- Член од
- 13 октомври 2010
- Мислења
- 65
- Поени од реакции
- 5
глупости на т'ркалета. Апсолутна лага
И јас бев решен да правам југо на овој принцип.. но по некој нацрти што ги најдов на нет, пишуваше дека најдобри резултати даваат бензинец инџекшн систем...Јас од неодамна се интересирам за овој систем.
Најдобри резултати имаат на постарите карбураторски мотори, бидејки немаат толку електроника и сензори кои ја одредуват смешата , воздух/бензин. Постојат електронски уреди кои манипулираат со сензорите и компјутерот на автомобилот но малце се покомплицирани за правење и монтирање.
Наједноставно е на обичен карбураторски мотор да се намонтира.
Немојте да се толку скептици за овој систем. Подобро да имате надеж и да истражувате за да го подобрите системот и да може да се вози повеке километри со помалку пари, него да ги штитите нафташите, не дека имате некоја корист од нив, напротив, нафтата која тие ја продаваат е најголемиот загадувач во светот. Овој систем доведува до поголемо согорување на нафтата/бензинот а со тоа и помало испуштање на CO2. Исто така автомобилите усмукуваат и го одземаат кислородот што ние го дишиме
Издувниот гас кој hho системот го испушта е водена пара која се состои од кислород и водород т.е вода во гасовита состојба, па сега видете вие кон што е подобро да се наклоните. Кон првото кое е штетно по нашето здравје или кон второто кое придонесува кон одржување на нашето здравје, и чистата околина.
Како бе не си сигурен?! Па тоа се учи во 6 - 7 одделение! Кога согорува водородот со кислородот, се добива вода!Е сега не сум сигурен што се случува при хемијската реакција.. дали после согорувањето тие молекули на водород и кислород пак некако се соединуваат во природата и пак да паѓаат како дожд .. стварно немам појма :/ ќе земам ќе се потсетам како и што беше овие денови