Храна за кучиња

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.743
Поени од реакции
11.626
Мислење за овие храни за куче дали ги има некој користено како се имаат покажано ? фала
Еве ти мислење за Амиго :D

2) А другиот вид е Amigo вреќа од 10 кила, е оваа Amigo храна кошта околу 650 денари за 10 кила ... тоа значи дека е околу 65 денари за 1 килограм и тоа е убедливо најевтината храна во цела МК али немој да си се излажал поради ниската цена да го купиш тоа ѓубре, си има причина зошто е толку многу евтина (65 денари за 1 кило) само можеш да си го упропастиш кучето со таа Amigo храна.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Да бее ѓубре била затоа што не е 1000 и кусур денари.
Не мора да значи дека се што е скапо е и квалитетно,

Член од
11 април 2012
Мислења
4.791
Поени од реакции
5.577
Да разчистиме некои работи.
1. конзервите кои ги имате постирано и таквите слични на нив не се користат како примарна храна, за тоа с екористи дехидратот а овие се како за дохранување или за да му дадат вкус на дехидратот.

2. Скапа вс ефтина храна. Не значи дека ако не е скапа (читај 4-5000 денари а не 1000 како што напиша) дека твоето куче ќе остане гладно и нема да е најадено, ама да бидеме реални квалитетна не е. Чиста споредба ти е пичешка свинска паштета и чаден свински врат. Си има зашто некои храни се поскапи од другите ама факт е дека цените на храните кај нас се ПРЕНАПУМПАНИ, а некои брендови имаат страшни цени само поради добриот маркетинг. Ама реално секогаш има оние што се средна класа храни кои одлично си ја вршат работата. Имаат и хранлива вредност а и витамини/минерали и останати додатоци потребни за правилен развој на миленикот

Член од
22 декември 2014
Мислења
20
Поени од реакции
2
Давајте како база такви ефтини храни после немој да се чудите што му е на кучето.Подобро вари му малку месо со ориз ,макарони,палента.http://www.allaboutdogfood.co.uk/dog-food-ingredient-glossary.phтp прочитај малку па после носи одлуки

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu
L

Lu

Гостин
Да бее ѓубре била затоа што не е 1000 и кусур денари.
Не мора да значи дека се што е скапо е и квалитетно,
Да, точно, немора да значи дека се' што е скапо е квалитетно, тоа е точно.
Но тука зборевме погоре, конкретно за Амиго, која што е ѓубре во секоја смисла на зборот, безразлика дали станува збор за конзервираната или дехидрираната форма на Амиго ;)
На моето куче му давам од тие конзервите од дивеч.
Штом ги јаде значи се добри
:facepalm:
Мислење за овие храни за куче дали ги има некој користено како се имаат покажано ? фала
Прегледај го приврзокот 131694
Прегледај го приврзокот 131693
И конзервите и сувата храна се катастрофа.
Секако подобар избор ти е да му готвиш, пилешко со ориз + зеленчук ... отколку да го храниш со отровиве.

ПС. Ај ако не ти е тешко на вреќава од сувата храна од позади, е напишан составот.
Жити се препиши го тука на форумов, да се посмеам малце, да ми се разубави денот ... хранава е тежок фејл :)

Член од
12 декември 2009
Мислења
161
Поени од реакции
69
Ќе го напишам не е проблем, само ке биде утре тоа. Предложете која сува храна да му ја купам додека не е почната оваа вреќа?

L

Lu

Гостин
Ќе го напишам не е проблем, само ке биде утре тоа. Предложете која сува храна да му ја купам додека не е почната оваа вреќа?
Има неколку дехидрати што би ги предложила, но прво ми е потребно основно инфо за да знам што поконкретно да ти предложам.

1) Колку пари би платил максимум за 1 вреќа од 15 кг.?
2) Колку време би ти траела таа 1 вреќа?
3) Што раса чуваш и колку е старо? (за да знам што конкретно да ти препорачам според големината и возраста на расата).

Член од
12 декември 2009
Мислења
161
Поени од реакции
69
Расата е Пинч старо е кучето 1 година и 7 месеци. Вреќата не ми е за примарно хранење ке ми служи како додаток у исхраната не ми е битно колку ке трае. Можна е опција и вреќата да ја купим од Бугарија цена 2 - 2,5 евра на кило можем да си дозволим.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.642
Поени од реакции
31.864
Јас на моево му земам храна кило-200 денари од Бошот. Црвена паковка е, имаше најмногу протини во тоа составот од назад колку што читав споредено со другите и плус имам сетено добра разлика откако го хранам со истата во крзното. Ептен помеко му е станато и подолго. Ми ја пофали таму продавачката покрај останатите храни кои се движеа од 120 до кај 160-тина кило, Ројалот малку поскап т.е најскап од останатите, оваа чинам втора беше по скапост според изборот. Плус ми рече братучедот како се проверува квалитетна храна :D Че ја фатиш рече в рака и че ја пуштиш назад, колку е помрсна и појак мирис има, толку е поуба.

Е сега не сум дотолку упатен ко вас, ама засега ми брка добра работа :)

Член од
18 август 2013
Мислења
59
Поени од реакции
16
Продавам храна за кучиња Премил, премиум и супер премиум линија од сите видови http://www.premil.rs/
Праќам по карго. За повеќе инфо пишете порака

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
https://www.facebook.com/HusseMakedonija

Овие ок се?

офф топик неможам а најдам тема за златен ретривер има на форумов? Сакам да се пофалам :)))
Јас сум задоволна, го подигнав леглото,а мажјакот уште јаде, @AleksandarC. сподели искуство.

Нема, тема,али почекај некој ден, ќе направам,секако бев во план, и честитки за приновата. Во меѓувреме можеш да се пофалиш овде

Член од
7 октомври 2014
Мислења
73
Поени од реакции
104
https://www.facebook.com/HusseMakedonija

Овие ок се?

офф топик неможам а најдам тема за златен ретривер има на форумов? Сакам да се пофалам :)))
Оли си е цел живот на Хусе и супер му одговара, супер цена за екстра квалитет :D 2 златни ретривери од кај мене од населба веќе некое време даваат Хусе и супер им е. Едната јадеше Ројал и беше здебелена ко прасе... плус почнала да ја одбива... и се префрлија на Хусе по моја препорака :D

Kajgana Shop

На врв Bottom