Хорор филмови

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Искочи срањево :D
http://www.imdb.com/title/tt1716747/

Хелрејзер 9.
Го направија набрзина, лоу буџет, колку да се брои, за да ги задржат правата да направат високобуџетен римејк таму негде 2013-та ?.
Даг Бредли не е Пинхед. (n)
Еве Клајв Баркер што изјави за овој дел :
"I want to put on record that the flic out there using the word Hellraiser IS NO FUCKIN' CHILD OF MINE! have NOTHING to do with the fuckin' thing. If they claim its from the mind of Clive Barker, it's a lie. It's not even from my butt-hole."
Се мрзам сега што ќе го симињам поради тоа "хелрејзер" у името...

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Искочи срањево :D
http://www.imdb.com/title/tt1716747/

Хелрејзер 9.
Го направија набрзина, лоу буџет, колку да се брои, за да ги задржат правата да направат високобуџетен римејк таму негде 2013-та ?.
Даг Бредли не е Пинхед. (n)
Еве Клајв Баркер што изјави за овој дел :

Се мрзам сега што ќе го симињам поради тоа "хелрејзер" у името...
За мене единствено добри беа 1 и 2 од Hellraiser. Сите други филмови се од бедни победни, па така (изгледа, не сум го гледал последниов, се откажав од серијалов благовремено) и овој. Без Даг Бредли? Ко Фреди без Роберт Ингланд. Штом не можеле Бредли да го ангажираат, тогаш ептен слабо стојат со буџет, ако воопшто имаат.
А за Баркер да не зборам многу. Иако имаше неверојатен потенцијал и талент, пред се` како писател со голема креативност, посебно во хоророт, се изгуби некаде во Холивуд.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
За мене единствено добри беа 1 и 2 од Hellraiser. Сите други филмови се од бедни победни, па така (изгледа, не сум го гледал последниов, се откажав од серијалов благовремено) и овој. Без Даг Бредли? Ко Фреди без Роберт Ингланд. Штом не можеле Бредли да го ангажираат, тогаш ептен слабо стојат со буџет, ако воопшто имаат.
А за Баркер да не зборам многу. Иако имаше неверојатен потенцијал и талент, пред се` како писател со голема креативност, посебно во хоророт, се изгуби некаде во Холивуд.
И ја ги памтам од порано 1 и 2 како најдобри делови и ги глеав пред некој ден пак да се потсетам. Кецот и денеска е добар, има добра приказна и глума, пополека гради тензија, добри ефекти....а(ма) двојката ме разочара, лоша глума, лошо сценарио полно со дупки и ликовите се лошо направени. Од 3-8, како што рече, се кој од кој беда а и 9кава све укажува дека е таква. (Од 5 па натака изгледаат како посебни филмови у кои на крај само го убациле Пинхед и Сенобајтите, а можеле било што).

За буџетот на 9-кава, на ИМДБ пишува 300.000$. Мислам дека на Википедиа пишуваше, Даг Бредли се откажал...изгледа кога видел за каков проект се работи.

Баркер стварно како се изгуби...И Џон Лендис...

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
И ја ги памтам од порано 1 и 2 како најдобри делови и ги глеав пред некој ден пак да се потсетам. Кецот и денеска е добар, има добра приказна и глума, пополека гради тензија, добри ефекти....а(ма) двојката ме разочара, лоша глума, лошо сценарио полно со дупки и ликовите се лошо направени. Од 3-8, како што рече, се кој од кој беда а и 9кава све укажува дека е таква. (Од 5 па натака изгледаат како посебни филмови у кои на крај само го убациле Пинхед и Сенобајтите, а можеле било што).

За буџетот на 9-кава, на ИМДБ пишува 300.000$. Мислам дека на Википедиа пишуваше, Даг Бредли се откажал...изгледа кога видел за каков проект се работи.

Баркер стварно како се изгуби...И Џон Лендис...
И двојката си има свои моменти. Д-р Чанард (имено, така се викал првиот лекар што пресадил срце на човек) не е за занемарување, има прилично вознемирувачка појава. Добра е сцената на душекот во болницата. Исто така, тој алтернативен свет (пекол) е добро замислен. Празнотијата, самата атмосфера, геометриските форми кои наликуваат на шарите од коцката (ако памтам добро) и се своевиден лавиринт, а (сега прочитав) звукот од рогот? хорната? кој мене барем, ми беше морничав, всушност е морзеов код за бог (во случајов, за Левијатан) не се за потценување. Е сега, не е како кецот, кој е правен според краткиот роман на Баркер, но не е ни слаб како наредните филмови. Како што велиш, фали доработка на сценариото и подобра глума, но идејата, приказната, ја сметам за доста добра. Којзнае што би се случило со подобра режија, сценарио и квалитетна глума :). Ама да не забегувам, истото може да се каже за 99% од филмовите :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.677
Поени од реакции
34.161
Wrong Turn 4 излезе.. дека продолженијата не беа доволно големи срања.
Знам дека имаше фанови овде, па..

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
I know what you did last summer :)
Ама само првиот дел, напомени, да не се затрча некој по вториот :)
Wrong Turn 4 излезе.. дека продолженијата не беа доволно големи срања.
Знам дека имаше фанови овде, па..
Час и половина кои никогаш нема да се вратат :(

Boce Makedonco

Madridista
Член од
2 март 2009
Мислења
66
Поени од реакции
34
Дали некој го гледал случајно филмот House of the Devil,синоќа копајќи по Imdb случајно налетав на него и коментарите за него не беа лоши па реков да ве прашам за препорака дали е вреден за гледање или не е?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Дали некој го гледал случајно филмот House of the Devil,синоќа копајќи по Imdb случајно налетав на него и коментарите за него не беа лоши па реков да ве прашам за препорака дали е вреден за гледање или не е?
Многу вреден :) Мене Psyside ми го препорача, слободно симни го нема да зажалиш.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.724
Поени од реакции
11.563
Најде некој македонски превод за Wrong Turn 4?

mandak

матапрчо
Член од
26 март 2009
Мислења
799
Поени од реакции
525
ај нешто и јас да препорачам што мислам дека не се гледани а се cool филмови:

Grave.Encounters

Cannibal.Holocaust

Aftermath

Irreversible

The Girl Next Door

The Last House on the Left

I Stand Alone

па...вреди да се изгледаат !! а сега ги чекам 11.11.11-филм јако добар и еvidence-наскоро ке излезат

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

На врв Bottom