Ма не може да функционира од аспект на тоа дека не се лигите исти. Во ПЛ Свонси добива повеќе пари од Јувентус за ТВ права, а разликата во класи е очигледна помеѓу двете екипи. Комплексно е делувањето на селари кепот и мислам дека никогаш нема да може да се спроведе во фудбалот. НБА е друго, 30 тимови, само амерички пазар, нивни правила, се различно од Европа.Нема да функционира од аспект на заработката на клубовите, бидејќи Реал ќе прави пари од мерчендајз, тв права, спонзорства итн, но од друга страна ако Киево има или пак направи солидна екипа ќе може да си ги задржи играчите со тоа што ќе им понуди иста или повисока плата од Реал.
Сега можеби компарацијата со Киево е неумесна, ама пример ќе се намали разликата во топ 5 клубови од првенството.
Нема Наполи и Рома да им бидат шопинг мека на Јувентус, или пак Валенсија и Севиља на Барселона и Реал.
Читнав некаде дека ја одбил топ10 екипата Тотнем, точно ли е ?Matthias Ginter za 17m Eur (so bonusi do 20m €) zaminuva od Borussia Dortmund i ke igra od slednata sezona za Borussia Mönchengladbach. https://www.borussia.de/de/aktuelles-termine/news/borussia-news/news-detailansicht.html?tx_ttnews[tt_news]=26111&cHash=c77c2e2fcd1f75e6578ff12dc125ae9a
Gesendet von meinem SM-G930F mit Tapatalk
Ама и да има такво нешто, ај да решат еве да ги ограничат платите - први ќе се побунат топ 10 најплатените фудбалери. Исто како што ај да не речам најдобрите, најбогативе клубови почнаа да пуштаат муабети дека ќе си формираат своја лига ван ЛШ па и одржаа неколку состаноци и УЕФА попушти и им даде по 4 места од секоја лига.А како ограничување на платите би ги нормализирало сумите што се плаќаат за трансфери?
Да, имал понуди од Тотенхем и Хофенхајм.Читнав некаде дека ја одбил топ10 екипата Тотнем, точно ли е ?
Pokratki dogovori=povekje slobodni transferi.А како ограничување на платите би ги нормализирало сумите што се плаќаат за трансфери?
I od vtoriot na PL. Za Baern ne e i vo Dortmund isto taka nema garantirano mesto. Ok se timovite sto go baraa i Gladbah e vistinskiot tim za nego. Sepak za 20m Evra zboruvame za igrac koi vo normalni uslovi ne e prvotimec vo Dortmund.Мега јакиот играч и носител на играта на топ 10 тим во светот ГИНТЕР. Понуда од Хофенхајм
Дечко, знаеш ти како функционира селари кап или тропаш на памет? [DOUBLEPOST=1499170609][/DOUBLEPOST]А како ограничување на платите би ги нормализирало сумите што се плаќаат за трансфери?
Во нормални услови нема да е првотимец ни во Тотенхем.I od vtoriot na PL. Za Baern ne e i vo Dortmund isto taka nema garantirano mesto. Ok se timovite sto go baraa i Gladbah e vistinskiot tim za nego. Sepak za 20m Evra zboruvame za igrac koi vo normalni uslovi ne e prvotimec vo Dortmund.
Gesendet von meinem SM-G930F mit Tapatalk
Чим си вадиш од ракав, не се лути кога ти викаат дека тропаш.Од ракав го извадив.
Али линкот ти беше генијален, Википедија... Оаза на знаењето, уште да немаше граматички грешки и топ ќе беше. Ај ќе пробам да верувам дека и ти некогаш си прочитал од таму.
Ај сега кога ме 'образова', пак истите прашања. Како ќе контролираш Санчез дали ќе оди во Барнли или Јунајтед а му нудат/заслужува иста 'плата'? И второ, дали тоа би значело дека повеќе трансфери ќе нема во фомратов во кои постојат?
Две битни прашања, али сакам да ме просветлиш оти тресам на памет (т.е. тропам, пардон) само не ми забегувај со драфтови и др нба правила кои што не одговараат на фудбалот.
Чим си вадиш од ракав, не се лути кога ти викаат дека тропаш.
И место да поставуваш прашања, земи прво прочитај нешто околу тоа, па после терај анализи и споредби.
Во тој формат се се врти околу тоа како ќе го менаџираш кеп просторот, исто практиката на пазарот е да се праат трејдови а не трансфери, исто фактот што најдобро функционира како затворен систем е бонус, па колеџ лига за драфт проспекти... прекомплицирано е да се применува во фудбалот.