Фудбалски/трансфер дискусии

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.671
Поени од реакции
14.552
Грабеж е Тони Крос за 20тина милиони
:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Тешко дека 30 (не 20) милиони беа грабеж (без разлика што збориме за Крос) пред 3 години, последна година од договор + играч што сакаше да си оди. Види ги сеа сумите за Санчез што се збореа летово (50-55), исто година дена пред истек на договор и врати се да ми кажеш како 30м биле грабеж во 2014-та.

Пак ќе повторам - знам дека збориме за Крос кој и тогаш беше еден од алките во Баерн и германската репка. Баерн комотно ќе го шитнеше за 50-60, но во денешни услови на пазарот, а со таа форма и квалитет од 2014-та.

Последно уредено:
Член од
23 август 2010
Мислења
39.778
Поени од реакции
115.715

Тешко дека 30 (не 20) милиони беа грабеж (без разлика што збориме за Крос) пред 3 години, последна година од договор + играч што сакаше да си оди. Види ги сеа сумите за Санчез што се збореа летово (50-55), исто година дена пред истек на договор и врати се да ми кажеш како 30м биле грабеж во 2014-та.

Пак ќе повторам - знам дека збориме за Крос кој и тогаш беше еден од алките во Баерн и германската репка.
Бреј ама си глуп у пичку матер, значи апсолутно најглупав член на форумов. Како може да не е грабеж Тони Крос, еден од најдобрите везњаци во светот за 20тина милиони. Пишав 20тина, значи плус минус некој милион затоа што не бев точно сигурен колку е сумата. Без разлика колку години имал од договорот, ја знаеме склоноста на Баерн кон германските играчи и тие едно што не ти даваат германски играч, друго е што и ако ти го даваат тоа ќе биде за голема сума.

Баерн го даде тогаш Крос а мислам дека го оставија “неповредениот“ Швајни уште една сезона. :) Зборувај ми како Баерн не згрешил во врска со него.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.589
Поени од реакции
59.352

Пак ќе повторам - знам дека збориме за Крос кој и тогаш беше еден од алките во Баерн и германската репка.
Да. Одличен потег направивте (y)

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.671
Поени од реакции
14.552
Бреј ама си глуп у пичку матер, значи апсолутно најглупав член на форумов. Како може да не е грабеж Тони Крос, еден од најдобрите везњаци во светот за 20тина милиони. Пишав 20тина, значи плус минус некој милион затоа што не бев точно сигурен колку е сумата. Без разлика колку години имал од договорот, ја знаеме склоноста на Баерн кон германските играчи и тие едно што не ти даваат германски играч, друго е што и ако ти го даваат тоа ќе биде за голема сума.

Баерн го даде тогаш Крос а мислам дека го оставија “неповредениот“ Швајни уште една сезона. :) Зборувај ми како Баерн не згрешил во врска со него.
Не знам кој е глуп и неписмен, убаво е напишано дека сакал да си оди, Баерн ништо не можеше да направи, освен да му понуди најголема плата во Баерн (што реално тогаш не ја заслужуваше).

Пишал 20тина, плус - минус некој милион. Плус - минус некој милион од 20 е 30? О колку си прост. Никаде не напишав дека Баерн не кикснале, напишав дека 30 милиони во 2014 никако не беа грабеж за играч кој сака да си оди во последна година од договор. А ако ти си глуп, имаш памтење како риба и не забележуваш колку е сменет трансфер пазарот од тогаш - твој проблем.

П.С Швајни изгина тоа СП и беше неколку класи подобар од Крос на истото, нормално беше да му го продолжат договорот. Да не зборам за статусот на легенда во клубот.

Последно уредено:

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.207
Поени од реакции
25.400

Дури не дупеа на форумов демек ни го рокнале со тоа што ни го дале "пичката" од играч Крос (пичка зашто со Баерн во финалето на 20 години се испичкал пенал да шутира), за искусниот Чаби Алонсо и + 20тина милиони. :D
Сеа Крос е најдобар среден играч на Реал и крена две ЛШ титули со Реал. :D

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.671
Поени од реакции
14.552
Ама признај дека е појако од тебе и дека увек мораш да додадеш неписменоќа :D :D :D
А како да наречам некој што не знае да чита? Или знае да чита, па глуми лудило колку да го изврти муабетот. Во тој случај е писмен глупчо.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.778
Поени од реакции
115.715
А како да наречам некој што не знае да чита? Или знае да чита, па глуми лудило колку да го изврти муабетот. Во тој случај е писмен глупчо.
Да те ебе Георгиевски Љупчо.

Стелт што замараш бе човек, огромна грешка на Баерн е што го продаде Крос, крај на приказната. Тоа со една година договор ти е многу безвезен изговор, можам да ти најдам многу примери каде играчи со една година до истек на договор направиле јаки трансфери. Поентата е дека Баерн ја утнаа дебело со Крос, затоа сега ќе го пцуеш/те Санчес и ќе се молите Толисо да ви се погоди. :D

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.671
Поени од реакции
14.552
можам да ти најдам многу примери каде играчи со една година до истек на договор направиле јаки трансфери.
Ајде. Која година и за колку пари се тие МНОГУ примери?

Колку ти е ова глупо „можам да најдам многу примери, веќе неколку пати го користиш у конверзација со мене колку да докажеш некоја дно поента, ама примери никако. Смешки.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ајде. Која година и за колку пари?

Колку ти е ова глупо „можам да најдам многу примери, веќе неколку пати го користиш у конверзација со мене, ама примери никако. Смешки.
Нешто ко ти кога рече дека има еден куп примери кога играч од Бундес одолеал на понуда на Баерн :D

Член од
23 август 2010
Мислења
39.778
Поени од реакции
115.715
Ајде. Која година и за колку пари се тие МНОГУ примери?

Колку ти е ова глупо „можам да најдам многу примери, веќе неколку пати го користиш у конверзација со мене колку да докажеш некоја дно поента, ама примери никако. Смешки.
Чекај дома да дојдам и ќе ископам нешто. Ако добро ме држи сеќавањето Палермо и Лацио шиткаа така играчи, ама ќе се потрудам да ти најдам точен податок ако успеам.

Иначе еве пример и да не најдам и да сум бил грешка, пак е ОЧАЕН изговор тоа, Ливерпул на Суарез му продужи договор на полусезона ако не се лажам за после да го шитнат за огромна сума во Барса, така да не е дека Баерн не можел да изреагира во врска со Крос.

Член од
30 ноември 2013
Мислења
2.162
Поени од реакции
4.709
@STEALTH Друже олабави бе малце, да отидам у подфорум љубов да го спомнам Баерн ќе се избациш со фејспалмови и дрско ќе влезеш да ми објаснуваш како стојат работите, демек само ти знаеш за Баерн, ние што не сме фанови не пратиме што се дешава. Тоа што имал уште 1 година е пак грешка на Баерн, на никој друг. И не објаснувај дека 30 милиони не се грабеж за играч како Крос, учинокот што Реал го има со него во екипа доволно си кажува. Ко сеа ја да зеам да те убедувам дека 25 милиони за Тиаго Алкантара не беа грешка на Барса и не беа грабеж, најголемиот талент си го продадоа за кило брашно и сега носат Паулињовци за дупло повеќе

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Крос таа година ако не се лажам, ме мрзи да проверувам, дојде во Реал како освојувач на СП. Малку пари беа 30 милиони, не дека на Баерн му требаат пари ама пак, сумата ја дискутираме.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.671
Поени од реакции
14.552
@STEALTH Друже олабави бе малце, да отидам у подфорум љубов да го спомнам Баерн ќе се избациш со фејспалмови и дрско ќе влезеш да ми објаснуваш како стојат работите, демек само ти знаеш за Баерн, ние што не сме фанови не пратиме што се дешава. Тоа што имал уште 1 година е пак грешка на Баерн, на никој друг. И не објаснувај дека 30 милиони не се грабеж за играч како Крос, учинокот што Реал го има со него во екипа доволно си кажува. Ко сеа ја да зеам да те убедувам дека 25 милиони за Тиаго Алкантара не беа грешка на Барса и не беа грабеж, најголемиот талент си го продадоа за кило брашно и сега носат Паулињовци за дупло повеќе

Учинокот што го имал во Реал. Тоа е битното, што го гледаш трансферот од денешна перспектива и излегува грабеж, во 2014-та никој не знаеше како ќе се снајде Крос таму. Без разлика што дојде како освојувач на СП, еден куп етаблирани играчи пропаднале кај нив.

За Тијаго не ми збори жити се, 2 пати од мртвите е ваден во Баерн ради повреди. Од денешна перспектива и очајот на Барса (како на играчки план, така и на младински) излегува исто грабеж, али да не барам мислења на форумов за Тијаго и „грабежот“ кога беше повреден и колку бил epic fail и милениче на Пеп. Тијаго се разви како што треба последнава сезона и пол, a во Баерн веќе е 4-та година мислам.

Тоа ви е проблем на пола и повеќе од подфорумов, што „грабежите“ ги гледате од денешна перспектива и како играат тие играчи последниве сезони, а не кога се случиле. Грабеж е Балак во Челзи. Лева во Баерн. Пирло и Кедира во Јувентус. Кемпбел во Арсенал.

Последно уредено:
Член од
30 ноември 2013
Мислења
2.162
Поени од реакции
4.709

Учинокот што го имал во Реал. Тоа е битното, што го гледаш трансферот од денешна перспектива и излегува грабеж, во 2014-та никој не знаеше како ќе се снајде Крос таму. Без разлика што дојде како освојувач на СП, еден куп етаблирани играчи пропаднале кај нив.

За Тијаго не ми збори жити се, 2 пати од мртвите е ваден во Баерн ради повреди. Од денешна перспектива излегува исто грабеж, али да не барам мислења на форумов за Тијаго и „грабежот“ кога беше повреден и колку бил epic fail и милениче на Пеп. Тијаго се разви како што треба последнава сезона и пол, a во Баерн веќе е 4-та година мислам.

Тоа ви е проблем на пола и повеќе од подфорумов, што „грабежите“ ги гледате од денешна перспектива и како играат тие играчи последниве сезони, а не кога се случиле. Грабеж е Балак во Челзи.
Тиаго и од тогашна преспектива беше грабеж. Неправедно мала минутажа имаше у Барса во доста слаба сезона за сите, па ради минутажата му се смали клаузулата на 20 милиони. Грешка на Барса, огромна. И за Крос истото ќе го кажам, веќе беше доволно докажан во Баерн и Германија, 30 милиони за играч како него се премалце

Kajgana Shop

На врв Bottom