Mislis deka Apollo e soodvetna za Cane Corso ???Сабајле бев во КАМ-маркет и забележав една храна за кучиња Apollo мала зелена вреќичка од 3 кг.
Не го изанализирав целосно составот, но главните состојки беа ОК во споредба со цената.
Составот е: 20% месо од живина, 25% протеини, 15% масти.
Цената е 279 денари за вреќичка од 3 кг ... тоа му доаѓа по 93 денари за 1 кг.
Е сега муабетов ми е, дека хранава е ОК во споредба со цената од 93 денари за 1 кг.
А на пример оние Педигри, Фрискис, Чапи, Дарлинг и останатото ѓубре имаат по 4% месо, а коштаат по 200 и кусур денари за 1 кило![]()
Јас само реков дека составот на храната Apollo е ОК во споредба со цената од 93 денари за 1 кило ... храната Apollo е прилично ефтина во споредба со составот што го има.Mislis deka Apollo e soodvetna za Cane Corso ???
Moze da probam so nea pa da vidam.
Знам, пиша на претходната страна дека му даваш FUN DOG на твоето Кане Корсо.^ Ima 19 meseci i e prilicno golem, ke probam so taa hrana bidejci ovaa sto ja koristaam mislam deka ne mu odgovara FUN DOG e.
Моја Лулу од Педигри имаше крв во изметот и дијареа.Ако може некој да ми препорача која храна да ја купам за возрасен Пекинезер.
Изгледа дека храната после не така долго време му се здосадува и не сака да ја јаде (последно јадеше Педигри). Не е многу активен ама има апетит за домашна храна![]()
Другар, еве членот погоре има пишано за Belcando. Поквалитетна е од двете храни кој се погоре спомнат таа од Кам и фан дог. Храната е германска и има неколку вида. Ако немаш нешто многу пари за давање со оваа мислам дека ќе завршиш работа.^ Ima 19 meseci i e prilicno golem, ke probam so taa hrana bidejci ovaa sto ja koristaam mislam deka ne mu odgovara FUN DOG e.
A koja e cenata ?Другар, еве членот погоре има пишано за Belcando. Поквалитетна е од двете храни кој се погоре спомнат таа од Кам и фан дог. Храната е германска и има неколку вида. Ако немаш нешто многу пари за давање со оваа мислам дека ќе завршиш работа.
Па нели читаш, погоре пишува дека 1 килограм е 200 денариA koja e cenata ?
И јас ја имав истата дилема како тебе кога купував куче. Случајно дознав за една многу добра италијанска храна од пријател, малку позната меѓу продавачиве на храна за домашни миленици кај нас. Го има речиси истиот квалитет како Ројал Канин и Еукануба, а е доста поефтина. Храната се вика McKERK. Од тоа што можев да побарам на интернет, излезе дека произведителот ја има најстарата фабрика за производство на храна за домашни миленици во Европа. Фабрикава постои од 1942 година. За мене тоа е доволен знак за квалитет. Еве линк до нивниот официјален сајт: http://www.mckerk.com/ На декларацијава на вреќава читам дека увозник за МК е Вајомаг.Мислам дека Ројал е најскапа од споменативе колку што можев да заклучам и затоа не ја спомнав, која би ми била најдобра варијанта за таков вид на куче. Пурина ПроПлан ја фалат за Лабрадор, исто така има и пофални зборови за Еукануба. Еукануба имаше да се порача на сајтот на миленици но ќе ги проверам и цените кај Перо како што викаш.
Каде може да се набави хранава во малопродажба и колку би чинела еве од килограм?И јас ја имав истата дилема како тебе кога купував куче. Случајно дознав за една многу добра италијанска храна од пријател, малку позната меѓу продавачиве на храна за домашни миленици кај нас. Го има речиси истиот квалитет како Ројал Канин и Еукануба, а е доста поефтина. Храната се вика McKERK. Од тоа што можев да побарам на интернет, излезе дека произведителот ја има најстарата фабрика за производство на храна за домашни миленици во Европа. Фабрикава постои од 1942 година. За мене тоа е доволен знак за квалитет. Еве линк до нивниот официјален сајт: http://www.mckerk.com/ На декларацијава на вреќава читам дека увозник за МК е Вајомаг.
Најпријателски ти ја препорачувам хранава. Јас имам малечко westie и на почетокот ми правеше многу проблеми со исхраната. Сменив неколку врсти на храна, ама од кога почнав да му давам McKERK немам гајле. Ептен добро ја прифати.
Пробај во Животинско царство (релативно нов Пет Шоп) позади Универзална кај Конак кафичот. Мислам дека еднаш кога правев муабет со пријателов ми спомна дека таму ја имало.Каде може да се набави хранава во малопродажба и колку би чинела еве од килограм?
Па 250 ден. кг и пониско се цените на скоро сите одлични храни како Ројал Канин, Пурина Про, Еукануба не знам оваа храна што би била подобра од нив во составот за да ја држи таа цена. Мене не ми изгледа ич ефтина.Пробај во Животинско царство (релативно нов Пет Шоп) позади Универзална кај Конак кафичот. Мислам дека еднаш кога правев муабет со пријателов ми спомна дека таму ја имало.
Мада јас дека купувам по 15кг вреќа му нарачувам на пријателов што ми ја препорача хранава (он се знаел со некој од фирмата што ја увезува) па ми доаѓа доста ефтино околу 250-300ден/кило.
Ако сакаш контакт од фирмава можам да го прашам пријателов?
Сега приметив дека сум направил грешка во пресметка!!! :SПа 250 ден. кг и пониско се цените на скоро сите одлични храни како Ројал Канин, Пурина Про, Еукануба не знам оваа храна што би била подобра од нив во составот за да ја држи таа цена. Мене не ми изгледа ич ефтина.
Фала за помошта, остави број ќе ја земам на разгледување.