum...Taka da forumite postojat da se soochat razlicnite stavovi bez navredi t.e. na nivo i argumentirani a ne ulichen muabet bez stav i tvrdenje.

Off topic si, daj kazhi za razreshuvanjeto na Dimitrov od strana na Branko ili ne ti se dopagja shto G'uevski e ostaen sam na sebe?

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134

Поздрав!
И ти се најде во позиција јунак на форумов за да го разоткриеш реалниот.
Браво јунаку.

Абе дај не ме смеј, туку ако имаш намера да ми реплицираш на напишаното, повели реплицирај.
А доколку мислиш на лично да го сведеш муабетот....си се зезнал.
Има реален живци да преќути на глупости, и да не му објаснува на секој чиви ставови коментира или застапува.
А ако ти помогне твојата фантазија во инвентивноста за да смислиш некоја добра реплика....ете тргни од ситуација дека му реплицираш на најголемиот есдеесовец на форумов.
Доколку тоа ти помогне....немам ништо против.:toe:

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Глејте да не се лажеме ,ако Владата толку го поштуваше и му веруваше Димитров немаше да прака шпиун таму ...
Цело време се виде овие за едно овие за друго..и цело време БЦ крив.
Епа за да не биде он крив и кочничар на нивниот план ете сега им напраи да им е полесно...пошто цело време БЦ вака ,БЦ така..
Е сега кој ке им смета,тоа не ми е јасно ????

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Ti kazhal nekoj deka pcuenje vo nedostig na uzrean dijalog ili monolog se vikalo derenje?I normalno e bre site da ne go delat tvoeto mislenje...inaku nema muabet nema rasprava nema ni forum...Taka da forumite postojat da se soochat razlicnite stavovi bez navredi t.e. na nivo i argumentirani a ne ulichen muabet bez stav i tvrdenje.

Off topic si, daj kazhi za razreshuvanjeto na Dimitrov od strana na Branko ili ne ti se dopagja shto G'uevski e ostaen sam na sebe?
Тебе изгледа никој не те опцул па не знаеш како изгледа тоа. Инаку мило ми е што после 50 оф-топици конечно ти текна дека темата е за разрешувањето на Димитров а не за тоа колку бил неспособен Грујо и колку бил способен Бане, што е суштина на секој твој пост.

Кога сме кај прашањето да ти одговорам: според мене, го повлекол Димитров - во ред. И да не го повлечеше - пак во ред. Сосема е сеедно. А во еден предходен пост ти кажав зошто. Решение во овие преговори нема да има затоа што Грција нема да прифати решение што нема да ни го промени името, идентитетот, пасошите, уставот... Не губат ништо во чекање, не им се брза за ЕУ и НАТО одамна се таму, и целта им се многу повеќе од името.

Така да, Груевски, Димитров, Протуѓер, Милошевски... се исто му доаѓа, нема ништо да направат. Единствени кои се подготвени да направат се Црвенковски и компанија, тие веднаш би ја свиткале кичмата и би потпишале предлог што ќе ја задоволи Грција.

Затоа му давам поддршка на Груевски по ова прашање, не затоа што многу го сакам. Тој барем се држи по ова прашање од некоја Македонска гледна точка, а овие што вие ги нудите како опција не покажуваат ништо Македонско во себе.

Тоа е тоа...

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
И ти се најде во позиција јунак на форумов за да го разоткриеш реалниот.
Браво јунаку.

Абе дај не ме смеј, туку ако имаш намера да ми реплицираш на напишаното, повели реплицирај.
А доколку мислиш на лично да го сведеш муабетот....си се зезнал.
Има реален живци да преќути на глупости, и да не му објаснува на секој чиви ставови коментира или застапува.
А ако ти помогне твојата фантазија во инвентивноста за да смислиш некоја добра реплика....ете тргни од ситуација дека му реплицираш на најголемиот есдеесовец на форумов.
Доколку тоа ти помогне....немам ништо против.:toe:
Не ти реков дека треба да се објаснуваш за своите ставови, туку дека ги прикриваш своите ставови. Не треба ништо јуначки тука за да се забележи, ако ти премолчам и јас ќе бидам ист лицемер како тебе. Нема што да ти се реплицира друго, и ти ја млатиш истата слама како и другарите ти. Имав само тоа да ти кажам. Моето размислување во врска со ова веќе го напишав, а еве сега уште еднаш по барање на потенцијалниот самоубиец.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Така да, Груевску, Димитров, Протуѓер, Милошевски... се исто му доаѓа, нема ништо да направат. Единствени кои се подготвени да направат се Црвенковски и компанија, тие веднаш би ја свиткале кичмата и би потпишале предлог што ќе ја задоволи Грција.

Затоа му давам поддршка на Груевски по ова прашање, не затоа што многу го сакам. Тој барем се држи по ова прашање од некоја Македонска гледна точка, а овие што вие ги нудите како опција не покажуваат ништо Македонско во себе.

Тоа е тоа...
Kazhi mi dve raboti.Dali spored tebe koga G'uevski prifatil vo Bukurest promena na ime ne e toa vitkanje kichma? I vtoro dali znaesh deka G'uevski go informira Grchkoto sobranie za Makedonskata situacija i polozhba a Makedonskoto dosega nitu ednash za Grchkoto?

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Не ти реков дека треба да се објаснуваш за своите ставови, туку дека ги прикриваш своите ставови. Не треба ништо јуначки тука за да се забележи, ако ти премолчам и јас ќе бидам ист лицемер како тебе. Нема што да ти се реплицира друго, и ти ја млатиш истата слама како и другарите ти. Имав само тоа да ти кажам. Моето размислување во врска со ова веќе го напишав, а еве сега уште еднаш по барање на потенцијалниот самоубиец.
Прво се фаќаш за реплика и одиш индиректно на лични пуцки.
После мојот одговор директно атакуваш врз мојата личност.
Третата реплика ти е дообјаснување на претходните две.
Никаде не можам да најдам реплика на моето искажано мислење.
Што треба да ти кажам Јас доколку во недоглед го следам твојот начин на дискусија.
Дека си прикриен вмровец бидејќи го следиш нивниот начин на дискусија ?

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Kazhi mi dve raboti.Dali spored tebe koga G'uevski prifatil vo Bukurest promena na ime ne e toa vitkanje kichma? I vtoro dali znaesh deka G'uevski go informira Grchkoto sobranie za Makedonskata situacija i polozhba a Makedonskoto dosega nitu ednash za Grchkoto?
Со тебе е невозоможно да се дискутира од причина што ги извртуваш фактите или ги презентираш како што ти одговараат:

Прво, не е факт дека Груевски прифатил промена на име во Букурешт, тоа така сакаш да си го тераш убаво ти звучи. Името на кое мислиш згора на тоа во тој момент веќе беше одбиено од Грција што значи не е повеќе предмет на разговори.

Второто ти е класична брканица во твојот мозок што и тебе не ти е јасна. Нити е релевантно нешто нити е битно. Ете ги информирал Грците за нашиот став. По таа логика Караманлис треба да го информира нашето собрание за нивниот став, а не Груевски. Ама пак ќе речам, без врска теории колку да се пишува нешто.

И да ти појаснам: Јас не сум од оние на кои политичари им се идоли, како тебе во случајов. За разлика од оние кои можат да ти кажат дека Груевски никогаш нема да попушти, јас не можам да го кажам тоа. Немам некоја доверба дека вечно ќе дава отпор. Ама за разлика од останатите кои веќе ја предадоа борбата, тој и неговата партија уште не попуштаат. Затоа ја има поддршката од мене и од мнозинството Македонци.

И еве зошто според мене не ни се пишува добро во споров. За да успееме во нешто треба да се обединиме. Не да се обединиме околу лузерската опција и да ги спуштиме гаќите, туку да се обединиме околу опцијата која е ориентирана на одбрана на она што е Македонско. Држави кои се обединуваат околу вакви важни прашања, успеаваат. Во нашиов случај, нашиот непријател знае дека во Македонија има опција што ќе му потпише се што сака. Доволно му е да почека, затоа што ионака не им се брза. Кога - тогаш ќе се промени власта. Тоа е класично предавничко однесување на Македонската опозиција што еден ден скапо ќе го платиме.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Ајде, еве реплика на постот, кога си запнал:

Напишано од SuicideMessiah
Конечно "предавникот" се тргна на страна.
Сега ќе нема тотално никакви ингеренции за да го "продаде" името.
Кој ќе продава сега драги вмровци ?
Се чудам кон кого ли сега Никола ќе го впере прстот ??
За ова веќе реплицирав, ама некако не ти се читаше. Откако Бране направи ршум во преговорите, сега Никола немало во кој да го впери прстот. Одговорноста била на Никола. Позициите во преговорите, на наша штета, ги помести Бранко. Мангупски. Suicide ова не може да го види, па него му е простено. Ти знаеш, ама се правиш на три и пол. Затоа постот кон тебе ми беше поостар. Друго:

Напишано од SuicideMessiah
Злоупотребата на сите во државата заради неговато неспособност да превземе било каков крупен чекор, а со тоа и одговорноста за истиот... не да е очигледна, туку очи вади.
Под преземање на крупен чекор вие подразбирате: неспособен е да ги потпише Грчките барања. Тоа е она за што му забележувате. А ако ги потпише ќе му следи политички линч, т.е. негова одговорност која тој требало да си ја преземе. Па не е он SuicideMessia па да прави такви салто мортале чекори. Ви текнало ли некогаш дека иако е премиер, тој или било кој утре, не сме го изгласале за да го потпише тој документ, не сме му дале поддршка за такво нешто, па затоа е обврзан да не праша, на референдум. Ако во следните избори излезе човек и каже дека ќе потпише а ние му ја дадеме довербата, во ред. Се дотогаш, секој чин на носење одлука без добивање на согласност од гласачите, е без мандат и е предавнички.

Тука ќе скратам. Вие кои сте поддржувачи на идејата дека треба да го смениме името, идентитетот, пасошите, уставот... за да влеземе во ЕУ и НАТО, треба да сватите дека сте убедливо малцинство во земјава, а во демократијата одлучува мнозинството. Така да глупаво е да кукате што некој не се однесува на начин за кој што вие немате 51% “аргументи“

Вие пак, кои мислите дека можеме да го смениме името, а да ни остане се друго, како компромис нели, не сте баш во допир со реалноста. Тоа ни Груевски, ни Црвенковски, ни било кој друг нема да го извлече од Грците.

Kajgana Shop

На врв Bottom