Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.124
Член од
26 април 2014
Мислења
29
Поени од реакции
47
Хахаха ти си видел геј парови да шетаат низ улица слободно држејќи се за рака и бакнувајќи се? Не нели? Така да не ми кажувај ти мене што е дискриминација а што не е. Во самите учебници во средно е впишано дека хомосексуалноста е девијантна појава, ако тоа не е дискриминација јас не знам што е. Не си ни свесен колку многу луѓе има околу тебе што се преправаат дека се стрејт, а всушност се геј и овие луѓе се од сите можни профили и професии. Бидејќи живееме во нетолерантно и хомофобично општество многу мал број луѓе се осмелуваат на околината да им признаат за себе и слободно да живеат. А ги спомна Софија, Боки и др. они се познати, а убаво знаеш колку многу омраза има кон нив.

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
сите шо се произнесоа или прикажаа како хомосексуалци живеат безбедно и ситуирано, Коче - директор на македонските гејови со своја канцеларија, фондови, излегувања по медиуми, дружења со амбасадори, Теодор, вработена во државна институција, спрема претстави и со нив гостува по други театри, Бок13добро ситуиран, имаше своја емисија на ТВ, правеше концерти, во центар на пажња на медиуми, Фифи и тој полицаецо шо сака да е жена... сите тие слободно и без криење се во јавноста, излегуваат, се дружат, не се ни затворении ни убиени, немаат финансиски проблеми, ги нема на улица да протестираат, а ти велиш биле дискриминирани и немало толеранција за нив?? тие самите не се жалат на тоа, ни на проблеми на работа ни во околината.
Не е убо така лажно да ја клеветате татковината....
Јас знам за еден тип на кој му беше каменувана куќата кога пиша јавно дека е хомосексуалец. И тоа е само една од работите кои му се имаат случено. И ти имаш ли некаква претстава што се случува позади затворени врати кај сите тие што ги имаш набројано? Не е се` така како што изгледа. Само затоа што изгледаат дека се ситуирани не значи дека животот им цвета. Нити пак се најбитни парите во животот.
Кај да излезат да протестираат? Па една геј парада неможе да се направи во Македонија зашто сите хомофоби се закануваат дека ќе ги испотепаат сите. И не се само закани, последниов пат го испокршија центарот каде што требаше да се водат дискусии и слично. Нити се потрудија да ги најдат кривците нити ништо.... И ти викаш да протестираат? Хаха, сигурно. Нема никаква поддршка од никој, неможе туку така некој да се бори за своите права.
И еве пошто викаш дека Фифи живее безбедно и ситуирано. Очигледно она не се осеќа така. Ама ти знаеш повеќе.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Ве молам не терајте дебатни шеми со Лет3, само ќе играте непрекинат валцер on repeat. Од кога е на форумов вергла една иста плоча и со остали дискутанти врти само во кругови.

BiG_kIsS

Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Јасно ми е тоа. Ама има и други луѓе што читаат. Знам дека он никад нема ништо друго да прифати освен своето, ама може некој друг ќе биде попаметен ;)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Ве молам не терајте дебатни шеми со Лет3, само ќе играте непрекинат валцер on repeat. Од кога е на форумов вергла една иста плоча и со остали дискутанти врти само во кругови.
@BiG_kIsS
Гојјте верглааат едни исти лаги, дека хомосексуалноста е нормална, дека се прогонувани убивани малтретирани, дека немаат никакви права и декак ги има со стотици иљади овде во македонија
на исти верглања давам исти одговори дека кај гејојте секаде па и во толерантиннте земји (Холандија, Канада, Нов Зелант) неколку пати поголем е процентот на психички болести, депресии биполаритети психози злоупотреби на дрога и алкохол, семејни насилства, обиди за самоубиства и самоубиства, многу поголем е број на физички болести од кој страдаат огромен е промискуитетот, краткотрајни нестабилни врски....
Во Македонија тие се најмалце малтретирани, за еден скршен џам ја исплукавте татковината, за еден шамар (кој одвај го чекавте да се случи) ја клеветате и омаловажувате сопствената држава, сите оние кои јавно се произнесоа дека се гејој - си шетаат слободно, а имаше толкава хомофобичност немаше да биди таква, македонија е мала земја ги знаат кој се Боки 13 по градови има одено, по кафиќи седено, по плажи низ охридско, исто и коче и фифи и теодор и никој ништо не им има направено, а вие ја преставувате татковината пред странци како земја на терор ужас и страв небаре секој ден се беси и пали по еден педер! Секо ден се случува по некој немил настан, тепачка закани убиство пљачка... но нигде кон гејој, нормалните со нормални се тепаат се рануваат се убиваат се навредуваат, од секогаш велев дај да видиме статистички број на физички и вербали напади на гејој и на нормални па да споредиме, - “немало такво нешто“, дај да видиме колку гејој има во Македонија - “не се знаело али многу биле“ секоја година Коче сам излегува да протестира и никој не го чепка - а велите “нам ни е страв да излеземе ќе не убијат“ е да, ене го коче секоја година убиен шета, Боги 10 пати до сега го отепаа, Фифи мртва шета веќе 8 години теодор лани ја обесија а ова година и ја секоа глата хахахахах
мизерни сте со вашите бедни изговори. Всушност вас ви е срам.
Нема туука никаква врска ни закони ни државата ни народ. Срамот ви е огромен, како дома и на комшии и роднини и колеги и приатели да им се каже дека сте гејој. Како на вујко тетка брачед баба ... да им се речи, “не чекајте невеста, јас сум невестата а ова ми е избраникот“
А инаку да си знаете, се уште можете да си покренете иницијатива за донесување на закон за гејој и тоа:
Преку владата на РМ (вашето геј лоби таму)
Преки собранието (гејојте кои се во собрание)
Собирање на 10.000 потписи

BiG_kIsS

Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Да да, ти само кажуваш @Let 3 . Кај ти се статистики и докази?

Краткотрајни нестабилни врски? Колкав е процентот на развод кај хетеросексуалци?

Не е само законот. Законот ќе помогне да, ама треба менталитет на луѓето да почне да се менува.
Twelve years of same-sex marriage did not wipe out homophobia from society. For instance, Yunus, now 9, and his adoptive mothers had to go into hiding, fearing for their safety.

Bullying and victimisation also still occurs on a daily basis. A recent study by Dutch and American scientists concluded that lesbian, gay and bisexual youths are still victims of stigmatisation in their families, schools and neighbourhoods.

These words and acts have tragic consequences: almost 64% of the surveyed LGBT 18-24-year-olds in the study reported thinking about suicide and almost 13% of them attempted suicide. For straight Dutch youths of the same age group, the figures are respectively 10.3% (thought about suicide) and 2.2% (attempted suicide). The study suggests that ongoing persecution, especially at school and by the parents, are linked to increased risks in suicidal thoughts and attempts.

Chambon notes that there have been a handful of lesbian couples who had to move because of negative and aggressive reactions from their neighbours. But, he says, those are “marginal epi-phenomena”, equivalent in numbers to the occurrence of migrant families who had to move because of racism in their neighbourhoods. However, he recalls that, when looking for a new flat with his husband, several people strongly recommended against moving to a few districts in Amsterdam because they fear the locals’ reactions. Proof, if need be, that equality is only real when the mindset, not only the legal framework, changes too.

*The countries where same-sex marriage is legal nationwide are: Argentina, Belgium, Uruguay, Canada, Denmark, Iceland, the Netherlands, Norway, Portugal, South Africa, Spain and Sweden.

И сите тие што викаш дека им е супер тука, си ги видел да се шетаат со партнер? Едно е кога знаеш дека некој е геј, друго е кога ќе го видиш тоа. Многу ме итнересира дали тогаш ќе бидат „безбедни“.

Многу се срамам да, ете ме откри, незнам што да кажам. Ете и моите ме отпишаа, не ми праат веќе муабет.

10000 потписи? Да да, тоа се` ќе смени. Ќе ни речат, НЕМА ПРОБЛЕМ; ПОВЕЛЕЛЕ. Хахаха
Homosexuality was outlawed in Macedonia until 1996, when the country decriminalized sex between people of the same sex as a condition for becoming a member of the Council of Europe.[1]
Само ако е од интерес на државата, само тогаш нешто ќе се смени.
А ако мислиш дека нема луѓе што се борат, многу лошо се лажеш. Само што се гледа каков успех имаат.

А да, кој ја исплука државата? Не ми врти сеа на патриотизам. Јас си отидов од Македонија зашто не гледав иднина за мене, не затоа што има дискриминација према хомосексуалците. Македонија не чини на многу нивоа, ова е само едно од многуте. Ако сакам да ја плукам Македонија, има друга тема за тоа, не се секирај.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Да да, ти само кажуваш @Let 3 . Кај ти се статистики и докази?

Краткотрајни нестабилни врски? Колкав е процентот на развод кај хетеросексуалци?

Не е само законот. Законот ќе помогне да, ама треба менталитет на луѓето да почне да се менува.
Twelve years of same-sex marriage did not wipe out homophobia from society. For instance, Yunus, now 9, and his adoptive mothers had to go into hiding, fearing for their safety.

Bullying and victimisation also still occurs on a daily basis. A recent study by Dutch and American scientists concluded that lesbian, gay and bisexual youths are still victims of stigmatisation in their families, schools and neighbourhoods.

These words and acts have tragic consequences: almost 64% of the surveyed LGBT 18-24-year-olds in the study reported thinking about suicide and almost 13% of them attempted suicide. For straight Dutch youths of the same age group, the figures are respectively 10.3% (thought about suicide) and 2.2% (attempted suicide). The study suggests that ongoing persecution, especially at school and by the parents, are linked to increased risks in suicidal thoughts and attempts.

Chambon notes that there have been a handful of lesbian couples who had to move because of negative and aggressive reactions from their neighbours. But, he says, those are “marginal epi-phenomena”, equivalent in numbers to the occurrence of migrant families who had to move because of racism in their neighbourhoods. However, he recalls that, when looking for a new flat with his husband, several people strongly recommended against moving to a few districts in Amsterdam because they fear the locals’ reactions. Proof, if need be, that equality is only real when the mindset, not only the legal framework, changes too.

*The countries where same-sex marriage is legal nationwide are: Argentina, Belgium, Uruguay, Canada, Denmark, Iceland, the Netherlands, Norway, Portugal, South Africa, Spain and Sweden.

И сите тие што викаш дека им е супер тука, си ги видел да се шетаат со партнер? Едно е кога знаеш дека некој е геј, друго е кога ќе го видиш тоа. Многу ме итнересира дали тогаш ќе бидат „безбедни“.

Многу се срамам да, ете ме откри, незнам што да кажам. Ете и моите ме отпишаа, не ми праат веќе муабет.

10000 потписи? Да да, тоа се` ќе смени. Ќе ни речат, НЕМА ПРОБЛЕМ; ПОВЕЛЕЛЕ. Хахаха

Само ако е од интерес на државата, само тогаш нешто ќе се смени.
А ако мислиш дека нема луѓе што се борат, многу лошо се лажеш. Само што се гледа каков успех имаат.

А да, кој ја исплука државата? Не ми врти сеа на патриотизам. Јас си отидов од Македонија зашто не гледав иднина за мене, не затоа што има дискриминација према хомосексуалците. Македонија не чини на многу нивоа, ова е само едно од многуте. Ако сакам да ја плукам Македонија, има друга тема за тоа, не се секирај.
Jaс имам овде постирано научни и медицински докази факти и статистики, истражувања спроведени и во Холандија и во Америка и во канада и во встралија и Нов зеланд... кои покажуваат дека хомослесуалците неколку пати повеќе од нормалната популација страдаат од психози, психички пореметувања, неурози, депресии... дека многукратно повеќе се обидуваат да се самоубијат и се самоубиваат, дека се екстремно промискуитетни (од стотина до иљада партнери (према нивни анкети) имаат во животот, дека страдаат од физички болести непознати или ретки кај нормалната популација, дека многу повеќе семејно насилство има кај хомосексуалните заедници и многу повеќе злоупотреба на наркотици и алкохол.
Тоа не е тајна ниту е пишувано како ти што пишиш, непроверено или муабети рекла-казала.
Во Македонија нема многу гејови, неколку се јавно излезени и си живеат нормално и има уште еден грст кој од страм не се произнесол јавно. Ве нема никаде ни организирано, ете Коче има гејска фирма и тој е директор на гејското претпријатие во Македонија, и освен него не гледаме никого. Сам си маршира сам си пиши транспаренти кои после сам си ги носи , сам си пиши извештаи кои после сам си ги чита сам си потпишува свои патни трошоци и дневници. ДЏабе се потресуваш од таму за 10 сетина гејови овде кои самите себе си не смеат да си признаат дека се гејој а камоли да излезат на улица. Дома му е страм да каже дека е геј а као ако имало закон - одма ќе се мажел или женел и деца ќе посвоеле
Македонија нема прогон ни дискриминација на педери и лезбејки. Додуше ниту ги има али и да ги има - никој не ги прогонува

BiG_kIsS

Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Jaс имам овде постирано научни и медицински докази факти и статистики, истражувања спроведени и во Холандија и во Америка и во канада и во встралија и Нов зеланд... кои покажуваат дека хомослесуалците неколку пати повеќе од нормалната популација страдаат од психози, психички пореметувања, неурози, депресии... дека многукратно повеќе се обидуваат да се самоубијат и се самоубиваат, дека се екстремно промискуитетни (од стотина до иљада партнери (према нивни анкети) имаат во животот, дека страдаат од физички болести непознати или ретки кај нормалната популација, дека многу повеќе семејно насилство има кај хомосексуалните заедници и многу повеќе злоупотреба на наркотици и алкохол.
Тоа не е тајна ниту е пишувано како ти што пишиш, непроверено или муабети рекла-казала.
Во Македонија нема многу гејови, неколку се јавно излезени и си живеат нормално и има уште еден грст кој од страм не се произнесол јавно. Ве нема никаде ни организирано, ете Коче има гејска фирма и тој е директор на гејското претпријатие во Македонија, и освен него не гледаме никого. Сам си маршира сам си пиши транспаренти кои после сам си ги носи , сам си пиши извештаи кои после сам си ги чита сам си потпишува свои патни трошоци и дневници. ДЏабе се потресуваш од таму за 10 сетина гејови овде кои самите себе си не смеат да си признаат дека се гејој а камоли да излезат на улица. Дома му е страм да каже дека е геј а као ако имало закон - одма ќе се мажел или женел и деца ќе посвоеле
Македонија нема прогон ни дискриминација на педери и лезбејки. Додуше ниту ги има али и да ги има - никој не ги прогонува
Да, никој не ги прогонува, тие што се паметни сами си одат.
И како што реков, менталитетот треба да се смени. Луѓето што не признаваат дома, им е страв дека нема да ги поддржат и дека нема да ги сакаат веќе. Затоа што родителите им се замараат со тоа „Што ќе рече комшијата“. Неможеш да сфатиш, јебига. Џабе си верглам јас. Неможеш ни да претпоставиш како им е.

За тоа што имаш постирано, ништо немам видео, така да не важи. :icon_lol:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Да, никој не ги прогонува, тие што се паметни сами си одат.
И како што реков, менталитетот треба да се смени. Луѓето што не признаваат дома, им е страв дека нема да ги поддржат и дека нема да ги сакаат веќе. Затоа што родителите им се замараат со тоа „Што ќе рече комшијата“. Неможеш да сфатиш, јебига. Џабе си верглам јас. Неможеш ни да претпоставиш како им е.

За тоа што имаш постирано, ништо немам видео, така да не важи. :icon_lol:
а ти као геј и не знаеш за сите тие научни и медицински податоци?
Геј кој не го интересираат проблемите на неговите колеги и заедницата
педерска работа....

BiG_kIsS

Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
а ти као геј и не знаеш за сите тие научни и медицински податоци?
Геј кој не го интересираат проблемите на неговите колеги и заедницата
педерска работа....
Не, не знам, затоа што нигде немам сретнато такви податоци и никој не се нашол да ме просветли вака ко тебе. Тоа не значи дека не ме интересираат. Ама сфати си го како сакаш, пошо очигледно не прифаќаш ништо друго освен своето.
Поздрав

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
По иста Let3 логика хетеросексуалното население покажува поголеми испади на педофилија па ете, никој не земал да ја цитира научната литература околу тоа прашање и да создава рехабилитациони центри исклучиво за хетеросексуалците, нити да создава закони против нив да чуваат деца, од истата причина.

Ако сака некој да најде прљавштина за хомосексуалците, ќе најде. Макар било стручна литература од 1940 година. Важно била објавена од некој "научник", валидна е за цитирање.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
По иста Let3 логика хетеросексуалното население покажува поголеми испади на педофилија па ете, никој не земал да ја цитира научната литература околу тоа прашање и да создава рехабилитациони центри исклучиво за хетеросексуалците, нити да создава закони против нив да чуваат деца, од истата причина.

Ако сака некој да најде прљавштина за хомосексуалците, ќе најде. Макар било стручна литература од 1940 година. Важно била објавена од некој "научник", валидна е за цитирање.
According to a new study, which analyzed 25 earlier studies regarding sexual orientation and mental health, homosexuals and bisexuals are about 50% more likely than their heterosexual counterparts to suffer from depression and abuse drugs.

The researchers also found that the risk of suicide jumped over 200% for those who had engaged in a homosexual lifestyle.

The study was published in the August 18 issue ofBMC Psychiatry.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
According to a new study, which analyzed 25 earlier studies regarding sexual orientation and mental health, homosexuals and bisexuals are about 50% more likely than their heterosexual counterparts to suffer from depression and abuse drugs.

The researchers also found that the risk of suicide jumped over 200% for those who had engaged in a homosexual lifestyle.

The study was published in the August 18 issue ofBMC Psychiatry.
Детали зошто е тоа така, или пак ти прескокнаа како по обичај?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Детали зошто е тоа така, или пак ти прескокнаа како по обичај?
Велат од нервози, али пошто е слично и во Холандија (огромен број на гејој со психички проблеми, обиди за самоубиста , самоубиства..... и понатаму си знаеш самио) а Холандија има повеќе од 200 години легална хомосексуалност сите закони за брак посвојувања антидискриминација (гејојте таму се довведени како белоглавиот орел во Америка - ќе те затворат ако ги наљутиш) така да причината е во хемијата или физиката на мозоко на гејојте (запознат си со истражувања кои докажаа за физичка и хемијска разлика помеѓу мозок на геј и мозок на нормална личност така да не треба да ти објаснувам)

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
... така да причината е во хемијата или физиката на мозоко на гејојте (запознат си со истражувања кои докажаа за физичка и хемијска разлика помеѓу мозок на геј и мозок на нормална личност така да не треба да ти објаснувам)
Не реков твоја дијагноза и толкување да ми даваш за тоа. Биохемиски разлики има и во мозокот на лица што мразат розева боја од тие што немаат проблем со истата.

Kajgana Shop

На врв Bottom