Хип хоп културата во Македонија

Член од
22 септември 2005
Мислења
79
Поени од реакции
1
mary_jane напиша:
срце мое,како може да е аго најдобар коа има 30 и кусур години,се понаша ко неизживеан пубертетлија и во неговата кариера нема издадено НИЕДЕН албум...што значи нема баш придонесено за рапот,корените на мак.рап ги почнаа Саф и Џака односно Легијата :pipi:
vidi muce vaka .. jas se zapoznav so tebe koga bevme bt ali nema veze ne se ni sekavas izglea
i znaev deka vaka ke reagiras zs si so Legijata
a sto ti e muabetot? Dzaka e podobar od Ago? ahahhaa
ej ziti se
ili Ago nema pridoneseno?
nema albumi?
ami zs togash stom e tolku los porano Dzaka bese so nego a?
ili demek od koga uvide kako stojat rabotite se oddeli od nego a?
ahhaah abe znam milion gomna za Dzaka ali aj ne e vreme ni mesto ova tuka:)))
i sto se kurcis so toa deka dzaka imal albumi
kolku ima 3?
pa?
sto ako?
koj ti kazal deka raper e onoj koj snima?
nemora da snimas za da si raper!!!
i plus toa Ago im dava sansa na mnogu drugi da se obidat a DZAKA NISTO!
Ago ima svoe studio!!! Dzaka nema:)))
Ago e megu prvite raperi vo Makedonija uste od 85ta godina:)))
toj pominal raboti za koi ti sestro samo ke sonuvas!!!!
kako i da e NAJZAKON E!!!
e sea toa nekomu mu smeta normalno:))))

P.S Neam nisto protiv Legijata! dobra ekipa.... ali ne cini taka da vregate drugi zs nemozete da bidete kako niv:))))
ke se vidime jas i ti bez gajle pa ke praime muabet:))))

Член од
22 септември 2005
Мислења
79
Поени од реакции
1
A da uste ova i redam tocka:))
vikas mary_jane demek ago nema pesni .. nema albumi a?:)
The Most Wanted - "Presudniot Den" (1993-95)
D.N.S. neizdadeni - TOM I(2000)
D.N.S. - Predstavuva(2002)
D.N.S. neizdadeni - TOM II (2003-04)
momentalno snima i nov materijal i koga ke go finisira ke e zakon!!!!
vo negovoto studio snimale mnogu rap artisti!!! i definitivno ja ima najdobrata i najtvrdata produkcija vo ZEMJAVA!!!
patem mary_jane si slusnala za NAJGOLEMIOT RAP SPEKTAKAL VO ZEMJAVA? za POLNOKNA MISA?
dosea se odrzani dve takvi a se sprema i treta!!
a pod cija organizacija se tie znaes?:))))))
aj da ne dolzam mnogu mislam jabe vi e ako ne razbirate:)))))
AGO E AGO:)
go serele vie ili ne ke ostane legenda!!!!!

a za karakter na Dzaka da ne zboram aman....
porano go pcuese Piki Sipi:ONIE STO JADAT GOMNA ZA PROTIV SITE...da gi ebam
SITE GLUPACI VODITELI KAKO MITE... da gi ebam

pa sea se druzat gleam.....:)))

abe dobro vika AGO:
SE DRUZITE I SO TIE STO GI PCUETE
ZBORITE POZADI GRB NA GOMNA TRUETE:))

hahah ajt toklu od mene ne pisuvam na temava poveke dosta e mislam:))

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Абе не викам дека Аго не е добар ама не е најдобар според мене......Џака и Р.Н.С. јас највеке си ги поштуем

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Ja od makrap gi znam Cista oklina , DNS , Rns ama samo edna pesna od nego neso Me Mrzi i taka....(ne sum mnogu zapoznaen) ne slusam rap.

Batistuta

..пак од скриен број...
Член од
16 февруари 2005
Мислења
1.945
Поени од реакции
50
Слушав и ја некад македонски рап, пред 6-7 години :)
Тогаш се организираа журки у Копакабана, ги памтам Црна Тачка, Поинаков Стил . . . али одамна прекинав да слушам мак-рап а некои добри журки и нема, сцената е нула . . .

Mesija

Hardcore Superstar...
Член од
13 ноември 2005
Мислења
212
Поени од реакции
1
mary_jane напиша:
срце мое,како може да е аго најдобар коа има 30 и кусур години,се понаша ко неизживеан пубертетлија и во неговата кариера нема издадено НИЕДЕН албум...што значи нема баш придонесено за рапот,корените на мак.рап ги почнаа Саф и Џака односно Легијата :pipi:
Каде и да отидам, на кој било форум, се прават караници на оваа тема..Кој е подобар нека оценат според фактите..Аго е долго на МАКЕДОНСКАТА РАП СЦЕНА и е најпочитуван..И мислиш дека Џака е подобар од Аго што има албум???:bravo: КАко прво Џака супер рецитира тоа нема дилема..Ама АГО е тој што има најмногу придонесено за македонскиот рап, зашо Аго кога правеше рап, каде беа другите??? Аго исто звучи и во 1992, и во 2005 и натаму исто ќе звучи, а знаеш зошто??? Затоа што Аго не ги менува мислењата и ставовите од денес за утре, и е НС до крај!!! И не значи дека ако ти се дружиш со Џака , дека Џака е најдобар!!! Аго е носител на темелите на македонскиот рап , сакале или не потсвесно или свесно СИТЕ ГО ЗНАЕТЕ ТОА!!!Не зборувајте од љубомора се!!Јас искрено, не го познавам Аго лично ама човекот е НС отсекогаш и никогаш нема да се продаде за пари, како некој!!!!

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Поздрав брате Месија и до цела Битола.....НС до крај!!!

Mesija

Hardcore Superstar...
Член од
13 ноември 2005
Мислења
212
Поени од реакции
1
Фала ,човеку..Се гледаме набрзо ќе идам Скопје, ќе снимамеееееее

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Mesija напиша:
Фала ,човеку..Се гледаме набрзо ќе идам Скопје, ќе снимамеееееее
Па викајте бе :music1:

Член од
28 јуни 2006
Мислења
1
Поени од реакции
0
Mesija напиша:
Каде и да отидам, на кој било форум, се прават караници на оваа тема..Кој е подобар нека оценат според фактите..Аго е долго на МАКЕДОНСКАТА РАП СЦЕНА и е најпочитуван..И мислиш дека Џака е подобар од Аго што има албум???:bravo: КАко прво Џака супер рецитира тоа нема дилема..Ама АГО е тој што има најмногу придонесено за македонскиот рап, зашо Аго кога правеше рап, каде беа другите??? Аго исто звучи и во 1992, и во 2005 и натаму исто ќе звучи, а знаеш зошто??? Затоа што Аго не ги менува мислењата и ставовите од денес за утре, и е НС до крај!!! И не значи дека ако ти се дружиш со Џака , дека Џака е најдобар!!! Аго е носител на темелите на македонскиот рап , сакале или не потсвесно или свесно СИТЕ ГО ЗНАЕТЕ ТОА!!!Не зборувајте од љубомора се!!Јас искрено, не го познавам Аго лично ама човекот е НС отсекогаш и никогаш нема да се продаде за пари, како некој!!!!
Bravo za devojkata ubavo kaza no za albumite ne e bas vo pravo
vremeto doaga i zaminuva ,no za nekoi stilot ne se menuva
ago ostana pubertetlija i ke bide no vremeto za album ne mu pomina toj e fokusiran za kvalitetna produkcija
no treba da bidete svesni deka stilovite na muzikata RAPOT ,HIP-HOP se menuva a nekoj producent treba toa da go sledi i deka edni isti temi so decenii se monotoni
-----go ubuv , mu zbrcav noz, svetlinata ja nema , i razni picke si mater daj togas da se ismisli nova granka na rapot nesto kako horori FREDIKRUGER ...... ne ide
nemam veke sto da vi kazam zosto e golema tragedia za makedonskata hip-hop scena zatoa i nema nisto dobro,klan istok si otidoa vo bugarija ii da vi kazam pametno napravija eenene mozes da gi slusas i da gi gledas po kablovski sto toa so Ago,Џака ili R.N.S.-replikata na stravot (te molam) ne prosperira nikakov rap zatoa
Cao i nemam sto da vi kazam .................

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
trilon напиша:
Bravo za devojkata ubavo kaza no za albumite ne e bas vo pravo
vremeto doaga i zaminuva ,no za nekoi stilot ne se menuva
ago ostana pubertetlija i ke bide no vremeto za album ne mu pomina toj e fokusiran za kvalitetna produkcija
no treba da bidete svesni deka stilovite na muzikata RAPOT ,HIP-HOP se menuva a nekoj producent treba toa da go sledi i deka edni isti temi so decenii se monotoni
-----go ubuv , mu zbrcav noz, svetlinata ja nema , i razni picke si mater daj togas da se ismisli nova granka na rapot nesto kako horori FREDIKRUGER ...... ne ide
nemam veke sto da vi kazam zosto e golema tragedia za makedonskata hip-hop scena zatoa i nema nisto dobro,klan istok si otidoa vo bugarija ii da vi kazam pametno napravija eenene mozes da gi slusas i da gi gledas po kablovski sto toa so Ago,Џака ili R.N.S.-replikata na stravot (te molam) ne prosperira nikakov rap zatoa
Cao i nemam sto da vi kazam .................
У право си за повеќето од работите...забелешка једина е кон клан Исток....никаква содржина на текстови и многу несврзани рими..колку да се рече дека се римува....свака част до Деко али идеологијата на екипата е тапа...

Член од
17 август 2005
Мислења
1.410
Поени од реакции
23
HARLEM_SPIDER напиша:
vidi muce vaka .. jas se zapoznav so tebe koga bevme bt ali nema veze ne se ni sekavas izglea
i znaev deka vaka ke reagiras zs si so Legijata
a sto ti e muabetot? Dzaka e podobar od Ago? ahahhaa
ej ziti se
ili Ago nema pridoneseno?
nema albumi?
ami zs togash stom e tolku los porano Dzaka bese so nego a?
ili demek od koga uvide kako stojat rabotite se oddeli od nego a?
ahhaah abe znam milion gomna za Dzaka ali aj ne e vreme ni mesto ova tuka:)))
i sto se kurcis so toa deka dzaka imal albumi
kolku ima 3?
pa?
sto ako?
koj ti kazal deka raper e onoj koj snima?
nemora da snimas za da si raper!!!
i plus toa Ago im dava sansa na mnogu drugi da se obidat a DZAKA NISTO!
Ago ima svoe studio!!! Dzaka nema:)))
Ago e megu prvite raperi vo Makedonija uste od 85ta godina:)))
toj pominal raboti za koi ti sestro samo ke sonuvas!!!!
kako i da e NAJZAKON E!!!
e sea toa nekomu mu smeta normalno:))))

P.S Neam nisto protiv Legijata! dobra ekipa.... ali ne cini taka da vregate drugi zs nemozete da bidete kako niv:))))
ke se vidime jas i ti bez gajle pa ke praime muabet:))))
дури сега видов дека е реплицирано на темава иначе порано ќе изреагирав...
прво...стварно не се сеќавам дека сме се упознале во битола,извини..второ..аго НЕМА издадено албуми,ако има зашто ниеден не дошол до мене?зашто ги нема по продавници?или снима онака,на ленти па ги шири низ маало после??трето Џака беше со него не викам не,ама кога виде дека Аго не планира да просперира,туку да стои у место и да биде пубертетлија цел живот батали,и си напраи своја екипа со кој напраи лом..:)четврто како не е рапер само оној што снима????па како иначе ќе те чујат луѓето??и ако Џака не им дава шанса на луѓето тогаш како по ѓаволите успеа Р.Н.С???
кога би бил маааалце повеќе информиран,би знаел дека Џака го викна Тони,РнС, и му даде шанса да им се приклучи во екипа,и еве денес Р.н.с е нааајдобриот македонски МС:)
и кое студсио го има Аго??алоооо а Топли Дом чие е тоа студио???:tapp:

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
mary_jane напиша:
дури сега видов дека е реплицирано на темава иначе порано ќе изреагирав...
прво...стварно не се сеќавам дека сме се упознале во битола,извини..второ..аго НЕМА издадено албуми,ако има зашто ниеден не дошол до мене?зашто ги нема по продавници?или снима онака,на ленти па ги шири низ маало после??трето Џака беше со него не викам не,ама кога виде дека Аго не планира да просперира,туку да стои у место и да биде пубертетлија цел живот батали,и си напраи своја екипа со кој напраи лом..:)четврто како не е рапер само оној што снима????па како иначе ќе те чујат луѓето??и ако Џака не им дава шанса на луѓето тогаш како по ѓаволите успеа Р.Н.С???
кога би бил маааалце повеќе информиран,би знаел дека Џака го викна Тони,РнС, и му даде шанса да им се приклучи во екипа,и еве денес Р.н.с е нааајдобриот македонски МС:)
и кое студсио го има Аго??алоооо а Топли Дом чие е тоа студио???:tapp:
Мери џејн...со секоја почит ама не се трескај од земја...ќе почнам од последното:Топли дом е на Тец и само на Тец! Тоа што Џака снима Гага кај Тец не значи дека е негово студиото! Идеме даље: На Тонка(РНС) не му даде шанса Џака туку беше внесен во легијата од страна на Гоце(Таз). Како не е рапер само оној што снима??!?!?!? Епа како ќе го наречеш човек кој слуша и сака рап, се носи у тој стил и си фура у тој стил?!?!?!? Ја се знам лично и со Аго и со Џака и со Тони и со Гоце и со Пико и со Тец, и со Чаки и Џоле и Фиц и Кемп и многу други кои бевме у екипа уште многу одамна пред да знаеш ти душо дека они постојат! Со ова не го бранам ниту Џака ни Аго а нит па ги напаѓам..или пак тебе...едноставно да ти кажам како стојат работите, пошто многу убаво ги знам! Тоа што се дружиш некоја година ипол со нив незначи дека стануцаш експерт за работите во тие кругови...а кога ќе ги видиш поздрави ги од Софистот или попознат како Гоце шо кидна! :vozbud:

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Ја мислам дека највише има придонесено АГО...Он од поодамна мислам се занима со рапот кај нас и така да Џаканакот малце покасно мислам дека се појави.Барем ја мислам така од тоа шо ми кажуеле.Поправете ме ако грешам:toe:

K

kicodarker

Гостин
pa ako ste gi slusale most wanted i monkjeys togas ste slusale vistinski makedonski hip hop i nema limit vo plukajneto so site

Kajgana Shop

На врв Bottom