Хороскоп, хороскопски знаци (општо)

Што сте во хороскоп

• Вкупно гласачи
    1.375

Д Малиот

Нинџа лепотан!
Член од
25 јануари 2009
Мислења
296
Поени од реакции
43
Koj знак што го нервира

Скорпиите мразат издаици, луѓе кои ги изиграле или ги оставиле на цедило (што секако нема да го простат никогаш). Не сакаат луѓе кои се наметнуваат како и оние кои постојано нешто испрашуваат и чепкаат во нивната интима. Трачарите им се најиритантни.
Што е точно точно е.
Него ај да видиме што ќе кажете за комбинација Скорпија (Јас) - Бик (Таа)...

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
Има вистини, но сеуште не сум почнал целосно да верувам.:smir:

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
Не е могуче во сите хороскопски знаци да се пронаоѓам, секако во неколку реченици. Не е могуче да не се пронаоѓам во тоа шо е напишано за мене... Тотална бесмислица е хороскопов. Не е јасна ни основата, ни фактите. Тоа шо се уклапа е чиста случајност. Па ај, од милион карактеристики мора да се погодат десет.

Член од
2 август 2008
Мислења
743
Поени од реакции
460
Што е точно точно е.
Него ај да видиме што ќе кажете за комбинација Скорпија (Јас) - Бик (Таа)...
ŠKORPION -- BIK

Ovo je jedna zaista zanimljiva kombinacija. U astroloskim knjigama postoji upisano velikim slovima da je ovo najstrastvenija kombinacija odnosno da spoj ova dva znaka predstavlja najstrastveniju kombinaciju od svih mogucih kombinacija (144 kombinacije koje vaze za ceo zodijak).

Zbog toga, nije nikakvo cudo sto Vasi susreti obicno prolaze veoma zapazeno, a zanimljivost koja prati Vasu kombinaciju predstavlja cinjenica da se one najuzbudljivije emotivne ili erotske veze najcesce desavaju izmedju Bika i Skorpiona. Ipak, naglasavamo cinjenicu da, ukoliko negujete prijateljski ili poslovni odnos, onda su Vam mogucnosti za kontinuitet i trajanje daleko vece.

U naletu velikih strasti, u pocetku Vas odnos prati emotivna euforija koja podseca na veliki ljubavni i strastveni vatromet. Medjutim, za ocekivanje je da vrlo brzo izgubite interesovanje jedno za drugo, ili da Vam predstoji buran razlaz u onom trenutku kada otkrijete da za Vas postoje ne samo velike, vec i nepremostive razlike.

Skorpion ne moze da podnese posesivnost i moralisanje ili malodusnost koja proistice iz Bika, a sa druge strane, Bik je veoma razocaran kada u svom partneru otkrije osobine kao sto su osvetoljubivost, beskrupuloznost i nekontrolisana ljubomora. U sustini, najveci problem koji preti ovoj ljubavnoj kombinaciji predstavlja mogucnost za sado-mazohisticki odnos koji se tesko prekida.

Na kraju, naglasavamo da nema velike razlike izmedju kombinacije muskarac Bik i zena Skorpion i obrnutog slucaja, kombinacije izmedju muskarca Skorpiona i zene Bika. U svakom slucaju, vazno je da Vasa veza potraje dovoljno dugo.

ete :)

ako moze nekoj da najde nesto za Skorpija (jas) i Bliznaci (toj) ... gledav na ovaa strana ama sakam nesto podrugo :)

Член од
5 февруари 2010
Мислења
290
Поени од реакции
58
ako moze nekoj da najde nesto za Skorpija (jas) i Bliznaci (toj) ... gledav na ovaa strana ama sakam nesto podrugo :)
Scorpio + Gemini

Water + Air = Rain

As a couple, you two will both have to prepare yourselves for some pretty intense times. Gemini is light-hearted, frivolous and intellectual, and will meet you head to head when it comes to communication. But your communication styles are different: you prefer in-depth discussions about one subject, and Gemini likes to keep it light and breezy and to talk about a multitude of different things.

Your planets don’t easily get on with each other, and this may eventually create uneasiness in your friendship. If you are patient with Gemini, they may eventually realise that your probing mind will reveal the deeper side of their intelligence — this would lead to personal growth.

Gemini can introduce you to a brighter and more easy-going lifestyle. And you need it! Gemini is upbeat, and loves humour and fun. You probably need the humour that is on offer.

With the right focus, you two could have business and financial success, but this isn’t usually a strong enough bond to keep a relationship going.

Sexually you’ll fascinate Gemini, but they might feel you’re trying to dominate and control their emotions. Fun between the sheets will draw Gemini closer to you.

And remember, not all Geminis are shallow; they are just less intense than you. Your possessive and jealous side won’t sit too well with them. A good deal of adjustment will be necessary if you are to strike a happy balance.

Geminis born between 22 May and 1 June will give you lots of wit, charm and laughter. The other side of the coin is that these Geminis often live in their heads and find it difficult to express the passion you expect in a relationship. You will have to be patient and teach them about sex.

You are likely to splurge on Geminis born between 2 June and 12 June. They bring out your generosity. It’s probably better to avoid a long-term partnership with them unless you’re thinking of going into business; a professional association would work well. You may meet through a work-related function or a co-worker. This is a great combination for getting things done — a fine blend of Scorpio determination and Gemini flair.

Those born between 13 June and 21 June will arouse many new interests and trigger the unconventional side of your personality. As they are ruled partly by Uranus and Aquarius, they like to do things that have shock value. If you’re prepared to go along for the ride, the journey will definitely be an interesting one.

-------------

Blizanci i Škorpija Vi ste toliko suprotni, kao nebo i zemlja. Naime, vaš odnos je pre odnos indiferentnosti nego odnos neslaganja. Partner nema onu širinu duha koja je toliko značajna za vas, dok vi pak niste ni strastveni ni verni. Vi ste ponekad površni, dok je partner ozbiljan i dubokouman. Strast partnera nikako ne može biti zadovoljena vašim igrarijama i partner će stalno sumnjati u vašu vernost i nikada neće biti siguran da vas je potpuno zadovoljio. U svakom slučaju, bolje je da je muškarac škorpija, jer će žena Blizanac, ukoliko se zaljubi u takvog, biti u stanju.da podnosi njegova sumnjičanja i ponekad tešku narav. Vi ste površni i nestalni, a partner je dubinski i u sredjenom toku. Vi apsorbirate, a partner se ne da apsorbirati. Tako na kraju vi ne možete da mrdnete, jedino pod papučom možete da doživite nešto dublje. Vi imate masu činjenica i analiza, dok partner odgovara sa jakom koncentracijom i sintezom, tako da vi poštujete svog čudesnog partnera i bojite se da ga ne izbacite iz koncepta.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Јас сум Бик а во подзнак Стрелец. Што имате да кажете за мојата комбинацијаи и дали Вага со подзнак Стрелец ми одговара? Иначе јас си знам дека одговара бидејки идам со неа веке 3 ипол години ама пак ме интересира. :)

С

сашенко

Гостин
bik podznak lav a on e oven neznam so e podznak si odgovarame m?
За овен(маж) намногу му одговара жена лав иначе, ти си подзнак лав така да по некоја математика би требало нели?Ама незнам колку влијае на тебе тој подзнак можда си мноооогу повеќе со особини на бик....

--- надополнето ---

Мене ме интересираше за мене да си проверам со знак и подзнакот мој како функцуионираат ако може така да кажама или шо чоек сум јас според хороскопот.....овен сум инаку а подзнак рак хахаххха, дефинитивно најглупава можна комбинација според мене зашто овенот е оган а ракот вода мислам и спротиставени се знаковите.Најдов и за овен да прочитам и за рак ама никаде неможам да најдам комбинации од знак и подзнак и да си прочитам за таа комбинација....

Z

Zoza

Гостин
За овен(маж) намногу му одговара жена лав иначе, ти си подзнак лав така да по некоја математика би требало нели?Ама незнам колку влијае на тебе тој подзнак можда си мноооогу повеќе со особини на бик....

--- надополнето ---

Мене ме интересираше за мене да си проверам со знак и подзнакот мој како функцуионираат ако може така да кажама или шо чоек сум јас според хороскопот.....овен сум инаку а подзнак рак хахаххха, дефинитивно најглупава можна комбинација според мене зашто овенот е оган а ракот вода мислам и спротиставени се знаковите.Најдов и за овен да прочитам и за рак ама никаде неможам да најдам комбинации од знак и подзнак и да си прочитам за таа комбинација....
moze da se kaze deka sum 50:50 po osobini bik-lav....sepak fala sto se potrudi da mi kazes :)

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Хороскопот е комплетно погрешен
Затоа што хороскопските знаци се направени по основа на поставеноста на ѕвездите пред повеќе од 2.000 години, а според модерната наука никој толку однапред не може да го предвидува движењето на Земјата заради некаква фалинка на планетава, денешниот зодијак е целосно погрешен.
Заради "нишањето" на Земјата, појава наречена прецесија, Сонцето и ѕвездите ја менуваат својата положба во однос на нашата планета и повеќе не се поставени како на денот кога сте се родиле.

Тоа значи дека од времето кога е направен зодијакот, пред околу 2.500 години, сите хороскопски знаци се поместиле за од прилика еден месец.

Покрај поместувањето на месеците, заради прецесијата се појавува и 13-ти астролошки знак - змијоносец, во кој во последниве години се наоѓаат родените меѓу 29-ти ноември и 17-ти декември.

Имајќи ја предвид прецесијата, пред неколку години беше направена нова листа на хороскопски знаци:

Јарец - 20-ти јануари до 16-ти февруари

Водолија - 16-ти февруари до 11-ти март

Риби - 11-ти март до 18-ти април

Овен - 18-ти април до 13-ти мај

Бик - 13-ти мај до 21-ви јуни

Близнаци - 21-ви јуни до 20-ти јули

Рак - 20-ту јули до 10-ти август

Лав - 10-ти август до 16-ти септември

Девица - 16-ти септември до 30-ти октомври

Вага - 30-ти октомври до 23-ти ноември

Шкорпија - 23-ти ноември до 29-ти ноември

Змијоносец - 29-ти ноември до 17-ти декември

Стрелец - 17-ти декември до 20-ти јануари

он.нет

Ух, е сега станува интересно - кои ротации само настанале, јас веќе не сум девица :(

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Затоа што хороскопските знаци се направени по основа на поставеноста на ѕвездите пред повеќе од 2.000 години, а според модерната наука никој толку однапред не може да го предвидува движењето на Земјата заради некаква фалинка на планетава, денешниот зодијак е целосно погрешен.
Заради "нишањето" на Земјата, појава наречена прецесија, Сонцето и ѕвездите ја менуваат својата положба во однос на нашата планета и повеќе не се поставени како на денот кога сте се родиле.

Тоа значи дека од времето кога е направен зодијакот, пред околу 2.500 години, сите хороскопски знаци се поместиле за од прилика еден месец.

Покрај поместувањето на месеците, заради прецесијата се појавува и 13-ти астролошки знак - змијоносец, во кој во последниве години се наоѓаат родените меѓу 29-ти ноември и 17-ти декември.

Имајќи ја предвид прецесијата, пред неколку години беше направена нова листа на хороскопски знаци:

он.нет

Ух, е сега станува интересно - кои ротации само настанале, јас веќе не сум девица :(
Сум читал за ова порано но има еден проблем, сите ќе мораат да сменат знак.

Јас не би бил веќе риба а имам типични особини за риба. Ако станам водојлија веќе не е тоа тоа, нема такво поклопување со карактерот.

Едно решение би било да останат особините како и до сега а само да се сменат имињата но тоа би била само козметичка промена.

Така да дали е навистина хороскопот погрешен или само така изгледа?

Член од
17 октомври 2009
Мислења
148
Поени од реакции
10

он.нет

нема врска .. ако ова беше вака че беше објавено официјално уште од поодамна .. нема врска .. барем за мене .. знакот ми е шкорпија и ги имам сите нејзини карактеристики .. че погуглам за ова ..

Член од
5 февруари 2010
Мислења
290
Поени од реакции
58
РАК и ЈАРЕЦ :wub:​

Ovo je doista izvrsna kombinacija!

Tvdoglavi, ambiciozni i do krajnosti realan jarac odlično će se nadopunjavati s impulzivnim i ponekad sanjarenju sklonim rakom. Doduše, rak bi se mogao osjetiti zapostavljenim ili povrijeđenim zbog jarčeve nepažnje i usmjerenosti na potpuno druge životne ciljeve, ali vjerojatnije je da će s vremenom partneri pronaći zajednički jezik i uskladiti ritam u tom zajedničkom plesu života.

Oba su inače štedljivi i oprezni u zarađivanju i trošenju novca, pa je s te strane doista teško očekivati bilo kakve nesuglasice i probleme. Što se tiče ljubavnog života, i jedan i drugi po prirodi su vjerni i nisu skloni flertovima i zabranjenim izletima sa strane.

Možda bi se nekom drugom njihov način života mogao učiniti dosadnim, ali oni će se savršeno razumjeti i pronaći će dovoljno zadovoljstva u malim životnim radostima, bez avanturizma i nepotrebnog riskiranja kojeg inače preziru.

Što se tiče seksa neće biti nikakvih problema i dijelit će veliku strast i uzajamnu privlačnost. Doduše, raka bi mogla u jednom trenutku početi zamarati jarčeva konzervativnost i nesklonost eksperimentima, ali jarac će mu zauzvrat dopustiti da preuzme inicijativu i digne njihovu strast na jednu višu razinu.

Veza će u ovoj kombinaciji biti sretna, jednako kao i brak poslije toga.

--------------------------------------------------------

Vas dvoje imate mnogo toga zajedničkog i odlično se slažete. Najbolja varijanta je muškarac Jarac a žena Rak. Tada će ona dobiti sve što joj je potrebno: ljubav, pažnju, dom i sigurnost. A on će u njoj naći vernu i ženstvenu ženu. Oboje ste ambiciozni, tako da se i u tome slažete. Vaš seks je vrlo dobar. Svako se rado zaustavi pred fenomenom izvora (vi) u kamenu (partner). Sudbinski zanimljiva veza, kao po višim zakonima stvoreni ste jedno za drugo. Eros tu nema posla, vrhunac u seksu je za niski svet, vi se držite sigurno, spremni na svake žrtve. Vi ste sigurni da će vas partner-despot braniti, a ovaj je siguran da će naći miran kutak topline što njemu hladnome toliko godi. Možda vas veže ekonomija i kuća, a ponekad i zajednički rad za slavu. Nema šta, vi više trpite, ali ste sretni da stradavate za svoj ideal. Bolje je ako je drugi muško, jer Jarac dobro zna šta radi i šta može.

--------------------------------------------------------

Iako se nalaze na suprotnim krajevima Zodijaka, ova dva znaka imaju zajedničku perspektivu.
Voda i zemlja idu zajedno. Voda vidi svoj smisao da natapa zemlju i čini je plodnom, a zemlja je svesna da bez vode ne vredi mnogo. Iz tog razloga Rak i Jarac čine jednu celinu.
Raku je potrebna zaštita koju mu ovaj drugi pruža, a Jarcu je neophodan miran i topao ambijent kakav mu pravi prvi. Veže ih kuća, ekonomija i potreba za stvaranjem koju oba znaka imaju izraženu.
U vezi neko mora i da trpi, a za to je Rak stvoren. Rado se žrtvuje za ideale. Svojom mekoćom on zna da otupi i najbritkiju oštricu Jarca koji je sklon da se ponaša kao despot. Ostavi ga bez argumenata i ovaj prebaci težište na drugu stranu. Na taj način do konflikta ozbiljnijih razmera ni ne dolazi.
Koliko god da je sudbinska i zanimljiva, ova veza nema uporište u erosu. On je dosta nebitan u njihovim relacijama i ne poklanjaju mu pažnju. Ljubavni čin je više bračna obaveza nego seksualna ili emocionalna potreba. Vernost je redovna pojava.
U slučaju loših planetarnih aspekata može doći do raskida veze, ali je to dosta retka pojava. Oba partnera su spremna da trpe i samo ekstremne situacije ih mogu isprovocirati da napuste jedan drugog. Duet Rak - Jarac je kao stvoren jedan za drugog.

Kajgana Shop

На врв Bottom