Хероите на нашето време

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
http://en.wikipedia.org/wiki/Bushism

Ја банкротираше америка, ирак го претвори во пекол, и важи за најретардираниот претседател на Америка да не споменувам дека си го избриша газот со американскиот устав, човековите права и е одговорен за милион и пол цивилни жртви .:)
Ги укина банкарските регулативи кои им овозможи на банкарите да прават што сакаат што доведе до меурот со недвижнини и светската криза, после им даде бог знае колку пари на истите кои ја предизвикаа додека цел свет го плаќаше цехот...

Херој е ... треба да имаш гз да направиш такво нешто и цел свет да те памти како типот кој успеа да ја заебе работата до даска ...
Навистина беше еден од најдобрите денешни лидери.
Јас разбирам зошто не им одговара на левичарите, но несомнено е дека одлично ја изменаџира американската и надворешна и внатрешна политика.
Неодамна издаде и книга каде некои контроверзии се објаснети.
Голем човек и голем пријател на Македонија.

As President George W Bush's memoir hits US bookstores, it seems that the American public is now viewing his presidency in a more favourable light. The BBC's Katie Connolly explores why Americans look so fondly on their former leaders.

When George W Bush boarded the presidential helicopter for the final time on a frosty January morning in 2009, the crowds gathered on the Washington Mall for Barack Obama's inauguration booed and yelled colourful epithets as his chopper passed overhead.

Mr Bush was deeply unpopular at the time. While his approval rating after the 9/11 attacks was the highest in history, by October 2008, his favourability had tumbled to a low of 25%.

Now, less than two years after he left office, Americans appear to be looking upon Mr Bush a little more fondly.

According to Gallup polling data, Mr Bush's approval ratings have increased by 10 points - from 35% to 45% - in the 18 months following January 2009.

Link

Не е сепак Реган, човекот кој ја препороди американската економија вo `80-десетите, но во секој случај заслужува место како одличен УС-претседател.
Кои го критикуваат, нека видат Обама што прави и одма политиката на Буш ќе им се види попродуктивна.

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Јас разбирам зошто не им одговара на левичарите, но несомнено е дека одлично ја изменаџира американската и надворешна и внатрешна политика.

As President George W Bush's memoir hits US bookstores, it seems that the American public is now viewing his presidency in a more favourable light. The BBC's Katie Connolly explores why Americans look so fondly on their former leaders.

When George W Bush boarded the presidential helicopter for the final time on a frosty January morning in 2009, the crowds gathered on the Washington Mall for Barack Obama's inauguration booed and yelled colourful epithets as his chopper passed overhead.

Mr Bush was deeply unpopular at the time. While his approval rating after the 9/11 attacks was the highest in history, by October 2008, his favourability had tumbled to a low of 25%.

Now, less than two years after he left office, Americans appear to be looking upon Mr Bush a little more fondly.

According to Gallup polling data, Mr Bush's approval ratings have increased by 10 points - from 35% to 45% - in the 18 months following January 2009.

Link

Не е сепак Реган, човекот кој ја препороди американската економија вo `80-десетите, но во секој случај заслужува место како одличен УС-претседател.
Кои го критикуваат, нека видат Обама што прави и одма политиката на Буш ќе излезе како полезна.
Озбилно?
Зошто ако толку успеа да ја изменаџира надворешната и внатрешната политика имаме економска криза?
Врз основа на што?
Си читал ти за Patriotic act? За пребарувањата по аеродроми ? Деца од 5 години драпаат буквално за да најдат експлозиви.
За осама кој уште го бараат по пештери .
Остај ти американците, тие мислат дека Обама е кениец и дека не е американец и одозгора муслиман . А Линкон е произведувач на коли .
Целиот овој неред што денес го има и политиката обама што ја води е продолжение на Бушовата политика . Толкав неред остави што ни самите американци не знаат кој е крив а кој не е.

S

smart ass

Гостин
Фактите се на моја страна-овие демокративе абдали за ништо не ги бива.

Не се секирај за тие милион ипол,појди африка,сомалија,Чеченија(совјетите убија 2 милиона а во чеченија се е мртво од 16 до 60 години).

Значи кај јака економија многу е тешко да се одржи растот Бушовата администрација успеа,исто ги средија т.е борбата на психите ја префрлија на нивен терен па сега нека се тепаат меѓу себе-паметно нели:)

Чунки ако ги оставеше...хммм европа е најблиску т.е балканот.

Ти да беше на неговата функција немаше да возвратиш???

ма дааајј без лицемерие.

Уствари ти да бидеш претседател на таква држава...за жалење ќе биде ако на секој шамар вртиш образ(ова зборам во политика).

Денес опсесија станало помагањето ај ќерата-добро барем крводарителството не го ставија во нарушување.

--- надополнето ---

Link

Кои го критикуваат, нека видат Обама што прави и одма политиката на Буш ќе им се види попродуктивна.
Апсолутно точно!!

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Озбилно?
Зошто ако толку успеа да ја изменаџира надворешната и внатрешната политика имаме економска криза?
Врз основа на што?
Си читал ти за Patriotic act? За пребарувањата по аеродроми ? Деца од 5 години драпаат буквално за да најдат експлозиви.
Остај ти американците, тие мислат дека Обама е кениец и дека не е американец и одозгора муслиман . А Линкон е произведувач на коли .
Целиот овој неред што денес го има и политиката обама што ја води е продолжение на Бушовата политика . Толкав неред остави што ни самите американци не знаат кој е крив а кој не е.
Се знае кој е крив. Оние кои ја опструираат агресивната американска политика на милитаризам.
Без неа ќе има многу невработени и ако не е американската полициска доминација многу држави ќе бидат во хаос и истовремено и американците ќе страдаат за примања.
Деца на аеродроми е нормално да се пребаруваат, кој гарантира дека не сокрил татко им нешто кај нив.

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Фактите се на моја страна-овие демокративе абдали за ништо не ги бива.

Не се секирај за тие милион ипол,појди африка,сомалија,Чеченија(совјетите убија 2 милиона а во чеченија се е мртво од 16 до 60 години).

Значи кај јака економија многу е тешко да се одржи растот Бушовата администрација успеа,исто ги средија т.е борбата на психите ја префрлија на нивен терен па сега нека се тепаат меѓу себе-паметно нели:)

Чунки ако ги оставеше...хммм европа е најблиску т.е балканот.

Ти да беше на неговата функција немаше да возвратиш???

ма дааајј без лицемерие.

Уствари ти да бидеш претседател на таква држава...за жалење ќе биде ако на секој шамар вртиш образ(ова зборам во политика).

Денес опсесија станало помагањето ај ќерата-добро барем крводарителството не го ставија во нарушување.
Има од точка до точка ставено видео за 9/11 кој е крив - Дик Чејни и компанија
Лицемерие до даска имаш тема можеме од точка до точка да разглабаме за политиката на буш и како успеа да ја оплеска до толку со помош на неговите другарчиња .

Лицемерие е што се некој тука го нарекува еден од подобрите лидери ... кој успеа да предизвика невидена рецесија - која набрзо ќе биде прогласена за депресија.
Лицемерие е што се нарекува добар лиде од што толку е добар мораше да измислува оружје за масовно уништување проценето на 90 и нешто милијарди барели нафта. Го изгради ирак толку многу што немаат струја повеќето време и не се знае кој кого тепа .

Не знам со кој ум можеш да кажеш дека бил добар претседател кога и нашиот народ го изеде стапот од рецесијата која ја предизвика неговата политика .

--- надополнето ---

Се знае кој е крив. Оние кои ја опструираат агресивната американска политика на милитаризам.
Без неа ќе има многу невработени и ако не е американската полициска доминација многу држави ќе бидат во хаос и истовремено и американците ќе страдаат за примања.
Деца на аеродроми е нормално да се пребаруваат, кој гарантира дека не сокрил татко им нешто кај нив.
Детето тебе така да ти го пребаруваат ќе седиш мирно нели? Од чиста мира.
Американската полициска доминација еве ти неколку примери :
Ирак- хаос
Авганистан - откако талибаните го уништија производството на хероин американците го вратија- ептен ред се убиваат меѓу себе.
Јемен- хаос
Пакистан - хаос
Пола свет има бунтови и немири поради економската криза повторно предизвикана од политиките на Буш .

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Детето тебе така да ти го пребаруваат ќе седиш мирно нели? Од чиста мира.
Американската полициска доминација еве ти неколку примери :
Ирак- хаос
Авганистан - откако талибаните го уништија производството на хероин американците го вратија- ептен ред се убиваат меѓу себе.
Јемен- хаос
Пакистан - хаос
Пола свет има бунтови и немири поради економската криза повторно предизвикана од политиките на Буш .
Ќе има којзнае колку проблеми ако Америка не е присутна да пресече.
Не си играј со паметот дека секој ќе си ја тера мирољубивата политика и сложување и дека нема никакви интереси.
Арапските земји/блискиот и средниот исток треба да бидат под постојана контрола и надзор се додека не научат да се однесуваат во склоп со воспоставениот светски поредок.
Најверојатно забораваш дека истите имаат премногу ресурси кои им се нужни на развиените земји.

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Па нели зајтгајс рече од војна нема Криза???

Ама ете ја велев војната КОШТА.

Туку кризава Е ПРВЕНСТВЕНО карактеристична за пазарната економија(значи ништо необично) а второ Обама е абдал кој ја саботира долгогодишната надворешна политика на САД.

ТАКА!!!

Фатија многу дрога по тоа памперсите на бебињата.

Не го бараат -старото умре чим од борбата во тора бора неговиот сателитски телефон не е користен.

Сега моментално му помагаат на народот-ете канализација им донесоа:)
Кризата ја предизвика администрацијата на Буш откако ги уништија регулативите со кои ги контролираа банкарите . Им дадоа одврзани раце да прават што сакаат и да го преплават маркетот со ефтин кредит. Кризата ја започна кога даваа кредити на некредитоспособни луѓе под променлива камата која можат да ја кренат кога сакаат. Ја кренаа каматата и дел од нив банкротираа и започна циклусот на рецесија . Треба да напишам цел елаборат но ова е на кратко .

И зајгајст никогаш не рекол од војна нема Криза . Баш сакам да видам од каде тоа го откопа.

--- надополнето ---

Ќе има којнае колку проблеми ако Америка не е присутна да пресече.
Не си играј со паметот дека секој ќе си ја тера мирољубивата политика и сложување и дека нема никакви интереси.
Арапските земји/блискиот и средниот исток треба да бидат под постојана контрола и надзор се додека не научат да се однесуваат во склоп со воспоставениот светски поредок.
Најверојатно забораваш дека истите имаат премногу ресурси кои им се нужни на развиените земји.
Мислиш којзне колку помирен ќе беше светот ако Америка и Циа не мешаа прсти.

Се може да се рационализира нели? Се додека не стигне до тебе. Ма што те заболе некои арапи таму гинат. Ако денес арапите утре нас си размислил некад тоа. Само една работа сум му благодарен на буш што ја уништи америка а и со тоа нејзинито влијание - фала богу .
Блискиот исток да не мешаа прсти и подржуваа режими како Саудиска Арабија со оружје до сега немаше ниту вахабисти да има ниту упола од проблемите како овие да ги има ама тогаш немаше да може Америка да експлатира цели нации како робови нели?

S

smart ass

Гостин
Озбилно?
Врз основа на што?
Па нели зајтгајс рече од војна нема Криза???

Ама ете ја велев војната КОШТА.

Туку кризава Е ПРВЕНСТВЕНО карактеристична за пазарната економија(значи ништо необично) а второ Обама е абдал кој ја саботира долгогодишната надворешна политика на САД.

ТАКА!!!

Фатија многу дрога по тоа памперсите на бебињата.

Не го бараат -старото умре чим од борбата во тора бора неговиот сателитски телефон не е користен.

Сега моментално му помагаат на народот-ете канализација им донесоа:)

Лицемерие е што се нарекува добар лиде од што толку е добар мораше да измислува оружје за масовно уништување
ДА ИЗМИСЛУВА??

Ајде реков фактите

Слично беше и со Иран каде имаме над милиони Иранци тоест секоја трета Иранска мајка е оцрнета од оружјето на Садам.

Не разбираш економија-кај капитализмот кризите се ИМАНЕНТНИ значи неизбежни истите се особина на капитализмот и нафтениот шок ли е конспираси??
-имаме случаи на предизвикани кризи каде имаме инфлација-еве грција,германија...

Има од точка до точка ставено видео за 9/11 кој е крив - Дик Чејни и компанија
I feel sorry 4 you

Ирак- хаос
.

“In 2006 flying over Iraq, it was dusty, it was colorless. And now you fly over, and it’s just the fertile crescent.”

In addition to revitalized farmlands, Hager said, she’s photographed hundreds of new factories and businesses that are generating employment. Women, she observed, not only are part of the work force, but also are dominating the top ranks of the banking industry.

Today, she said, the landscape of Iraq looks like “a big green ocean” of agricultural success and factories that make everything from tractors to carpets based on classic patterns.
Скоро 8% БДП
May 21 (Bloomberg) -- Iraq may maintain an economic growth rate of about 7 percent this year, led by oil, Central Bank Governor Sinan Al-Shabibi said.
Growth was about 7 percent as well in 2009, al-Shabibi said in an interview yesterday at an economic conference in Beirut. “Of course oil output is still the main driver,” he said.
Iraq holds the world’s third-largest oil reserves, with 115 billion barrels, behind Saudi Arabia and Iran. The International Monetary Fund said it expects the economy of Iraq to expand 7.3 percent this year and 7.9 percent
Има РАЗВОЈ.

Пакистан,јемен секогаш има немири САД немаат таму ништо...а да ХРАНА ИМ ДАВААТ!!

И зајгајст никогаш не рекол од војна нема Криза
Па нели имало ПРОФИИИТТТ...па ако е така оти падна хипотекарниот пазар????

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Мислиш којзне колку помирен ќе беше светот ако Америка и Циа не мешаа прсти.

Се може да се рационализира нели? Се додека не стигне до тебе. Ма што те заболе некои арапи таму гинат. Ако денес арапите утре нас си размислил некад тоа. Само една работа сум му благодарен на буш што ја уништи америка а и со тоа нејзинито влијание - фала богу .
Блискиот исток да не мешаа прсти и подржуваа режими како Саудиска Арабија со оружје до сега немаше ниту вахабисти да има ниту упола од проблемите како овие да ги има ама тогаш немаше да може Америка да експлатира цели нации како робови нели?
Зошто би немало вахабисти, мора да постои причина за да се осигураат подрачја од кои целата светска економија зависи.
Ако садам беше паметен ќе им ја препуштеше на времето контролата врз нафтата, но не беше и си наеба.
Не може некој да е во сопственост на такви ресурси а да не игра според правила.

S

smart ass

Гостин
Ма нее Садам тепаше Иранци 10 години скоро,па Курдите почна да ги убива..па Кувајт..тоа е Психа и го средија.

Сега нема нафта за храна Ирачаните сами си решаваат што и како и се е ОК-освен терористиве.

П.С САД годишно ДОМАШНО производство на нафта има околу 25-30% така да ОК се они(башка залихи).

Туку бар да ги средеа Иранскиве постројки по Ју модел на бомбардирање за еден месец и Иран ќе се смиреше ама сега тешко.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Ма нее Садам тепаше Иранци 10 години скоро,па Курдите почна да ги убива..па Кувајт..тоа е Психа и го средија.

Сега нема нафта за храна Ирачаните сами си решаваат што и како и се е ОК-освен терористиве.

П.С САД годишно ДОМАШНО производство на нафта има околу 25-30% така да ОК се они(башка залихи).

Туку бар да ги средеа Иранскиве постројки по Ју модел на бомбардирање за еден месец и Иран ќе се смиреше ама сега тешко.
Абе, поентата ми беше дека и Саудиска Арабија си има свои грешки од тип на егзекуции за глупости,разни дискриминации плус и ширење на Ислам нив Европа и потпомагање на сомнителни групи, но пак ги поддржуваат бидејќи се согласни да прават се она кое САД ќе им рече.
И Садам така да играше пофино ќе му излезеше.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
За овој ли Буш зборувате?
Се поставува прашањето зошто се мижи пред фактите.
Абе Буш сам признава а некои го бранат , боже сачувај ..... не ми е јасно.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
За овој ли Буш зборувате?
Се поставува прашањето зошто се мижи пред фактите.
Абе Буш сам признава а некои го бранат , боже сачувај ..... не ми е јасно.
И која ти е поенатата со поставување на клипот? Си зборува човекот дека треба да биде Америка припремена, бидејќи непријателите постојат.
Што има проблематично тука?

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
И која ти е поенатата со поставување на клипот? Си зборува човекот дека треба да биде Америка припремена, бидејќи непријателите постојат.
Што има проблематично тука?
"Our enemies are innovative and resourceful, and so are we. They never stop thinking about new ways to harm our country and our people, and neither do we."

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
"Our enemies are innovative and resourceful, and so are we. They never stop thinking about new ways to harm our country and our people, and neither do we."
Wow, најде некој фројдиан или било каков слип во изјавата и тоа ти е темел за ликот и делото на американскиот претседател.

Kajgana Shop

На врв Bottom