Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.380
Дембеле е one trick pony, speed merchant со низок IQ.. Бундесот е хаос и не за џабе таму играчи како Гнабри прават кариера.. Таму и Адама Траоре би бил ѕвезда.. Да игра Дембеле против бункер екипи (а Барса игра 95% од времето) скрос би се изгубил

Ако дај Барса 100 милиони за овај пред Верати јас би се откажал од фудбалот..

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Кога можи Торино да бара 90 милиони за просечен играч тогаш кој кур нека бараат 70-80 за Јоветич и Банега..и во право е Игорче..јас да сум како Дортмунд ќе барам 200 милиони..кога можат Монако и ебаниот Торино да се занесваат со цените тогаш се е дозволено

C

Castiel

Гостин
Како бе Џони Белоти ти е просечен играл, а Нолито ти беше играчиште? И да нигде ме пишавме дека дортмунд треба го продаде Дембеле, туку како изреагира Игорче ко 10 Милоона Барса да им понудила.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Како бе Џони Белоти ти е просечен играл, а Нолито ти беше играчиште? И да нигде ме пишавме дека дортмунд треба го продаде Дембеле, туку како изреагира Игорче ко 10 Милоона Барса да им понудила.

Нолито за Белоти е Меси во најдобри години..смешно е да ги споредиш плус играат на различни позиции..Нолито од млад имаше проблем со карактерот и несериозноста иначе уште во Бенфика играше одлично и газеше кога ќе сакаше да игра...

Додека Белоти е втор Имобиле..ништо поесбно нема да биди освен што ќе си се врати како попче во Италија после некоја година

Член од
23 август 2010
Мислења
39.933
Поени од реакции
116.399
Во право е Џони за Белоти. Добар ама преценет играч и гарант Торино ќе изгорат некого мада мене ми се чини дека нема шанси да отиде надвор од Италија пошо астрономски суми бараат за него а не верувам дека некој е до толку ретардиран, нарочито не големиве тимови кои горе доле се скоро сите покриени на таа позиција.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
И да нигде ме пишавме дека дортмунд треба го продаде Дембеле, туку како изреагира Игорче ко 10 Милоона Барса да им понудила.
Па нормално е да се збуни и да се буни Игорче коа не ни знае шо понуда е ова од Барса.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Biser ili ne biser, ne znam sto e tolku smesna vistinata? Drugo e da kupis igrac od Verona na primer a drugo od BVB. Mozebi vo Liverpul i ne e tolku bitna ovaa kategorija zatoa sto sekako momentalno e nedostizna?

Gesendet von meinem SM-G930F mit Tapatalk
Па има разлика, не дека нема, можеш да го купиш Џеј Спиринг од Ливерпул а од друга страна можеш да го купиш Алексис Санчез од Удинезе. Тоа што купуваш од условно кажано голем клуб, не мора да значи и дека играчот ќе биде квалитетен.

Вистината е дека ланска сезона Дортмунд не беше во топ10 тимови во Европа.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Видовме колку е Меси

Јас ти пишав,кај Нолито влијае непрофесионалноста и некостантноста ,нова средина,нов тим,поинаков стил на фудбал,недоволно слобода,многу фактори се во игра..во Селта и Бенфика ја имаше целата слобода на светот што сака да прави со топката како Дембеле во Дортмунд..ама кога ќе направиш трансфер во посериозен тим со шампионски амбиции е тогаш е друга работата ..Белоти тврдам дека ќе се избрука за сите пари

C

Castiel

Гостин
RevierSport: Bayer Leverkusen playmaker Hakan Calhanoglu is a step away from Milan. There is an agreement between Milan and the player and the clubs are negotiating. Price to be between €20-30m.

The same source also cited the player's agent saying: "There is contact. Milan is one of the top clubs in Europe".

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.647
Поени од реакции
22.377
Па има разлика, не дека нема, можеш да го купиш Џеј Спиринг од Ливерпул а од друга страна можеш да го купиш Алексис Санчез од Удинезе. Тоа што купуваш од условно кажано голем клуб, не мора да значи и дека играчот ќе биде квалитетен.

Вистината е дека ланска сезона Дортмунд не беше во топ10 тимови во Европа.
Dembele e proglasen za najdobar igrac vo Bundesligata minatata sezona znaci kupuvas vrven i vazen igrac od top10 klub. Dortmund lani igrase 1/4 finale LS i vo UEFA rankingot e na 7. mesto. Koi deset klubovi sportski se pred Dortmund? Ama ne onaka po tvoje kazano tuku so fakti podkrepeno.

Gesendet von meinem SM-G930F mit Tapatalk

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Аман бе и во 2017 се расправате кој колку вредел и дали некој бил преценет или потценет. Секој играч си вреди колку што смета дека вреди клубот што го продава/купува и тоа е тоа. Гледам конкретно за Дембеле од Дортмунд сте се расправале, Дортмунд си го има проценето како важен играч кој не сака да го продаде и го вреднува на 50 или 70 како и да е, кој сака да им го земе, нека ја искешира бараната сума и нека го носи. А и друг муабет е што премногу пари влегоа во фудбалов, се крена плафонот на цените, порано скапи трансфери правеа само 5-6 клуба, лани и едни Вест Хем имаа моќ да дадат 40 милиони за Лаказет.

Kajgana Shop

На врв Bottom