Хорор филмови

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
dobro de spored tebe togas koj e dobar horror film. mislam od 2000 godina pa do sega? da mislaat site kako tebe zosto togas voopsto izleguvaat horror filmovi...?jas znam deka od 1970 pa do 1990 se najdobrite horror filmovi legendi kako sto se Halloween, friday the 13-th, nightmare on elm street, the shining, samo childs play e sranje, film za deca, znaes so pojke mi se dopaga vo drag me to hell? snimkata, efektite samo za toa mi se dopaga...
Тие БИЛЕ добри ЗА ТОА ВРЕМЕ, сега е друг менталитет, друго интелектуално ниво, не може истите финти да те плашат или да ти се свиѓаат. Ако порано си се плашел (пример) кога некој навечер доаѓа и коле..... сега тоа е тешка глупост.

Сега се бара (според мене) психички страв, а не крвои...

HallowHim

you'll never walk alone
Член од
14 јануари 2009
Мислења
232
Поени од реакции
5
Тие БИЛЕ добри ЗА ТОА ВРЕМЕ, сега е друг менталитет, друго интелектуално ниво, не може истите финти да те плашат или да ти се свиѓаат. Ако порано си се плашел (пример) кога некој навечер доаѓа и коле..... сега тоа е тешка глупост.

da i jas taka mislam no koj te slusa?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
dobro de spored tebe togas koj e dobar horror film. mislam od 2000 godina pa do sega? da mislaat site kako tebe zosto togas voopsto izleguvaat horror filmovi...?jas znam deka od 1970 pa do 1990 se najdobrite horror filmovi legendi kako sto se Halloween, friday the 13-th, nightmare on elm street, the shining, samo childs play e sranje, film za deca, znaes so pojke mi se dopaga vo drag me to hell? snimkata, efektite samo za toa mi se dopaga...
Од 2000, навака тапа слабо добри филмови. јас сум фан на филмовите од 70-85.

Како,

The Thing, Prince of Darkness (на аватар ми е) The Exorcist,Poltergeist, Demoni, Demoni 2, The Tenant, Pet Sematary, IT, The Shining, Suspiria, The Hills Have Eyes ,The Texas Chainsaw Massacre. Има и доста други, можам да ги редам до утре.

За 2000 па навака има многу помалце стварно квалитетни.

Dog Soldiers, The House of The Devil, Let The Right One In, Martyrs, Inside, High tension, The Mist, Rec, The Hills Have Eyes, 28 Days Later, Ginger Snaps.

Друго, заеби ефекти у Драг Ми Ту Хел, гледај го филмот како целост. Мене баш задари ефектите па не ми се свиѓа. Тоа ми ги прави филмовите по обични,некако. По дифолт сите филмови (нови) што имаат добри ефекти имаат многу слабо сценарио и приказна.. Сакам атмосфера,морници да ме лазат да биде напнато..да има добра музика у позадина итн. Типичен пример за таков сетап (атмосфера) у филм е The Thing, какво чуство долувува филмот секоја чест на Џон Карпентер! кој воедно ми е еден од омилените режисери кога се работи за хорор филмови.

Да не спомувам што музиката за филмот е дело на Енио Мориконе!!

HallowHim

you'll never walk alone
Член од
14 јануари 2009
Мислења
232
Поени од реакции
5
Од 2000, навака тапа слабо добри филмови. јас сум фан на филмовите од 70-85.

Како,

The Thing, Prince of Darkness (на аватар ми е) The Exorcist,Poltergeist, Demoni, Demoni 2, The Tenant, Pet Sematary, IT, The Shining, Suspiria, The Hills Have Eyes ,The Texas Chainsaw Massacre. Има и доста други, можам да ги редам до утре.

За 2000 па навака има многу помалце стварно квалитетни.

Dog Soldiers, The House of The Devil, Let The Right One In, Martyrs, Inside, High tension, The Mist, Rec, The Hills Have Eyes, 28 Days Later, Ginger Snaps.

Друго, заеби ефекти у Драг Ми Ту Хел, гледај го филмот како целост. Мене баш задари ефектите па не ми се свиѓа. Тоа ми ги прави филмовите по обични,некако. По дифолт сите филмови (нови) што имаат добри ефекти имаат многу слабо сценарио и приказна.. Сакам атмосфера,морници да ме лазат да биде напнато..да има добра музика у позадина итн. Типичен пример за таков сетап (атмосфера) у филм е The Thing, какво чуство долувува филмот секоја чест на Џон Карпентер! кој воедно ми е еден од омилените режисери кога се работи за хорор филмови.

Да не спомувам што музиката за филмот е дело на Енио Мориконе!!

barem imame nesto zaednicko i mene John Carpenter mi e omilen reziser, isto taka imas dobar vkus za horror filmovi, mene samo ovie so zombi nesto ne mi se svigaat osven DEATH VALLEY-REVENGE OF BLOODY BILL mnogu dobar film e iako e so zombi...a vo filmot THE THING ne samo reziserot i muzikata tuku i Kur Rusell go pravi dobar filmot....

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.607

Психолошките хорори отсекогаш биле пострашни, не се работи според мене за времето во кое се снимени. Психо, Птици, The Omen I, II, III, Rosemary's Baby итн... сите се пред се психолошки и стари филмови и страва се... Проблемот со филмовите со сериски убијци е во тоа што од Halloween и компанија наваму се снимени безброј и веќе е видено, па не е лесно да се сними нешто такво кое ќе уплаши човек. Додека кај психолошките сеуште има безброј нови можности, само фантазија треба.

Старите филмови инаку се светлосни години понапред со музиката, постиравме и поназад... само музиката е доволна за да се постигне чувство на страв... Новиве го заборавиле тој дел кој е неопходен за добар хорор, незнам што е причината...

Ф

Фил Ајви

Гостин
Го гледав тоа филмот Паранормал Активити после неможев да заспијам. :pred:

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Старите филмови инаку се светлосни години понапред со музиката, постиравме и поназад... само музиката е доволна за да се постигне чувство на страв... Новиве го заборавиле тој дел кој е неопходен за добар хорор, незнам што е причината...
Hell right. Психо, од музиката добиваш морници, во сцените кога се случуваат убивствата, мастерпис:

Уште нешто, кога веќе го спомна Омен, каков само саундтрак има, обично хорорите ги гледам сам, навечер, за да го доловам оној хорор ефект, се смрзнав кога го слушав саундтракот, незнам дали беше до мене или до сараундот, ама чуствував како да ми навлегува во психата:

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.607
Hell right. Психо, од музиката добиваш морници, во сцените кога се случуваат убивствата, мастерпис:

Уште нешто, кога веќе го спомна Омен, каков само саундтрак има, обично хорорите ги гледам сам, навечер, за да го доловам оној хорор ефект, се смрзнав кога го слушав саундтракот, незнам дали беше до мене или до сараундот, ама чуствував како да ми навлегува во психата:

Еве стававме и други ако пропушти:

HallowHim

you'll never walk alone
Член од
14 јануари 2009
Мислења
232
Поени од реакции
5
Фала, убаво е да се потсети човек на овие филмови, саундтрациве ме тераат да ги гледам одново и одново :)
koga sme kaj muzikata podobar soundtrack od Halloween nema nikoj,,,,poseben e.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Кога сме веќе кај страшна атмосфера и музика, оваа епизода од Македонски Приказни е врв! Посебно сцената кога му се јавува пријателот на сон на Димче Мешковски дека доаѓа меанџијата да го утепа...

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Кога сме веќе кај страшна атмосфера и музика, оваа епизода од Македонски Приказни е врв! Посебно сцената кога му се јавува пријателот на сон на Димче Мешковски дека доаѓа меанџијата да го утепа...

Леле приказнава пријателче алал вера...ја гледав пред некој недела со баба ми ,епска народна приказна е оваа и побаајќи језива:vozbud:

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.607
Ај престанете со приказните... :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom