Хипхоп културата надвор од нашите граници

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Епа точно е тоа.... од овие сите знам само дека Хулио имаше наступ у Скопје коа бев малечок.... ама сега последно време нема скроз ништо.... мора да се инвестира и во оваа работа доста само некои старци носат.... сакаме сите да доат некои Рапери:helou:
Не се пали народ на тоа, шо карти ќе продаде? 100, 200? Ќе нема за да го плати изведувачот а камоли рестото.
Сега е фенси Абов Бионд, Кокс, Шастрик, Овој ми Оној ми по 117 пати годишно да се гледаат.

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Не се пали народ на тоа, шо карти ќе продаде? 100, 200? Ќе нема за да го плати изведувачот а камоли рестото.
Сега е фенси Абов Бионд, Кокс, Шастрик, Овој ми Оној ми по 117 пати годишно да се гледаат.
Епа ќе има барем 2000 будали ко нас што се у вистинскиот рап и ќе идеме.... што да кажам друго:toe:

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Епа ќе има барем 2000 будали ко нас што се у вистинскиот рап и ќе идеме.... што да кажам друго:toe:
Точкест спомна за 100-200 карти. Што ти е тебе, кој од ваков калибар (би) продал 2000 карти?
А од терминот "вистинскиот рап" не да ми се сере...

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
Па имаш 15 години, нормално дека никој не бил дојден за тебе зашо на 10 години сите жмурка сме играле :)

Си чул за Das EFX? Jeru The Damaja, Afu Ra, Coolio, Guru?
Сите беа во Скопје и сите имаа пре пре предобри концерти.
не ме заебаај.... у скопје... леле како не сум ПОГОЛЕЕЕЕЕЕЕМ ! ! ! ! ми се плаче... сите ги иам на PC ама највише афу ра и јеру д дамаја ги слушам... и кулио онака :kesa:чат пат.... леле ми се плачеееееееееее

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
не ме заебаај.... у скопје... леле како не сум ПОГОЛЕЕЕЕЕЕЕМ ! ! ! ! ми се плаче... сите ги иам на PC ама највише афу ра и јеру д дамаја ги слушам... и кулио онака :kesa:чат пат.... леле ми се плачеееееееееее
Не плачи брате ;) ... ќе доаѓаат уште ... ако не ние ќе си идеме у други земји коа ќе си пораснеме ... ме гаље и за сите у држаава шо не ја ценат културава... едноставно не ме бригаат :toe:
Кој и да е одговорен за сите тие концертни настапувања и тн... :helou:

A

Alexander Nevsky

Гостин
The Notorious B.I.G значи човеков бил закон рапер,сеа слушам песни негови а го гледав и филмот за неговиот живот и ми се разбистрија некои работи околу него и 2pac.До сега имав негативно мислње ама од сега само респект најбољи рапер до сега според мене:smir:

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Отворив и тема ама и тука да пишам,зашто можеби некој нема да ја отвори темата!
Вечер во Милениум гостува рап групата CYA...
Ако некој нешто го интересира подетално нека ми пише...

Член од
28 септември 2008
Мислења
86
Поени од реакции
12
Koa ke go ispee nekoj tretiot delo od Greenout - Nekoi skopski banditi/bassot mu davam raka

Eve vi i lyrics

Ha..R.N.S stradame,sereme,pereme tufki bereme tufki pa curi duri bereme.Dereme ti me shtereme ti primeti me eneme ti sine gjinesh mene me demenesh i te secheme.Po ritam techeme vlecheme dimni vecheren dimi pa chim kje recheme Green Out i stihot techen e.Pecheme kjecheme ko kjecheri vo ringot ste,gumite sparingot e filmot vie ste glumcite,kartingot se ubivte gumite dupnati se gubite nash e oskarot i peharot i chudi se.I vikash ludi se trudi se duri ne zatrudnevte vo tugji kukji kurvi ste vo plukji pak se gushite.Chuv deka sakate sechenje..dali go sakate vaka li sakate rafali taka li ? Tuka me pogodi puka me kokodi sukame rakavi goreme kako meduzi bluzi flekame neka me tuzhi stilot bushi brz ko drsko uzi.Fakalavista momci beshe dovolno ko vo novo povolno ruvo na stil i topi olovo ko Kondovo neproodno ni Chair pak,Tonyo San,Green Out i neshto poishe brat.

Pa nekad premisli promisli dali dozvoli,dozvoliv da si tuka pa sedi si vidi si chekaj ti kako si ? Koga si me zanima ne probaj si ako sredish ti dobar si,ako ne veter i magla si.Nejkam fejkeri,blejkeri,party kreteni,veteni,vrateni doma pred polnokj raperi,draperi,krateri ostavam postava ubivam lirichno,mislichno glumam,dobivam,probivam..ha ha luduvam.Sakate rima da klima glava vo prava linija mini ja,kini ja,primi ja,snimi ja sakate veshtina,kako da sakate da sum vo forma rimi na norma mini platforma site ve snema odma.3jca sme isto ko 1 si dole beden vo bedem pagjash na nisko ko kvisko isto na kvizot i glumish podot go ljubish se gubish ko kurva kjurish vo poraz ti stavam crno na obraz te nema odma.Nekoi skopski banditi zapamti gji na ritam rapidni si kopash dupka poveli propadni kako nikoj do sega ti begash srekja si meta,pu pu pu pukaj te sledam.Iako filmot e takov togash go glumam vo pravo,banditite buda zmajot 4 ever jak sum do krajot nindza kakao boy lavot na instrumenti rent a bent agenti Vlae reprezent sme urbani legendi.

Green Out shto sakate zabava rimite nashi vi pravite dvizhite glavi so malite rapavi gleam alkoholi vadite teravi terame skokavi paniki kariki namali tempo pa poveli navrativ zaborav stavi gji tugjite mali podgotvi gji zamene spazi gji ko nekogash zgazen .Go pravat nivoto da se namali promeni chinat ponataka doagjam frlajki shuriken kako na poleto polno so napadi navali shabanot padna na patot i zbor sho ne beshe kazhan na start i barajki vojna kako razonoda i sepak bitka koga pod bitkata zavrshi K.Sega se secnav nema ni veza nema ni kade ne baraj sakame dvizhenje dvizhenje ko shto secheme secheme i ako protiv rechete posle neznaete izginavte,no pamtete Tony koga vi reche "STIHOT VECHEN E".Iako prechite na konecot visite pak odam po Strobery Till po patot na visinite,tamu se finite gji nema ni zlobite.Primite sochuvstvo..zapomni koga jas si otidov.

Член од
26 јуни 2009
Мислења
1
Поени од реакции
0

Ova Traka E Prod.By Deyan Fanky-Crew Records i Sme Povekje Raperi Od Makedonija,Veles,Bitola.Kumanovo,Radovis i Strumica Se Nadevam Kje Vi Se Dopadne Inaku i Jasum U Pesnava:D-Na Krajot E Mojot Del:D

Член од
30 јуни 2009
Мислења
2
Поени од реакции
0
Од странско шо се актуелни сега на хип хоп/ рап сцената онака нај нај: Nas, Ace Hood, Ludacris, T.I. , Wiz Knalifa, Lil Wayne, Kanye, Method man, Lil Jon, Jay-Z, Gorilla Zoo, Snoop Dogg, Juelz Santana, Eminem и некои други кога ќе ми текнат ќе допишам, а од македонските само Легијата.

Песни шо обавезно треба да ги слушнете :
Born an OG - Ace Hood ft. Ludacris
Film - Nas
By myself - Lil Wayne ft. Juelz Santana
U ain't neva gotz ask - Lil wayne ft. Kanye West, T.I. & Jay-Z
I do - Snoop Dogg

други коа ќе ми текнат ќе ви пишам. zZ ^^

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
е ова се поштува ... јес да е кратка.... ама TECH N9NE има 100тита вакви брзи песни... проверето го...
Тракава до сега ја неам чуено ама КИНЕ ... значи браво брат шо ја стаи :smir:
Многу се ценат вакви да кажам вожњи и не е битно дека е кратка :zver:

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Ауу да ми се свиѓа и мене сече дечково, мада повеќе влече како некое интро од албум да е:vozbud:

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
Ауу да ми се свиѓа и мене сече дечково, мада повеќе влече како некое интро од албум да е:vozbud:
интро не е... мада е кратка и ств незз зашо е така... како и да е... еве ти го најдоброто интро од него... STAMINAhttp://www.youtube.com/watch?v=gCeksO4juq8[/URL
снимката е стара али нека е... :zver:

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
Јаоо јако кратко али јако и јасно интро :vozbud:
По вакво интро , ќе те натера да продужиш и натаму да слушаш :zver:
кај и да отидам го фалат и викаат дека бил убиства на сцената со настапот... многу било јако... имам читано на еден форум еден дечко кажуваше како се десило да го слушне TECH N(NE... вика ја си седам у гужва (на некој концерт кај шо имало поише артисти) и вика си пијам пиво(ова у мичиген негде беше)( и вика слушам кликање ко кај пиштол и се вртам и глеам еден таков со црвена коса и кога почна да рапува вика не можев да си верувам... од тогаш го слуша :):):) имаше кампања порано F.T>I-fuck the industry-демек сите го избегавале у музичката индустрија... он е indipendent artist и има преку миион дискови до сеа продадено... види ми го видеото на профил... ке ти стане јасно... :):):)

Kajgana Shop

На врв Bottom