- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.542
- Поени од реакции
- 85.099
Струшките Вечери на Поезијата?Секоја чест за СВП.
Струшките Вечери на Поезијата?Секоја чест за СВП.
Само Вистинските Преживуваат.Струшките Вечери на Поезијата?
Леле најбоље ствар шо сум ја глеал у задње времедиректно од Аге..пошо некој знам се противеа нешо мрчеа од кога Аго прави рап, па еве уверете се...
Кај е тој сеа што ми се бунеше нешто со Аго незнам кој беше , уште еднаш се гледа кој е како што кажа Лорд: Алфа и Омега у Мак Рап.директно од Аге..пошо некој знам се противеа нешо мрчеа од кога Аго прави рап, па еве уверете се...
Добро ова е друго со вакви специјалки никој неможе
Сега Аго може комотно да се пензионира. :icon_bigg
Со грб е завртена госпоѓава, и не ја знам а со тоа што не ја знам неможам да коментрам за песната.
Пиле, дај не скокај безвеза, никој не кажал дека Аго не го бива ниту пак нешто слично.Кај е тој сеа што ми се бунеше нешто со Аго незнам кој беше , уште еднаш се гледа кој е како што кажа Лорд: Алфа и Омега у Мак Рап.
Поправка Аго е од 87година е у рап :smir:
Абе од шеес-друга. Што го направи ти бе, креатор на рапот? Тогаш уште во Америка не бил развиен асално, а не па у Македонија (всушност тогаш уште била СФРЈ). Од каде ваква информација?
Еве горе за што зборам ако се пронајде не се секирај не е за тебе , а за најдобар немам што да се објаснувам знам дека и ти тоа у себе го знаеш. И не е палење тоа , ја изнесувам факти а другите? Празни зборови.Пиле, дај не скокај безвеза, никој не кажал дека Аго не го бива ниту пак нешто слично.
Ако си почнал меѓу првите и ако сеуште си тука незначи дека си најдобар. И не се пали на секој муабет кој е контра на твојот.
Тука има работи од почетоците на рапот во земјава, кои се небитни или не докажани, а има и работи кои се битни и за кои знаат сите, а не ги ни пишува.Believe it or not, некој го има пишано тоа на Википедија
http://en.wikipedia.org/wiki/Macedonian_hip_hop
Сега го гледам мислењево што си го пишал, ептен касно али сепак да не остане незабележано.Во право си дека хип-хоп (КВАЛИТЕТЕН) работат дечки низ цела Македонија,рапот не го измислија во Ново Лисиче или Легијата!Ама ако веќе ги избриша видеата шо ги постирав,а го ставаш ова ,која ти е логиката?Или реклама?Нејќам да ме сфатиш погрешно ,Титаниум се ок (4 години живеев таму ,познато ми е отприлика мирисот на Прилеп)!Само некако ми делуват како да ги рекламираш или со подобар збор,форсираш ?
А културата на Хип-хоп е жива,без разлика луѓево шо велат не.То си е нивно мислење.И друга работа,кај нас филмот на рапериве е прај музика за да излезиш на телевизија (дотогаш се демек хард) и после и да продолжат во ист стил и не веќе од другите се етикетирани како комерцијала.Додуша не знам колку е комерцијала ако до вчера рапувале дека настапувале за 20 евра или бесплатно ,а сега работат за големи пари и се вртат жени околу нив.Епа таа е промената во нивниот живот,пак е то искрено кажано.
И поголем процент од тие шо велат дека нејќат на телевизија ,лажат!И јас сакам почесто да излезат некои фаци шо ги гледаме на Youtube на телевизија,чисто да ја пренесат музиката во оригинал !
Според мене ,без разлика дали се на тв или не ,се дури е текстот без лажење ,мене ми е ок
Токму е ова, тоа што се бараше!Свежо и квалитетно: