Хороскоп, хороскопски знаци (општо)

Што сте во хороскоп

• Вкупно гласачи
    1.375
Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
Астрологијата и трпеливоста

Најбрутално искрени знаци, кои ќе ви кажат сè в лице без разлика на последиците се стрелец, водолија, овен и до извесен степен близнаци. Стрелецот и овенот се огнени знаци и тие се многу импулсивни и имаат тенденција да кажуваат работи пред да размислат на последиците.

Водолијата ја цени искреноста и смета дека луѓето треба секогаш да бидат подготвени да ја чујат вистината, дури и по цена на нејзе самата. Близнаците исто така се склони да избрборат повеќе работи одошто е потребно и да се каат за тоа порано или подоцна.

Девицата знае да биде многу критична и секогаш наоѓа маани во туѓите планови и постигнати резултати. Таа не е многу избувлива по природа, но нејзиното постојано барање кривец во ситуациите, може да доведе до драстични последици ако соговорникот е чувствителен.

Скорпиите се внимателни и промислени, но тие знаат да бидат непријателски настроени кога се под голем притисок и имаат тенденција луто да им возвраќаат на своите соговорници, со цел да им олесни и да се чувствуваат подобро. Можеби не звучи чувствително, но скорпиите уживаат во тоа.

Бикот, вагата и рибите преферираат да останат смирени и мили секогаш кога тоа е возможно и тие ќе ги задржат за себе сите „остри“ мисли кои ги имаат. Но ако доволно го иритирате бикот, тој ќе „експлодира“ и најверојатно ќе си го расипе односот со личноста со која разговара, кој ќе биде тешко да се врати на претходното ниво.

Лавот нема тенденција остро да одвраќа, но затоа често се лути и мурти ако нешто го мачи. Оваа негова тактика можеби нема толку директен ефект како што има искрениот разговор и таа може да ја наруши неговата популарност кај пријателите или колегите. Лавовите едноставно треба да научат да бидат поотворени и директно, но нежно да го кажат на глас тоа што им пречи.

Јарецот е свесен за својата местоположба во општеството и почитта која ја добива од другите луѓе, па тој не би си ни дозволил да го расипе тој свој статус со неколку нетактични реченици. Јарците на животот гледаат како на скалила по кои треба да се искачуваат за да стигнат поблиску до успехот, па затоа тие секогаш попрво би избрале да ја следат својата амбиција, отколку искрено да ви ја кажат вистината.

Ракот и рибите не сакаат „бурни“ ситуации, па затоа тие гледаат што е можно повеќе да избегнуваат конфликти. Како и на сите други луѓе, така и на овие два знака може да им се случи да бидат испровоцирани да го кажат она што им смета, но тоа го прават на суптилен начин за да не бидат премногу очигледни.

П

Пепси_

Гостин

Најбрутално искрени знаци, кои ќе ви кажат сè в лице без разлика на последиците се стрелец, водолија, овен и до извесен степен близнаци. Стрелецот и овенот се огнени знаци и тие се многу импулсивни и имаат тенденција да кажуваат работи пред да размислат на последиците.

Точно точно е ова јас сум овАн :) патем не верувам многу ама оној на
фемина
што е хороскоп има повеќе работи точни....

F

FallenHypaspist

Гостин
Молитвен хороскоп :)))

Овен
Господе, те молам дај ми трпение, ама ако може веднаш!

Бик
Господе помогни ми да ги прифатам промените во животот, но не мора да брзаш бидејќи моментално правам вечера.

Близнаци
Ох Боже или можеби Божица...каде си...која си...како се викаш? Кој ти е телефонскиот број? Каде и кому да се помолам?

Рак
Те молам, Господе, да ја чуваш мајка ми, станот и татковината, додека сум на пат. (Мамо, знам дека не треба да бидам толку зависен од тебе, ќе одам на пат и нема да бидам тука три дена.. Ќе ти се јавам утре, во вторник, среда и во четврток, веднаш кога ќе се вратам)

Лав
Господе, татко мој, ќе бидеш горд на мене, ќе им покажам на сите дека сум подобар од сите браќа и сестри.

Девица
Боже, те молам направи светот да биде подобар и те молам концентрирај се додека го правиш тоа. Последниот пат направи многу грешки.

Вага
Разбирам, Боже, се’ ми е јасно, знам како одлуките и изборот мора да бидат мои. Во ред, Ок е, ако ти така велиш.

Шкорпија
Господе, помогни ми да им простам на луѓето кои ме повредиле; не дозволувај тоа да го заборавам и потсети ме од време на време да им вратам..

Стрелец
Единствен, семоќен, сезнаен, возвишен, семожен, вечен, мој, само мој Боже! Те молам веќе билион пати: помогни ми да не претерувам во животот!

Јарец
Мил мој Боже. Немам што да ти барам. Се’ што треба ќе направам самостојно. Како и да е, фала ти што си тука покрај мене.

Водолија
Господе, знам дека ги слушаш моите мисли и знам дека не треба посебно да те повикувам. Викендов правам забава, па баш ќе ми биде мило ако дојдеш!

Риба
О Боже, ти на небото, ветувам дека веќе нема да плачам, лелекам или пијам; смилувај се и помогни ми само уште овој пат..

H

HITCH

Гостин
Вага
Разбирам, Боже, се’ ми е јасно, знам како одлуките и изборот мора да бидат мои. Во ред, Ок е, ако ти така велиш.
Јас сум навистина ваква!!! Да не е ова еден од суптилните знаци кои треба да ме убедат дека треба повеќе да верувам во хороскоп? :vozbud:

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Хороскопот е комплетно погрешен
Затоа што хороскопските знаци се направени по основа на поставеноста на ѕвездите пред повеќе од 2.000 години, а според модерната наука никој толку однапред не може да го предвидува движењето на Земјата заради некаква фалинка на планетава, денешниот зодијак е целосно погрешен.
Заради "нишањето" на Земјата, појава наречена прецесија, Сонцето и ѕвездите ја менуваат својата положба во однос на нашата планета и повеќе не се поставени како на денот кога сте се родиле.

Тоа значи дека од времето кога е направен зодијакот, пред околу 2.500 години, сите хороскопски знаци се поместиле за од прилика еден месец.

Покрај поместувањето на месеците, заради прецесијата се појавува и 13-ти астролошки знак - змијоносец, во кој во последниве години се наоѓаат родените меѓу 29-ти ноември и 17-ти декември.

Имајќи ја предвид прецесијата, пред неколку години беше направена нова листа на хороскопски знаци:

Јарец - 20-ти јануари до 16-ти февруари

Водолија - 16-ти февруари до 11-ти март

Риби - 11-ти март до 18-ти април

Овен - 18-ти април до 13-ти мај

Бик - 13-ти мај до 21-ви јуни

Близнаци - 21-ви јуни до 20-ти јули

Рак - 20-ту јули до 10-ти август

Лав - 10-ти август до 16-ти септември

Девица - 16-ти септември до 30-ти октомври

Вага - 30-ти октомври до 23-ти ноември

Шкорпија - 23-ти ноември до 29-ти ноември

Змијоносец - 29-ти ноември до 17-ти декември

Стрелец - 17-ти декември до 20-ти јануари

он.нет

Ух, е сега станува интересно - кои ротации само настанале, јас веќе не сум девица :(
Интересен проблем, за ова братучедми уште пред 5-6 години ми спомна.
Ќе ставам тука што Џонатан Кајнер (дискустабилно најценетиот астролог во светот) напиша за оваа тема.

Би превел, ама многу има...ако некој не знае англиски нека се снаоѓа со гугл транслејт.

Текстот е предлог, ќе ви оставам линк од страната. Од менито на лева страна има линкче 13-th sign, клинкнете на него

http://www.cainer.com/

РАК и ЈАРЕЦ :wub:​

Ovo je doista izvrsna kombinacija!

Tvdoglavi, ambiciozni i do krajnosti realan jarac odlično će se nadopunjavati s impulzivnim i ponekad sanjarenju sklonim rakom. Doduše, rak bi se mogao osjetiti zapostavljenim ili povrijeđenim zbog jarčeve nepažnje i usmjerenosti na potpuno druge životne ciljeve, ali vjerojatnije je da će s vremenom partneri pronaći zajednički jezik i uskladiti ritam u tom zajedničkom plesu života.

Oba su inače štedljivi i oprezni u zarađivanju i trošenju novca, pa je s te strane doista teško očekivati bilo kakve nesuglasice i probleme. Što se tiče ljubavnog života, i jedan i drugi po prirodi su vjerni i nisu skloni flertovima i zabranjenim izletima sa strane.

Možda bi se nekom drugom njihov način života mogao učiniti dosadnim, ali oni će se savršeno razumjeti i pronaći će dovoljno zadovoljstva u malim životnim radostima, bez avanturizma i nepotrebnog riskiranja kojeg inače preziru.

Što se tiče seksa neće biti nikakvih problema i dijelit će veliku strast i uzajamnu privlačnost. Doduše, raka bi mogla u jednom trenutku početi zamarati jarčeva konzervativnost i nesklonost eksperimentima, ali jarac će mu zauzvrat dopustiti da preuzme inicijativu i digne njihovu strast na jednu višu razinu.

Veza će u ovoj kombinaciji biti sretna, jednako kao i brak poslije toga.

--------------------------------------------------------

Vas dvoje imate mnogo toga zajedničkog i odlično se slažete. Najbolja varijanta je muškarac Jarac a žena Rak. Tada će ona dobiti sve što joj je potrebno: ljubav, pažnju, dom i sigurnost. A on će u njoj naći vernu i ženstvenu ženu. Oboje ste ambiciozni, tako da se i u tome slažete. Vaš seks je vrlo dobar. Svako se rado zaustavi pred fenomenom izvora (vi) u kamenu (partner). Sudbinski zanimljiva veza, kao po višim zakonima stvoreni ste jedno za drugo. Eros tu nema posla, vrhunac u seksu je za niski svet, vi se držite sigurno, spremni na svake žrtve. Vi ste sigurni da će vas partner-despot braniti, a ovaj je siguran da će naći miran kutak topline što njemu hladnome toliko godi. Možda vas veže ekonomija i kuća, a ponekad i zajednički rad za slavu. Nema šta, vi više trpite, ali ste sretni da stradavate za svoj ideal. Bolje je ako je drugi muško, jer Jarac dobro zna šta radi i šta može.

--------------------------------------------------------

Iako se nalaze na suprotnim krajevima Zodijaka, ova dva znaka imaju zajedničku perspektivu.
Voda i zemlja idu zajedno. Voda vidi svoj smisao da natapa zemlju i čini je plodnom, a zemlja je svesna da bez vode ne vredi mnogo. Iz tog razloga Rak i Jarac čine jednu celinu.
Raku je potrebna zaštita koju mu ovaj drugi pruža, a Jarcu je neophodan miran i topao ambijent kakav mu pravi prvi. Veže ih kuća, ekonomija i potreba za stvaranjem koju oba znaka imaju izraženu.
U vezi neko mora i da trpi, a za to je Rak stvoren. Rado se žrtvuje za ideale. Svojom mekoćom on zna da otupi i najbritkiju oštricu Jarca koji je sklon da se ponaša kao despot. Ostavi ga bez argumenata i ovaj prebaci težište na drugu stranu. Na taj način do konflikta ozbiljnijih razmera ni ne dolazi.
Koliko god da je sudbinska i zanimljiva, ova veza nema uporište u erosu. On je dosta nebitan u njihovim relacijama i ne poklanjaju mu pažnju. Ljubavni čin je više bračna obaveza nego seksualna ili emocionalna potreba. Vernost je redovna pojava.
U slučaju loših planetarnih aspekata može doći do raskida veze, ali je to dosta retka pojava. Oba partnera su spremna da trpe i samo ekstremne situacije ih mogu isprovocirati da napuste jedan drugog. Duet Rak - Jarac je kao stvoren jedan za drugog.
Жени ракови се слаба точка на мажи јарци...и богами и те како :wub:
Само што не можам да и се доближам... :(

Веќе почињам да размислувам магии да употребам, цурава ме излудува скроз :pos:

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.753
Поени од реакции
5.011
Жени ракови се слаба точка на мажи јарци...и богами и те како :wub:
Само што не можам да и се доближам... :(

Веќе почињам да размислувам магии да употребам, цурава ме излудува скроз :pos:
Жени ракови се слаба точка за сите знаци во зодијакот :pos2:, али посебно на водните знаци.

Риба и Рак , не постои посовршена комбинација и компатибилност во астрологијата,match made in heaven.:toe:

Член од
3 февруари 2011
Мислења
4
Поени од реакции
0
jas sum lav so podznak bliznaci..aj nekoj ako saka da mi kaze nesto poveke za taa kombinacija...i dali znae nekoj sto izrabotuva natalna karta:) tnx:):)

F

FallenHypaspist

Гостин
Жени ракови се слаба точка за сите знаци во зодијакот :pos2:, али посебно на водните знаци.

Риба и Рак , не постои посовршена комбинација и компатибилност во астрологијата,match made in heaven.:toe:
Многу наци зборувате бре луѓе, секој знак на свој начин си е компатибилен со некој друг, зависи што сакаш од животот... не постои нешто ''нај'' во астрологијата. Во се постои баланс или пак тежнее кон него ... не може оти не смее да е ''naj''

Во случајот рак :) можеби ќе падаат што си викаш водените, но и земјените знаци, те јин поларитетот. Но да ве погледне некоја вага, овен нека е а па дури од далеку, веднаш ќе си каже на главата, премногу осетлив, плачко, не знае едено мислење да си задржи, коцкар, се фамилијата му, сака светот да смени или што веќе не ти знам :) сакам да кажам кој низ каква призма те гледа, кој и да си знак ќе се најде некој што нема да го гледа тоа како што ти го гледаш ;)

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.753
Поени од реакции
5.011
Многу наци зборувате бре луѓе, секој знак на свој начин си е компатибилен со некој друг, зависи што сакаш од животот... не постои нешто ''нај'' во астрологијата. Во се постои баланс или пак тежнее кон него ... не може оти не смее да е ''naj''

Во случајот рак :) можеби ќе падаат што си викаш водените, но и земјените знаци, те јин поларитетот. Но да ве погледне некоја вага, овен нека е а па дури од далеку, веднаш ќе си каже на главата, премногу осетлив, плачко, не знае едено мислење да си задржи, коцкар, се фамилијата му, сака светот да смени или што веќе не ти знам :) сакам да кажам кој низ каква призма те гледа, кој и да си знак ќе се најде некој што нема да го гледа тоа како што ти го гледаш ;)
Да да , астрологијата е само еден патоказ , кој можеме , па и немораме да го следиме.

А и натална карта е нешо многу поконкретно :) , пошо е единствена за секој и многу покомплицирана од основната астрологија :)

Член од
5 февруари 2010
Мислења
290
Поени од реакции
58

Ракот и рибите не сакаат „бурни“ ситуации, па затоа тие гледаат што е можно повеќе да избегнуваат конфликти. Како и на сите други луѓе, така и на овие два знака може да им се случи да бидат испровоцирани да го кажат она што им смета, но тоа го прават на суптилен начин за да не бидат премногу очигледни.
Суптилно директно ракче. :pipi: Точно е дека не сакам конфликти и затоа се држам настрана се' додека не видам со сопствени очи како некој посегнува по мојата личност и сака да си поигра со мене... Во тој случај му го кажувам тоа што го мислам, не грижејќи се дали истиот/та ќе биде "ставен/а на своето сопствено место" откаде всушност нема станато цело време. :devil3:

A

Auditore

Гостин
Во последно време се повеќе слушам некои информации као демек хороскопските знаци ќе се менувале, точно ли е, и ако може кусо објаснување зошто и како.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Не се менува, имало грешка во пресметките. имаш две три страни поназад повеќе детали, слободно разлистај :smir:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.171
Поени од реакции
30.335
Риби

Таинствените риби знаат како да ги заинтригираат другите и да остават впечаток на неизвеност. Никој неможе да знае со сигурност дали се вистински заљубени или не, а понекогаш ни самите не се сигурни во своите чувства. За љубов сонуваат и денски така што им е потребен некој кој ќе ги спушти повторно на земја. Дури по подолго време му се препуштаат целсно на партнерот, а во врска бараат многу нежност и трпение.

Можете да ги освоите со нежност и зрелост. Не се склони кон превземање иницијатива затоа што се срамежливи и премногу сакаат кога ги освојуваат. Најмногу од се уживаат во дочекување на зајдисонцето со партнерот, убав разговор во романтична атмосфера.

Омилен мирис: таинствен, јасмин
Кој им одговара: Рибите се сложуваат со Јарци и Ракови, а никако со Девици и Бикови
Боја со која освојува: сина, лила
Место за водење љубов: саем, црква, продавници
Омилена храна: телешко
Афродизијак: анасон
Ерогени зони: нозе, стапала
Цвеќе: мимоза, орхидеа
Кај ги најде местава жити се :pos2:

С

сашенко

Гостин
Јас сум овен во знак а стрелец подзнак.Знае некој нешто за комбинации знак-подзнак да каже?

Kajgana Shop

На врв Bottom