Хуманоста и донирањето

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
62
Gligor напиша:
Vaka: sve super, interesna tema, ama tolku odvratni raboti se iznacitav sto ke povratam!
Prvo, toa deteto sto bilo osmo oddelenie pred dve godini, a sto se pretstavuva kako kucka, treba da si donira sebe si malku poveke knigi, a pomalku pari od mama i tato. Duso mila, i mene da mi dade tatko mi pari, ne da ke doniram, 10000 evra ke dadam ako treba! Mala si uste, i nekoi raboti ocigledno ne ti se jasni! Prasanjeto e dali donirate, a ne sekoj da raskazuva romani so doniral, kaj doniral, kolku pari dal! Aman be luge, dajte taa suetata skrijte si ja, skromniot covek prestanuva da bide skromen vo momentot koga veli deka e skromen!!!!
offf lelleee gligore...
ne mi bese poenta da se pofalam,
da me znaese valjda kje sfatese.
Ali vaka kaj 1 mislenje, i ides protiv mene...ne znam so da ti kazam :)
A za knigite ne se sekiraj, dovolno nacitano dete sum za moite godini.
Pozdrav do tebe:wink:

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Gligor напиша:
Vaka: sve super, interesna tema, ama tolku odvratni raboti se iznacitav sto ke povratam!
Prvo, toa deteto sto bilo osmo oddelenie pred dve godini, a sto se pretstavuva kako kucka, treba da si donira sebe si malku poveke knigi, a pomalku pari od mama i tato. Duso mila, i mene da mi dade tatko mi pari, ne da ke doniram, 10000 evra ke dadam ako treba! Mala si uste, i nekoi raboti ocigledno ne ti se jasni! Prasanjeto e dali donirate, a ne sekoj da raskazuva romani so doniral, kaj doniral, kolku pari dal! Aman be luge, dajte taa suetata skrijte si ja, skromniot covek prestanuva da bide skromen vo momentot koga veli deka e skromen!!!!
Да? Некој барем направил нешто, помогнал на некого..има право да се пофали и да биде горд на тоа! Не знам од каде имаш идеја дека има старосна граница за донирање? Девојката го направила тоа кога имала некој нејзини 14 години (не дека јас сум нешто постар), насмејала едно чудо дечиња...целосно заслужува да се пофали. Некој луѓе се фалат со глупости, кој каков мобилен има, колкава мемориска карта има и сл. Она барем има и со што да се пофали...

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
шо има врска дали татко или мајка и и даваат пари, важно донирала девојката

LadyPatron

Temptation
Член од
23 март 2005
Мислења
268
Поени од реакции
3
Doniram 8$mesecno za gladni deca...8$-pojadok,rucek,vecera cel mesec za edno dete,dodeka mene sekoj den pojadokot me cino 10$...ova e moja prva mesecna donacija,inaku doniram obleka,hrana...koga e potrebno

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
У можност, сум и ќе донирам.
У немање на истите тие можности, сум и ќе барам донации.

Фанки Џ, око за око исплакано, срце за срце сломљено.:pos:

Член од
27 ноември 2005
Мислења
2
Поени од реакции
0
E dobro de, neli se ova opsti muabeti! Smeam valjda i jas da si go kazam mislenjeto! A tebe, drago devojce angel ili kucka, nemam namera da te navreduvam, no ti mi bese momentalniot primer. Posto ocigledno pogresno ste me sfatile, eve kje se doobjasnam:
Znaci, ne rekov deka lugeto koi doniraat ne treba da bidat pofaleni! Mislam deka e podobro DRUGITE da te pofalat, otkolku ti samiot. Ete samo toa sakav da go kazam.
I ne rekov deka ne si procitala dovolno knigi. Zosto si ja imas muvata na kapata? Knigi se citaat cel zivot! Toa go kazav najdobronamerno!
I za kraj, ne znam sto ti znacese toa deka mi bilo prvo mislenje, a sum bil protiv tebe?!:raz:
Pozdrav do site!

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
62
Okej e gligor:wink:
Nedorazbiranje, se deshava...
Inache dobrodojde na forumov!:)

Член од
17 август 2005
Мислења
1.410
Поени од реакции
23
донирам колку што можам...најчесто гардероба,бидејќи сум зависна од нови парталчиња,секоја год донирам во црвен крст,и играчки имам неколку пати однесено во домот...телефонски се јавувам колку што можам,коа се деси ова со цунамито свртев едно 7-8 пати...многу ми беше мука да ги гледам како пропаѓаат и да седам мирна...во секој случај тоа ме прави да се осеќам подобро на некој начин

Член од
14 април 2006
Мислења
76
Поени од реакции
0
Najcesto obleka a ponekogas i pari

Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.768
Поени од реакции
31
Donirav za Adnan od m2 na mobilen 200 denari
a i bev na humanitarnoiot koncert
Se custvuvav mnogu ubavo iako ne bese mnogu

B

BushMan

Гостин
Ретко донирам,ама кога можам донирам.

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
koga sum vo moznost da doniram,definitivno doniram!najgolemata telefonska donacija mi bese onaa za stetite od cunamito,mislam deka se javiv nad 20 pati ama so dozvola od moite!Inace doniram obleka poso kaj mene vo skoloto se pravat cesto vakvi akcii!
Najgolema zelba mi e da doniram krv,ali ne sum bila dosega vo moznost poso mi kazuvaat deka nemam godini'!Edvaj cekam dogodina za da se zapisam vo spisokot za donacija na krv!

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.775
Поени од реакции
5.100
jas doniram krv sekoj cetri meseci

PuMbA

BUCENCE
Член од
22 февруари 2006
Мислења
1.064
Поени од реакции
2
Секогаш кога имам да донирам донирам не останувам покусо

Xokaido

WaRrIoR_FoR_Life
Член од
5 април 2006
Мислења
131
Поени од реакции
1
Sakam da doniram i doniram koga mozam, krv , finansiski sredstva i nesto od obleka...

Kajgana Shop

На врв Bottom