Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
23 август 2010
Мислења
39.921
Поени од реакции
116.338
Ja ne znam dali sum nejasnen ama barem eden razbira toa sto go objasnuvam. Nerealni forumdzii kolku sakas. Ne e ova menadzer igras 3 sezoni so napredok i gazis posle cel svet. Okolnistite se tie sto se i uspesite ili neuspesite treba po to da gi procenime. Vo Baern ocekuvaat so pravo sekoja godina prvo mesto vo bundes a vo Dortmund da se igra LS. Tie celi se realni so ogled na jacina. Toa ne znaci seka Dortmund ne saka da e prv ama mora da stavi realni celi. Baern bese prv ama ne se zadovolni so sezonata oti go sakaa i kupot i podaleku da stinat vo LS. A Dortmund poveke uspea od sto planirase oti go osvoi kupot.

Gesendet von meinem SM-G930F mit Tapatalk
Целта на Дортмунд беше да заврши позади Лајпциг и едвај пред Хофенхајм и тоа во последните две кола?

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Руди е земен чисто да пополни дупката на десен бек и евентуално да заигра во средина,ако е потребно.Земен е за 0евра,а ќе биде продаден во Дортмунд за година-две.Исто како Роде.

Суле е земен како талент,а дечкото очигледно знае да игра фудбал.Градба како германски тенк и може да се види дека поседува се што е потребно да постане ѕвер.На Баерн им беше потребен нов централен и Суле е полн погодок.Но тој нема загарантирано место како Ројс што имаше во Дортмунд.

Шпанските тимови не купуваат играчи како Руди ? Само топ играчи како резерви,а и како дубоки резерви ?
Ете ќе замолчам сега засега и ќе видиме до септември какви трансфери ќе направи Баерн Минхен..вака џабе прајме муабет

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Класика СтелтОписменеХ.

Појма нема како да дискутира и се фатил за што точно значело "куп" и колку примери биле тоа.

Еве ти имаш уше еден кандидат, слободно пробај опрај го по ПП, овде дискутирај за фудбал.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.629
Поени од реакции
22.365
А кои играчи ги купи Дортмунд сезонава за да се сменат некои работи ?

Sent from my SM-A510F using Tapatalk
Dahoud, Toprak, Philipp plus zasega sostavot ostanuva. Baern gubi igraci (Lam, Alonzo) i robben i riberi stareat.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Целта на Дортмунд беше да избори директен пласман во ЛШ и да ги помине групите во ЛШ..дури до 1/4 финале стигна и го освои купот преку Баерн Минхен.
Како бе Џони ако има цел пласман во ЛШ во таква мртво-неконкурентна лига и пласман во 1/4 финале (значи не дека стигнале до таму, него тоа да им биде ЦЕЛ) ги става во топ10 клубови во Европа за прошлата сезона?

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Како бе Џони ако има цел пласман во ЛШ во таква мртво-неконкурентна лига и пласман во 1/4 финале (значи не дека стигнале до таму, него тоа да им биде ЦЕЛ) ги става во топ10 клубови во Европа за прошлата сезона?
Значи како на Џонтра,ред девил и тебе ќе ти го поставам истото прашање. Кои се според тебе останатите 4 клуба што ја сочинуваат листата од топ 10 клубови во Европа МОМЕНТАЛНО после првата петорка и ПСЖ?...ама со аргументи зошто мислиш дека е така. Значи тука не спаѓаат само амбиции туку можности,квалитет,квантитет,контиунитет и се останато па после ќе дискутираме како луѓе..вака со паушални тези нема смисла да дискутираме

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Значи како на Џонтра,ред девил и тебе ќе ти го поставам истото прашање. Кои се според тебе останатите 4 клуба што ја сочинуваат листата од топ 10 клубови во Европа МОМЕНТАЛНО после првата петорка и ПСЖ?...ама со аргументи зошто мислиш дека е така. Значи тука не спаѓаат само амбиции туку можности,квалитет,квантитет,контиунитет и се останато
Кои се првите 6, да ти додадам уште 4 и да не умараш веќе со тие твои измислени факти.

C

Castiel

Гостин
Dahoud, Toprak, Philipp plus zasega sostavot ostanuva. Baern gubi igraci (Lam, Alonzo) i robben i riberi stareat.

И како се овие поквалитетни од тие што отидоа во Баерн па за да ја направат разликата?

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.629
Поени од реакции
22.365
Не знам што си толку инат за суле. Долга е сезона 50+ Натпревари имаш. Ниеден тим во светот не игра само со двајца дефанзивци цело време. Бар 20 натпревари гарантирано ќе има Суле сезоната.

Bekovskata pozicija e taa sto najmalku se rotira (ne racunam gol). Vo Bundes Baern ke si gazi ke nema problem nazad zatoa ne gledam argument Sule da dobie tolkava minutaza osven ako ne se povredi Boa ili Humels.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Fejl transferi kako Götze, Sanches, Podolski, Breno, Benatia, Costa, Kirchhoff, Sosa, Santos. Kolku pari ovde lezat...i Dortmund ima flopoj ama ne vakvi.

Фејл трансфери на Дортмунд : Гетце,Роде,Имобиле,Кагава кога се врати ,Мерино,Ширле 30 милиони :pos::pos:,Рамос,Кампл и сега мега талентот Филип за 20 милиони евра од Фрајбург.:eek: Самиот изјави дека е премногу платен,дека Дортмунд го изгубиле компасот.

Значи Баерн пропаѓа со Суле и Руси,а Дортмунд со Филип се препојачаа.(y)

R

red.devil

Гостин

Нека стареат игорче, доаѓаат (можеби) петте минути на Дортмунд додека сменат генерација они а после тоа пак пет-шест години нема да можете глаа да крените.
Стварно не те разбирам. Наместо да се грижиш за играчите што ги продава Дортмунд (уште неостарени) ти им кажуваш кој биле флопови во Баерн. Мислам хелоууу!!!

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Кои се првите 6, да ти додадам уште 4 и да не умараш веќе со тие твои измислени факти.
Значи сите знаеме кои се првите 6 ..не знам дали се прајш ретардиран ама сигурен сум дека и самиот знајш кои се тие..ете кажи си кои се останатите 4 ама со АРГУМЕНТИ зошто мислиш дека се тие и ќе ја прекиниме дискусијата еднаш засекогаш...на Џонтра и ред девил му понудив да ги кажат тие се криеа зад листата на Елњињо каде го демантирав за два клуба и подоцна кога ги ставав на кантар никој не ми реплицираше соодветно..тоа што Дортмунд беше во 1/4 финале во ЛШ и редовен учесник во нокаут фазата и освојувач на купот не е измислен факт туку е ФАКТ

C

Castiel

Гостин
Bekovskata pozicija e taa sto najmalku se rotira (ne racunam gol). Vo Bundes Baern ke si gazi ke nema problem nazad zatoa ne gledam argument Sule da dobie tolkava minutaza osven ako ne se povredi Boa ili Humels.

Па не ми одговори кој тим игра само си двајца централни цела сезона. 20 натпревари сигурно ќе изигра суле. 20 натпревари во Баерн >30+ во било кој друг тим во геманија.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.921
Поени од реакции
116.338
Значи како на Џонтра,ред девил и тебе ќе ти го поставам истото прашање. Кои се според тебе останатите 4 клуба што ја сочинуваат листата од топ 10 клубови во Европа МОМЕНТАЛНО после првата петорка и ПСЖ?...ама со аргументи зошто мислиш дека е така. Значи тука не спаѓаат само амбиции туку можности,квалитет,квантитет,контиунитет и се останато па после ќе дискутираме како луѓе..вака со паушални тези нема смисла да дискутираме
Па ете он не ти негира можда дека е топ 10 тим Дортмунд него те прашува како целта на еден топ 10 тим во светот е да избори ЛШ и да биде позади Лајпциг и едвај пред Хофенхајм? Јас како што знам целта на Барса, Реал, Атлетико, Јуве, Челзи се титулите, и во националните првенства и во ЛШ а не пласман во ЛШ.

Kajgana Shop

На врв Bottom