Нека го викнат бе, не е Пандев па да се замарам за тоа. И пак ќе кажам, ретко кој од играчиве мисли во повеќе правци, нормално дека ќе гледаат сопствен интерес и поголема заработка. Го заболе Алиоски за репрезентација кога може да лапа 20тина милиони за неколку години и да обезбеди пари за 5 поколенија.
Играчи ко Оскар, Хулк и уште еден куп други си одбраа пари пред кариера па за еден скоро 30 годишен Алиоски ќе дискутираме.
Каква врска има ова што го пишувате и двајцата бе?
Абе и мене ме боли кур за Алиоски, пишав и во првиот пост, дека за него како индивидуа ова е одличен потег, АМА НЕ И ЗА НАС КАКО РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА.
Зашто додека си го лади курот и си кешира пари, ќе игра биде константно повикуван за репрезентација и ќе игра прв тим.
И кога ќе завршиме 4ти во група квалификации вие ќе се тешите со "па што има врска, ти знаеш Алиоски колку пари направил?"
Да знам дека нема да биде повикуван за репрезентација, ме боли кур, кај сака нека игра и за колку пари сака нека игра фудбал.
Ама додека навивам за Македонија, сакам нејзините фудбалски репрезентативци што е можно повеќе да играат во топ 5 лигите, зашто тоа е единствениот начин да оствариме некаков успех на репрезентативно ниво.
Ми ги зема за пример Оскар и Хулк?
Епа ајде да видиме, Оскар прави трансфер зимото на 01.01.2017 година во Кина, последен натпревар за Бразил му е на 10.12.2016 година.
Хулк прави трансфер летото на 01.07.2016 година во Кина, последен натпревар за Бразил му е на 13.06.2016 година.
Сериозно не ме разбирате што сакам да ви објаснам?