Хипхоп културата надвор од нашите граници

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Јас слушам рап и транс.Тие две ме исполнуваат.Иначе горенаведениот клип не е лошо...

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
добро е песничево ГЛАВАТА ДОЛЕ ! ! !нешто како анти-кампања на ВМРО-главата горе_ ахаххаха
така треба млади дечки да тераат...

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Дај предложете нешто рап трака со опасен бит ? :)
Бит од стилот на Timbaland - Bounce , ама не толку лигава , нешо по aggressive .
Нешо од типот Tech N9ne - Breathe .

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
Дај предложете нешто рап трака со опасен бит ? :)
Бит од стилот на Timbaland - Bounce , ама не толку лигава , нешо по aggressive .
Нешо од типот Tech N9ne - Breathe .
не знам од кај да почнам... сакаш drum да мава или некое поитересно аранжманче со интереснен припев????

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
не знам од кај да почнам... сакаш drum да мава или некое поитересно аранжманче со интереснен припев????
Па со поизразен бит , drum. :)
За полесно следење откога ќе рокнам Bass.

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
Па со поизразен бит , drum. :)
За полесно следење откога ќе рокнам Bass.
Претпоставувам дека ти е за Брејк Денс..

Mr.Wiggles - The Spaniard
Cypress Hill - Latin Thugs (Instrumental)

btw aко си по таквото играње :pos: Пробај и X-Outing на драм ен бејс. :D
:helou:

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
песнава некако чудна ми е али нека БИДЕ
п.с глеј го дебелиот на 2.35 од лево... аххахахах
види ги овие џанациве горе...пребарај од истите 'wheres the weed at' и ' everybody move' :D
поише коа(ако) ми текне

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238

значи многу се изнапшавме шо е хип-хоп, а шо не е, па мислам дека треба да го слушните KRS-One што има да кажи, зашто тој е единственот хип-хоп филозоф ако не сте знаеле. Тој има 23 албуми и уште толку филмови кој му се сите посветени за хип-хоп културата

еве и нешто доста поучно т.е. Што е тоа ХИП-ХОП

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
abe decki a zosto ne se obidete da slusate rap pooooveke godini, pa da pominete niz raaazni sranja so rapot, pa da nastapete na neeeekolku zurki, pa da izrokate neeeekolku parcinja, pa da se zapoznaaaet so OK faci,da preslusate baaaaagi rap albumcinja i taka posle nekoj 10tina godini ke uspeete sami da izgradite mislenje za toa sto e rapot i kako vie licno go svakjate ... Ne mozam da svatam kako taka najdete po nekoja pesna so naslov "what is hip hop" or whatever, i taka pocnete da solete sto e toa rap i bla bla ... dzabe e ... ako sekoj raper denes taka go uci rapot niz 3 minutna KRS filozofija...rapot se uci niz zivoto be .... stvarno ne mozam i ne mozam da ve svatam i gledam deka nisto ne biva ... ne se lutite, prosto tokmu toa go pokazuvate sami, deka mrzelivo go ucite rapot i se kurcite demek ste go naucile (ne biva e lekcija rapot) ...

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
abe decki a zosto ne se obidete da slusate rap pooooveke godini, pa da pominete niz raaazni sranja so rapot, pa da nastapete na neeeekolku zurki, pa da izrokate neeeekolku parcinja, pa da se zapoznaaaet so OK faci,da preslusate baaaaagi rap albumcinja i taka posle nekoj 10tina godini ke uspeete sami da izgradite mislenje za toa sto e rapot i kako vie licno go svakjate ... Ne mozam da svatam kako taka najdete po nekoja pesna so naslov "what is hip hop" or whatever, i taka pocnete da solete sto e toa rap i bla bla ... dzabe e ... ako sekoj raper denes taka go uci rapot niz 3 minutna KRS filozofija...rapot se uci niz zivoto be .... stvarno ne mozam i ne mozam da ve svatam i gledam deka nisto ne biva ... ne se lutite, prosto tokmu toa go pokazuvate sami, deka mrzelivo go ucite rapot i se kurcite demek ste go naucile (ne biva e lekcija rapot) ...
Така е не е рапот само 5-6 артисти има многу кој нема ни време да се преслушаат ја слушам се од Мс еит до еминем и Тупак.Кој се интересира има милион документарци за Хип хоп.Рајм енд ризон,Фристајлс,Биф 1,2 и општо за хип хоп.Па така може ќе се засака некој артист.Поз

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
Мислам дека се обраќаш на погрешен човек. Јас бато знам за хип-хоп култура повеќе од колку што мислиш, но не ми беше целта јас да се пофалам колку повеќе знам од сите на форумов. Едноставно јас порчитав доволно напишано на оваа тема како демек ова е подобро ова е хип-хоп то не е и слични работи, и сакав да дознаат нешто повеќе и нешто што е точно. Немој те молам да речиш дека KRS-One не заслужува да биде ислушан што сака да каже.... тој е единствениот филозоф во оваа хип-хоп култура, единствен идеолог, па потоа е рапер и сите други работи. Останатите се само рапери и продуценти кои не ги интересира на каде оди хип-хопот, туку како да се направат фановите задоволни и џебовите полни. А неможам да се сложам со тебе дека треба сите сами да си го разбереме хип-хопот, пошто ако беше така, сите како што сакаат да си го сваќаат, немаше да се вика "глобална култура" (читај "Исто мислење на одредена група луѓе") во случајов глобално прифатена култура.
Немој да ме сватиш погрешно, демек сакам да се карам или сл. едноставно јас видеата ги ставив за некој кој мисли дека знае за хип-хоп а всушност не знае. А колку што гледам ти си диџеј или нешто слично па јас немора тебе да ти објаснивам за хип-хоп пошто верувам ти знаеш.....

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
во право си но за тоа здебеленото што ти пишува барем за мене не:smir:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.739
Поени од реакции
49.305
Еве трака од новиот албум на Раким(Тhe seventh seal) што треба да излезе сеа скоро....Мајстор пичку матер, толку!!!

TheSunCries

фак.......i am dead!
Член од
16 јули 2008
Мислења
194
Поени од реакции
5
кој сака мрачен рап нека симне el-p,а албумот се вика:i'll sleep,when you are dead.доволно е да се знае дека има песни заедно со марс волта,со трент резнор од најн инч неилс,кет пауер и други...исто така,нешто добро што открив периодов,jazz liberatorz.џез рап и е интеересно ептен,после celph titled,CAGE,aesop rock.

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154

Чул некој за баткава, Bishop Lamont ? Под закрила на Дре работи, нема издадено официјален албум, истиот се очекува да испадне кон крајот на годинава, тракава би требало да е на албумот, fire e. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom