Хипстерите и филмовите

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Мене во животов никој не ме етикетирал како хипстер освен на форумов. Лично мислам дека Плах има комплекс на нижа вредност во однос на нас „хипстерите“ и си го сфатив тоа како комплимент. Ете така.

Инаку, престанав да давам препорака за филмови пошто ретко кој ми ги сака филмовите. А не е дека не гледам најмејнстрим филмови на свет. Само знам дека има и подобро од тоа.
И признавам дека имам стереотип кон луѓе што гледаат очајно многу лоши филмови. Тешко е да се нема стереотип кон овие луѓе, да не се заебаваме. Од друга страна тоа има врска и со средината. Дур некој не ти каже „Седни и гледај го Тарковски!“ на пример, сигурно нема да ти текне „Еј може во историјата на кинематографијата постои некој Тарковски, ај да го прогуглам“ Нема ни да ти текне да гледаш руски филм зошто никој никогаш не ти понудил. Освен Телма. Телма владее.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Мене во животов никој не ме етикетирал како хипстер освен на форумов. Лично мислам дека Плах има комплекс на нижа вредност во однос на нас „хипстерите“ и си го сфатив тоа како комплимент. Ете така.

Инаку, престанав да давам препорака за филмови пошто ретко кој ми ги сака филмовите. А не е дека не гледам најмејнстрим филмови на свет. Само знам дека има и подобро од тоа.
И признавам дека имам стереотип кон луѓе што гледаат очајно многу лоши филмови. Тешко е да се нема стереотип кон овие луѓе, да не се заебаваме. Од друга страна тоа има врска и со средината. Дур некој не ти каже „Седни и гледај го Тарковски!“ на пример, сигурно нема да ти текне „Еј може во историјата на кинематографијата постои некој Тарковски, ај да го прогуглам“ Нема ни да ти текне да гледаш руски филм зошто никој никогаш не ти понудил. Освен Телма. Телма владее.
Морав да се надоврзам. Сметам дека(не е хипстерска мислава за која се произнесувам) европската кинематографија е потценета во однос на америчката, таков впечаток имам лично јас. И како таква некои предвреме ја негираат, бидејќи ретко низ кинава се пуштаат тие филмчиња, како тоа многу ја тупеле со проблеми и негативни страни и што уште не.
Да се навратам на црвеното, oткако го изгледав филмов http://www.imdb.com/title/tt0072443/, седнав онака пред компјутер, и си размислував едни добри 15тина минути без да трепнам ни лево ни десно.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Немам ништо против вашиот вкус за филмови и серии (дури и многу ми се допаѓа) туку имам проблем што го форсирате тој вкус :D

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Само за хипстери...

Kajgana Shop

На врв Bottom