Никола
Државник
- Член од
- 18 април 2005
- Мислења
- 5.074
- Поени од реакции
- 333
Навистина беше еден од најдобрите денешни лидери.http://en.wikipedia.org/wiki/Bushism
Ја банкротираше америка, ирак го претвори во пекол, и важи за најретардираниот претседател на Америка да не споменувам дека си го избриша газот со американскиот устав, човековите права и е одговорен за милион и пол цивилни жртви .
Ги укина банкарските регулативи кои им овозможи на банкарите да прават што сакаат што доведе до меурот со недвижнини и светската криза, после им даде бог знае колку пари на истите кои ја предизвикаа додека цел свет го плаќаше цехот...
Херој е ... треба да имаш гз да направиш такво нешто и цел свет да те памти како типот кој успеа да ја заебе работата до даска ...
Јас разбирам зошто не им одговара на левичарите, но несомнено е дека одлично ја изменаџира американската и надворешна и внатрешна политика.
Неодамна издаде и книга каде некои контроверзии се објаснети.
Голем човек и голем пријател на Македонија.
As President George W Bush's memoir hits US bookstores, it seems that the American public is now viewing his presidency in a more favourable light. The BBC's Katie Connolly explores why Americans look so fondly on their former leaders.
When George W Bush boarded the presidential helicopter for the final time on a frosty January morning in 2009, the crowds gathered on the Washington Mall for Barack Obama's inauguration booed and yelled colourful epithets as his chopper passed overhead.
Mr Bush was deeply unpopular at the time. While his approval rating after the 9/11 attacks was the highest in history, by October 2008, his favourability had tumbled to a low of 25%.
Now, less than two years after he left office, Americans appear to be looking upon Mr Bush a little more fondly.
According to Gallup polling data, Mr Bush's approval ratings have increased by 10 points - from 35% to 45% - in the 18 months following January 2009.
Link
Не е сепак Реган, човекот кој ја препороди американската економија вo `80-десетите, но во секој случај заслужува место како одличен УС-претседател.
Кои го критикуваат, нека видат Обама што прави и одма политиката на Буш ќе им се види попродуктивна.