Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.124
S

Sagan

Гостин
Поголемиот дел од луѓето со Даун можат да имаат деца по природен пат. Додека истополовите бракови не се продуктивни и од таму не се ни природни. Кога една љубов не може да има плод тогаш таа е неприродна. Мислам дека категорично НЕ треба да се дозволи посвојување на деца и бракови помеѓу истополови.
Продуктивноста на еден човек не се гледа во неговата способност биолошки да процудира друго човечко суштество, туку таквото човечко суштество, било да е негово или туѓо, да го направи човек.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.630
Поени од реакции
34.014
Каква добра компарација еј!
Кога две личности од ист пол се заљубени и сакаат да бидат заедно и кога мало дете без развиена свест и волја го прима од некој поп или сирота коза што ја ебе некој сељак од некоја вукојебина.
Бараво wot-че ме изненадуваш! :icon_lol:
Провинцијалски сум воспитувам, стара школа. Што се компарацијата тиче, акцентот беше ставен врз немаме-граници отворената либералност, транзицијата каде узпат сите табуа ги прифаќаме како секојдневни ствари, молдирање на модерното општество, кршење сите стеги на законите пошо ионака не познаваме геј директно, ама кул е да си надвор од нацрт планот, за подобро утре!
И јас бев хипик, и јас велев нека се сакат, whatever rocks their boat, но тогаш се јавија со нови потреби, нови начини да докажат дека ги има и дека им треба внимание, нови начини да се самодокажат дека се нормални, па што подобро од децата нели? И јас бев отворен како што си ти. И јас не очекував ескалирање до тука, како што ти не очекуваш утре тие попови кои веќе имаат формирано модерни движења за нивно јавно признавање, за додатни права, кои утре по некоја случајност ќе се деца со иста позадинска намера. И тие ќе ги сакаат како и хомосексуалците, ова не им го негирај, плус поп, зад него е бог и црквата, а кој повеќе морал содржи од црковно лице? Пошо на крајот на денот, тој работи на чудни начини.
Слатка си. :X3:

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Кога две личности од ист пол се заљубени и сакаат да бидат заедно и кога мало дете без развиена свест и волја го прима од некој поп или сирота коза што ја ебе некој сељак од некоја вукојебина.
Или две личности од исто семејство кои се заљубени и сакаат да бидат заедно, па и да посвојат (со свест поради последиците врз природно зачнат плод) ...

Козата не е сирота.
Тоа е само прашање на наша перцепција за козата. Може и да ужива for all we know...
Во меѓусебната интеракција меѓу животиња и човек од животињата не се бара никаква согласност,никогаш и никаде.
Можеби чување птица во кафез 24/7 - 365 е израз на љубов, а јавање коза е ненормално...:icon_lol:
Бидејќи птицата “сака“ да е во кафез.
Мачорот скопен, а песот да јаде вештачка храна и да живее во стан,свињата на кука,волот впрегнат и магарето со самар...

Од каде на ѓејојте им припишуваш по дифолт емоции (а не биохазард однесување) а на зоосексуалците примитивистичко pump & dump vs. животињата...
Каква е таа оштра дихотомија !?
И кој секс е побезбеден од тие два вида?!

Настрана што зоофилијата си е легална во голем број земји...

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.584
Поени од реакции
8.648
Поголемиот дел од луѓето со Даун можат да имаат деца по природен пат. Додека истополовите бракови не се продуктивни и од таму не се ни природни. Кога една љубов не може да има плод тогаш таа е неприродна. Мислам дека категорично НЕ треба да се дозволи посвојување на деца и бракови помеѓу истополови.
Ај малце погуглај, мажите со Даун најчесто се стерилни. Сепак зборувавме за пореметување, откако го побивме тоа мислење (Даун пореметување - може, Хомо пореметување - не може) се префрлаш на нешто природно неприродно...... дрн дрн милојко.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Продуктивноста на еден човек не се гледа во неговата способност биолошки да процудира друго човечко суштество, туку таквото човечко суштество, било да е негово или туѓо, да го направи човек.
Уф така добро звучи ова иде во мој потпис. Уште сите да го мислеа истото и ќе беше супер.

С

Сатори

Гостин
Од каде на ѓејојте им припишуваш по дифолт емоции (а не биохазард однесување) а на зоосексуалците примитивистичко pump & dump vs. животињата...
Каква е таа оштра дихотомија !?
И кој секс е побезбеден од тие два вида?!
Можеби затоа што тој став го базирам на свесноста застапена кај човекот и отсутна кај животните? :)
Или овој и вика на овцата: Сакаш да ти го ...? А она му блее запалена во одобрување? :icon_lol:

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Можеби затоа што тој став го базирам на свесноста застапена кај човекот и отсутна кај животните? :)
Или овој и вика на овцата: Сакаш да ти го ...? А она му блее запалена во одобрување? :icon_lol:
А остатоткот од постот, инцестуозен пар сака да посвои на пример...

Зоофилот не е свесен!?
Директно од R-комплексот му доаѓаат инстинкти,нагони и рефлекси а кај ѓејот е свесна одлука донесена во совршено координирана и балансирана мозочна активност меѓу двете хемисфери!?
Како што беше нагласено многупати, од животно не се бара одобрување и согласност за ништо.
Не постои правна категорија - одобрение добиено “при чистој свести и здравој памети“ од козата која се одзива на името Џесика...:icon_lol:
Ниту за живот и смрт ниту за заточение и работа, ниту за било што.
Но од сите видови на меѓусебен однос (хамбургер,стек,сланина,гајда,јакна...), само за сексот треба да се бара одобрување?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.744
Поени од реакции
12.199
СЗО е прилично голем манипулатор во различни временски периоди па не знам колку е добро да се гради став исклучиво врз одлуките на СЗО. Одлука некого да прифатиме или не треба да потекнува од нас самите, а не дали СЗО ќе каже што е болест, а што не.

Мало дете токму законски може да го прима. Негде од 14 или 15, Шпанија 13. Колкава свест постои кај дете од 13 години да одлучи да го прими ...е големо прашање. Како што не постои единствен став меѓу државите конкретно за мали деца, исто така не постои ниту за хомосексуалноста. Децата на пример во Норвешка (16) се дискриминирани во однос на македонските деца (14) и шпанските (13).
Не се тема децата, но ако се држиме до ставовите на СЗО...има тука многу нејаснотии.
Или овој и вика на овцата: Сакаш да ти го ...? А она му блее запалена во одобрување?
сигурно ако знае да збори ќе одбере примање пред од молзење (не познавам жена што би се согласила да и ги тегнат брадавиците секое утро), шишање и крајна состојба отсекување и пржење на органите. Во повеќето држави зоофилијата е прогласена за криминал против природата :confused: а рецептите со јагнешко се можеби едни од најбараните во круговите кои го донеле тој закон :confused:

Bestiality occurs in both men and women, and according to Kinsey 8% of men and 3% of women admitted having sexual encounters with animals. (out of the 8% of men, 50% of men who had been reared on farms had such contacts)
Месец дена во бачило, осаменост, потреба...

baksterski

Националист тип 500
Член од
22 февруари 2010
Мислења
431
Поени од реакции
277
Добро сеа ќе мудруваме и филозофираме околу исто нешто.
Ај малце погуглај, мажите со Даун најчесто се стерилни. Сепак зборувавме за пореметување, откако го побивме тоа мислење (Даун пореметување - може, Хомо пореметување - не може) се префрлаш на нешто природно неприродно...... дрн дрн милојко.
Може, може...дрн, дрн :)

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.178
Поени од реакции
2.853
Откога ќе се објави вест по медиумите за некоја личност дека е педер одма тогаш сите се експерти и даваат констатации од типот „Се познават на фаца дека е педер“.

Но прашањето е Зошто ниеден од тие „експерти“ таквите констатации од типот (се познават на фаца) не ги даваат пред да се објави веста?

Член од
16 декември 2011
Мислења
79
Поени од реакции
54
Јас мислам дека секое педерче, длабоко во себе има силна потреба од љубов. Не ги судам. Секој има право својот дар 'Слободна Воља', да го користи баш така - по желба.

Kajgana Shop

На врв Bottom