Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.570
Поени од реакции
5.616
И Мата едно време играше десно крило ама не е тоа тоа. Рашфорд е крилен напаѓач, Марсијал е шпиц.
Очобол ми е Мата и Озил да ги глеам као крила :) Мата ми делува на солидна замена за Бруно од клупа или квази куп утакмици, сеуште знае да извади добар пас и шут :)

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.753
Поени од реакции
9.790
Све е тоа океј, знам дека им треба десно крило, ама некако и на други позиции ми се тенки за цел буџет за крило да го плеснат, не знам... Марсијал е супер, ама ко да има потреба за уште еден шпиц у тимов за ротацика барем, таков впечаток имам. Лев бек исто, ма да таму Телес ќе го донесат до крајов на преодниов рок. А Линделоф у стартна постава е уште еден проблем што мора да го решат.

Член од
14 мај 2019
Мислења
1.486
Поени од реакции
-759
Све е тоа океј, знам дека им треба десно крило, ама некако и на други позиции ми се тенки за цел буџет за крило да го плеснат, не знам... Марсијал е супер, ама ко да има потреба за уште еден шпиц у тимов за ротацика барем, таков впечаток имам. Лев бек исто, ма да таму Телес ќе го донесат до крајов на преодниов рок. А Линделоф у стартна постава е уште еден проблем што мора да го решат.
Imame zamena za Marsijal, Odion Igalo se vika, na pozajmica e do krajot na Januari najmalku.

Toa sto igra Lindelof e vina na trenerot. Na bekovskite pozicii sme pokrieni, no ako ima moznost da se kupi lev bek, neka kupat.

Najmnogu ni fali desno krilo, sredinata e dobro potpolneta. Kje videme sto kje se slucuva narednive denovi, plus citam deka Sanco pocnal nesto da izveduva vo Dortmund, mozebi na krajot kje ima nesto.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ова е еден од најнејасните трансфери во историјата на фудбалот. Јас никако у глава не можам да си ставам логично објаснување зошто побогу се купува Матео Дармијан. Да бидат, нештата уште почудни, трансферот е нареден уште лани кога Парма (најверојатно со некаква помош од Интер) го купи од Манчестер и доби ветување од Интер дека ќе го земат ова лето.

Класичен фул бек е Дармијан, своевремено сосема коректен играч за одбрана со 4ка. Ти сега на 30 години го зимаш за во 3-5-2 формација, каде дечкото прво никад не играл одбрана со 3ка, како второ не е ништо посебно добар во напад за да игра на крилната позиција, како трето во тимот имаш сличен ако не и ист профил како него во името на Данило Дамброзио генералот. Ако го носиш за бекап на Хакими а пред 3 дена си го продал Кандрева од таа позиција кој за Дармијан е Кафу, и си ги потрошил мизерните 3 милиони евра... не знам.

Конте има некој фетиш за вакви глупи играчи. Ќе си отиде другата година па оди избркај ги. Оди речи му на 31 годишниот Дармијан со уште 2 години договор со Интер да си отиде и да напраи трансфер во единствената екипа заинтересирана за него..... Специја. мхм шр тинг.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ова е еден од најнејасните трансфери во историјата на фудбалот. Јас никако у глава не можам да си ставам логично објаснување зошто побогу се купува Матео Дармијан. Да бидат, нештата уште почудни, трансферот е нареден уште лани кога Парма (најверојатно со некаква помош од Интер) го купи од Манчестер и доби ветување од Интер дека ќе го земат ова лето.

Класичен фул бек е Дармијан, своевремено сосема коректен играч за одбрана со 4ка. Ти сега на 30 години го зимаш за во 3-5-2 формација, каде дечкото прво никад не играл одбрана со 3ка, како второ не е ништо посебно добар во напад за да игра на крилната позиција, како трето во тимот имаш сличен ако не и ист профил како него во името на Данило Дамброзио генералот. Ако го носиш за бекап на Хакими а пред 3 дена си го продал Кандрева од таа позиција кој за Дармијан е Кафу, и си ги потрошил мизерните 3 милиони евра... не знам.

Конте има некој фетиш за вакви глупи играчи. Ќе си отиде другата година па оди избркај ги. Оди речи му на 31 годишниот Дармијан со уште 2 години договор со Интер да си отиде и да напраи трансфер воединствената екипа заинтересирана за него..... Специја. мхм шр тинг.
Ќе го игра штопер, дете мое ;)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Епа сам си одговори де :) ако се донесе десно крило и лево крило, ќе остане уште штоперската позиција :) За шпиц доволни се Марсијал/Игало/Гринвуд како опции а и Рашфорд може да игра таму.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Интересен нов револуционер Конте. Одбрана со 3ца, од кои само еден е класичен штопер, другите 2ца се бекови при крај на кариера.
Тоа ти е нова формација во одбраната.

1-2-2 каде само 1 ти е централен одбранбен, па имаш ред крилни бекови, па уште еден ред крилни бекови. Поприлично револуционерно, но сеуште далеку од кур формацијата на Лампард.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Тоа ти е нова формација во одбраната.

1-2-2 каде само 1 ти е централен одбранбен, па имаш ред крилни бекови, па уште еден ред крилни бекови. Поприлично револуционерно, но сеуште далеку од кур формацијата на Лампард.
Да и имаш некојси Куаме што ти се шета у одбрана и 49 годишен преповреден Рибери кој потсеќа на 2013та година и формата што ја имаше тогаш и на сцена стапуваат уште и играчи ко Кастровили и Џандоменико Место.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Да и имаш некојси Куаме што ти се шета у одбрана и 49 годишен преповреден Рибери кој потсеќа на 2013та година и формата што ја имаше тогаш и на сцена стапуваат уште и играчи ко Кастровили и Џандоменико Место.
Што и да кажеш лошо за Конте, не може да биде полошо од она што јас го мислам за него и неговите формации со 3 во одбраната, и неговата нефлексибилност, и неговите мајмунски радувања, и уште еден куп работи поврзани со него...

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.753
Поени од реакции
9.790
Епа сам си одговори де :) ако се донесе десно крило и лево крило, ќе остане уште штоперската позиција :) За шпиц доволни се Марсијал/Игало/Гринвуд како опции а и Рашфорд може да игра таму.
Игало скрос го изумив, мислев дека се врати назад од позајмицата.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Што и да кажеш лошо за Конте, не може да биде полошо од она што јас го мислам за него и неговите формации со 3 во одбраната, и неговата нефлексибилност, и неговите мајмунски радувања, и уште еден куп работи поврзани со него...
Јас неам нешто посебно лошо мислење за Конте, освен што е јувенташ, а тоа само по себе е лошо. Нема врска.
Го критикувам за ваквите ретардирани потези, за немањето резервен план и за тактичката нефлексибилност.

Го сметам за добар тренер, мотиватор и човек потребен за вакви заспани екипи, човек што може да им всади победнички менталитет на тимовите и играчите во нив, некој што ќе им даде до знаење дека можат да победуваат во низа и против секој.

Као Мурињо на времето, само што Мурџо знаеше и тактика, знаеше многу тактика.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.028
Поени од реакции
19.390
Не знам дали некој го постирал ова и дали има логика ова шо го пишуваат Скај ама ако овој трансфер се оствари каков чешит ќе падни на темата :pos:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не знам дали некој го постирал ова и дали има логика ова шо го пишуваат Скај ама ако овој трансфер се оствари каков чешит ќе падни на темата :pos:
Позајмица е, не е откуп.

Kajgana Shop

На врв Bottom