Хип хоп културата во Македонија

betogrozdanov45

мајстор за гибаници
Член од
26 октомври 2005
Мислења
1.549
Поени од реакции
6
ќе се повторам. МАКРАПОТ Е ЗАКОН!

Пикисипи, Смилен, Чиста, Клан, Единствена, итн итн.

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Го заборавивте Џака......и Темната Страна :):)

Кој е според вас најдобар....

Јас да почнам...
1.Tonyo (RNS)
2/3.Џака
2/3.Аго

Член од
9 август 2006
Мислења
161
Поени од реакции
19
tha_Casper напиша:
текстот го немам ама спотот ако го сакаш на rapmkd.tk
брат фала за спотчево поштуем,:zver: го барав цело време а сите се буљаат (го иам не го даам) лошо ејј

Член од
21 декември 2005
Мислења
661
Поени од реакции
7
me nerviraat takvi se qrcat a ne davaat so ako ti daat be pa i ti nejkes da slusnes i da viis ama epten se qrcam taka ej

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
за македонскиот рап а ивоопсто за цел рап незнам нисто а нејќам ни да знам си слушам Метал Рок и Панк и за нив знам ногу нешта и како последно мразам рАП

XENIA

IHS
Член од
26 јануари 2007
Мислења
100
Поени од реакции
4
сум слушнала нешто од Да Џака Накот и сакам да слушнам повеке,ама незнам нит дали има цд нит кај му се продава. Малку се застапени по медиумите.

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
еј репери ај за помош... неможам да ја најдам Ново Лисиче будало, незнам од кој е.. па ако имате линкче или нешо пратете!

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Ја има песната од ново лисиче на кајгана сајтот побарај у мп3 и клипчиња по страниците ме мрзи да го барам точниот линк.
Иначе за рапот па слушав слушам и ќе слушам македонски рап. Интересен е добри луѓе позитивни (освен аго) прават добра музика ги ценат ги ценам добри се keep up the good work само тоа ќе им го кажам

Член од
21 декември 2005
Мислења
661
Поени од реакции
7
точкест напиша:
Ја има песната од ново лисиче на кајгана сајтот побарај у мп3 и клипчиња по страниците ме мрзи да го барам точниот линк.
Иначе за рапот па слушав слушам и ќе слушам македонски рап. Интересен е добри луѓе позитивни (освен аго) прават добра музика ги ценат ги ценам добри се keep up the good work само тоа ќе им го кажам
zaso be brat seres za coekot koa tolku mnogu pridonel za makrapot

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Епа добро де...може не му се свига музиката негова шо, не е по негов вкус и тоа ти е(некој песни и мене ме нервитаат). Ама како и да е треба да се почитува тој човек зашо има направено многу за рапот у Македонија :).....посебно за Хардкор рапот

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Iskreno... Se registrirav na forumov samo radi ovaa tema..
Za Ago serenje nesmee da ima u tema Makedonski Rap zs Ago e toj so pridonese najmnogu za Rapot vo Makedonija da bide na ova nivo so e denes.. Dovolno e razvien rapot vo MKD iako moze i poveke no sepak se dvizime kon podobro.
So Mak Rapot sum zapoznaena MNOOOOOGU zatoa i ja zirnav temava.. Site so serat za Mak Rapot definitivno se ili retardirani.. Ili nemaat vrska od zivot.. Ili pa samo nemaat vkus za dobra muzika.. JBG ne e sekoj za rap..
Inace ke ima i vtor del na dokumentarecot.. Da se nadevame ke bide neso use podobro.. Respect za site raperi na forumov a ti gale_vlae ne mr4i mnogu :helou: :devil3: JOKE.. Respect za Acid.. gale_vlae.. Mesija.. i neznam use nekoi so gi vidof i vidof deka znaat so e rap (i gi znam od drug forum :pos2: )

R.A.P. = Revolt Against Police

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19
Хеј, girlll , не се мачи душо да објаснуваш, јас на времето се карав и пробував да им го расветлам на луѓево поимот "македонски рап" , ама како што увидов никој не ме слушаше, па дури и мислења ми беа бришани. Али ај, ќе пастирам еден текст од Аго, таткото на македонскиот рап, па секој шо сака да збора против аго и против рапот понатаму, нека го прочита прво текстот.... тоа е тоа... ќе замолам само никој од модераторите да не го бриши текстот, затоа што се што е кажано во него е ЧИСТА ВИСТИНА

"Здраво момци, веќе не знам по кој пат расправам за оваа работа, ама овај пат е за сите да ме чујат...
Прво... чекај малку вино да си ставам...
И каде застанавме ? А, да... збор два за македонскиот рап...
Најпрво, да разграничиме една работа. Нема рапери, металци, трансери и што ли уште не...
Има само луѓе и нелуѓе, зло и добро. Значи, рапот не е титула, диплома, евтин сертификат, па земи го и курчи се со него...
Рапот е реалност, рапот е животот... Рапот е среќата, љубовта, тагата, гневот, учтивоста, пцостите, итн...
Рапот е се тоа... Само едно не е... Не е ЛАГА ! Запамтете го ова многу добро...
Многу луѓе ја користат лагата за да ги остварат своите цели во животот...
Во рапот лагата се користи за лечење комплекси по текстовите, нешто како: опасни сме ние, убиваме, прајме ова, она, жени, коли, и што ти знам не...
Е тоа, тоа е лага. А инаку се мивки тешки кои се кријат позади пиштоли и другари, нели...
Дојдоа времиња на дволични луѓе, луѓе кои гледаат само за корист, гледаат да те заебат, да грабнат колку можат...
И тука застанува се... Па сега ти што ги купуваш овие рап дискови запрашај се: Вреди ли да дадеш пари за нив ? Глуп ли си некој да ти продава лаги за пари...
Ќе речеш после: Аго, од кај к*р знам кој е кој ?
Да, тука си во право, ама... знаеш како викам јас ? Еднаш ќе се избоцкаш, другпат ќе знаеш копривата како пржи, нели...
Па види вака... сигурно не праам рап за да личам како црнците во гетото... Сум ја прифатил музиката поради идејата која ја носи во неа, нели...
И сум ја изградил за да ме опишува мене... Мојот живот, моево поднебје, моите другари, случки, и моите совети...
А кога станува муабет до продажбата на воздухот кој е снимен... Сигурно не ви продавам хелиум, плин, и не знам кој гас...
Ова е стриктно мојот воздух издуван од оваа плуќа... Ова се моите зборови од мојот мозок...
Ова се мои нумери, мој живот, мои текстови, мои совети... Па ако не ти се допаѓа, к*р ме боли, стави друг дис бе брате...
Ќе прашаш: Кој к*р си ти во рапот ?
Моето влијание насекаде се чувствува, не е битно дали е позитивно или негативно, нели...
Многу гомнари не го ценат мојот труд, ова што го правам... Многу гомнари поминале низ моето студио кои ја искористиле мојата добрина, си вградиле имплатант ноги и сега трчаат наоколу, и јадат гомна позади грб, зашто не можат да се соочат со мене, нели...
На таквите само речи им: што к*р сте барале вие да снимате кај аго, а? Или аго им бил добар да изиграва замена за к*р и јајца... Зашто пи*ките ги немаат.
Еј, немаш право да јадеш гомна за мене. Мој к*р не ставај во твоја уста, кој к*р знам што си ставал во неа...
Многу луѓе од нив рецитираат за другарство, реалност... Како можете да рецитирате за тоа кога немате лојалност, а ?
Многу луѓе ме повредиле, но сеуште стојам цврсто... И сеуште ќе помагам за македонскиот рап.
А ти што правиш? Бркаш спонзори, иако имаш пари. Правиш забави хип хоп за да земаш пари.
Упс, извини, ти си опасен, хардкор си... Пушташ по забави џенифер и дестинис чајлд...
А всушност до вчера викаше дека се тие мивки што слушаат таква музика...
Да, викаш со забавите придонесуваш за рапот, така ? А ? Па што тогаш кога имаше луѓе не ги викна околните раперишта да ти настапуваат, него тогаш земаше пари, па на крај колку да придонесеш за македонсиот хип хоп, пошто немаше луѓе по дискотеките почна да организираш такви работи, а ?
Кого лажеш? Оди скриј се дома, стави си не чорапи, туку гаќи на глава, и имитирај јајца, можеби ќе ти пораснат.
Така, сега знаете едно... За секоја реакција, има причина...
Зад секој збор, стојат букви, бичиња...

И запамтете го ова, РАПОТ НЕ СЕ ПРАВИ, РАПОТ СЕ ЖИВЕЕ !!!

Респект до АГО - The Father of Macedonian Rap Music !

KaPsa

The G®eat One
Член од
19 јули 2006
Мислења
127
Поени од реакции
1
oOOoO Yea ... No Comment Bro ! Епа ете брат ми веќе кажа. Нема што да се објаснува што е тоа МакРап и што всушност се состои во него. Ако некој навистина сака да се запознај со рапот во Македонија и ако сака да знај дека вреди да се гради она што е веќе започнато од АГО ... Пред некој да кажува за рапот , нека го прочита текстот кој што ви го даде MkFoces , а и ако сакате еве ви го линкот http://www.rogepost.com/n/6140956664 земете ја песната и слушнете го таткото на Македонскиот Рап како многу убаво ви објаснува се` !
А и ако сакате да знајте зошто е тој таткото на Македонскиот рап еве ви и за то линк : www.myspace.com/temnatastrana .....
То е то нема што да се кажува и да се пиши повеќе , и јас ќе го речам истото ....

MkForces напиша:
И запамтете го ова, РАПОТ НЕ СЕ ПРАВИ, РАПОТ СЕ ЖИВЕЕ !!!

Респект до АГО - The Father of Macedonian Rap Music !

Kajgana Shop

На врв Bottom