Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.688
Поени од реакции
8.323

Не дека ќе го земиме ние, ама би било јако ако издржи уште една сезона во Дортмунд.
Јас искрено би сакал да го земете уште сега, оти волку пување нема да излезе на арно! Најдобро е Барса да го купи, па догодина ќе ги продава со Дембеле по принципот:плати едно земи две ;)

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436

Не дека ќе го земиме ние, ама би било јако ако издржи уште една сезона во Дортмунд.
Ливерпул расчисти со скапи трансфер, па ни за Вернер не беа спремни да платат 60-65 милиони, сигурно нема да се спружат 100-110 за Санчо. Освен тоа ги имаат Салах и Мане, така да овој муабет една голема глупост.

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
Ливерпул расчисти со скапи трансфер, па ни за Вернер не беа спремни да платат 60-65 милиони, сигурно нема да се спружат 100-110 за Санчо. Освен тоа ги имаат Салах и Мане, така да овој муабет една голема глупост.
Ливерпул милијарда посто нема летово да тргни по Санчо, ова е муабет за да се убеди Јунајтед да ги плати бараните 100+ милиони, пошто нели на Дортмунд не му се брза да продава.

Ако евентуално нешто пазари Ливерпул летово, шо во моментот делува доста веројатно дека нема, можи само Тиаго да го доведи, освен ако не се деси некоја Фабињо ситуација, па од никаде да се објави некој трансфер.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Не вервам да се нафати Атлетико на таква трампа, од клубот им кажале јасно дека освен клаузулата од 50 милиони нема да попуштат,ама јас мислам и дека на крај договорот ќе го продолжи Томас,не верувам така лесно да се откажат од него за таа сума.
Пролетва се шпекулираше за нов договор ама бидна ситуацијава со корона, па сега најверојатно фокусот е на ЛШ, после тоа ќе се решава неговата судбина.
Томас е играчот кој најмногу напредна од целиот тим овие две години.
Има неверојатни статистики, играч кој никогаш не се бунел за ништо, на крај мислам ќе го задржат.
Тие за Кореа не му попуштија на цената Милан кога го бараа, играч кој е повеќе резерва не пак за Томас, цела средина тој ни ја држи.
Интересно е како трансфермаркт ги цени „исто“ Матео и Томас.
Томас - 40м
Матео 40.5м

Јас не сфаќам како може исто да бидат проценети од Трансфермаркт, ваљда поради годините. Сепак Матео пред него има одлична иднина ако продолжи да се труди и да напредува.

Рачунај Томас е веќе првотимец, 27 години - Најдобрите години за играч. Има и искуство и 3-4 одлични сезони пред него. Од друга страна Матео е младинец, има огромен потенцијал, САМО 21година - по таа логика минимум 9 добри сезони пред него ако продолжи да напредува како што треба. 25 милиони + Матео е одличен дил и за двата тима...
Ако глеаме статистика не е до толку „Полош“ Матео од Томас. Со оглед на годините и искуството таман си е понудата... Ако Чоло успее да го скроти. Иако мислам дека би бил перфектен Матео за во систем како на Чоло.

Defending
Interceptions per game1.2
Tackles per game1.3
Possession won0.5
Dribbled past per game1.2
Clearances per game1.4
Error led to shot2
Error led to goal0

Passes
Assists1
Touches61.7
Big chances created1
Key passes0.5
Accurate per game42.4 (88%)
Acc. own half19.5 (91%)
Acc. opposition half22.9 (86%)
Acc. long balls2.9 (77%)
Acc. chipped passes1.6 (63%)
Acc. crosses0.0 (17%)

Other (per game)
Succ. dribbles1.0 (56%)
Total duels won4.8 (53%)
Ground duels won4.3 (55%)
Aerial duels won0.5 (45%)
Possession lost8.5
Fouls0.7
Was fouled2.0

Defending
Interceptions per game1.4
Tackles per game2.0
Possession won0.3
Dribbled past per game0.9
Clearances per game1.1
Error led to shot7
Error led to goal0
Penalty committed1

Passes
Assists0
Touches60.1
Big chances created1
Key passes0.5
Accurate per game39.0 (83%)
Acc. own half17.1 (89%)
Acc. opposition half22.0 (78%)
Acc. long balls2.9 (55%)
Acc. chipped passes2.5 (53%)
Acc. crosses0.1 (19%)

Other (per game)
Succ. dribbles1.6 (89%)
Total duels won6.4 (64%)
Ground duels won4.5 (61%)
Aerial duels won1.9 (71%)
Possession lost10.2
Fouls1.4
Was fouled0.9

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Томас - 40м
Матео 40.5м

Јас не сфаќам како може исто да бидат проценети од Трансфермаркт, ваљда поради годините. Сепак Матео пред него има одлична иднина ако продолжи да се труди и да напредува.

Рачунај Томас е веќе првотимец, 27 години - Најдобрите години за играч. Има и искуство и 3-4 одлични сезони пред него. Од друга страна Матео е младинец, има огромен потенцијал, САМО 21година - по таа логика минимум 9 добри сезони пред него ако продолжи да напредува како што треба. 25 милиони + Матео е одличен дил и за двата тима...
Ако глеаме статистика не е до толку „Полош“ Матео од Томас. Со оглед на годините и искуството таман си е понудата... Ако Чоло успее да го скроти. Иако мислам дека би бил перфектен Матео за во систем како на Чоло.
Во што се состои огромниот потенцијал на Гендузи, жити кариерата на статистичар на кајгана? Технички потполно лимитиран играч, просек на сите просеци.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.143
Поени од реакции
19.541
Томас - 40м
Матео 40.5м

Defending
Interceptions per game1.2
Tackles per game1.3
Possession won0.5
Dribbled past per game1.2
Clearances per game1.4
Error led to shot2
Error led to goal0

Passes
Assists1
Touches61.7
Big chances created1
Key passes0.5
Acc. own half19.5 (91%)
Acc. long balls2.9 (77%)
Acc. crosses0.0 (17%)

Other (per game)
Succ. dribbles1.0 (56%)
Total duels won4.8 (53%)
Ground duels won4.3 (55%)
Aerial duels won0.5 (45%)
Possession lost8.5
Fouls0.7
Was fouled2.0

Defending
Interceptions per game1.4
Tackles per game2.0
Possession won0.3
Dribbled past per game0.9
Clearances per game1.1
Error led to shot7
Error led to goal0
Penalty committed1

Passes
Assists0
Touches60.1
Big chances created1
Key passes0.5
Accurate per game39.0 (83%)
Acc. own half17.1 (89%)
Acc. opposition half22.0 (78%)
Acc. long balls2.9 (55%)
Acc. chipped passes2.5 (53%)
Acc. crosses0.1 (19%)

Other (per game)
Succ. dribbles1.6 (89%)
Total duels won6.4 (64%)
Ground duels won4.5 (61%)
Aerial duels won1.9 (71%)
Possession lost10.2
Fouls1.4
Was fouled0.9
Не е никакво мерило трансфер маркет, тоа е само веб страна.
И статистички е подобар Томас, види ги бројките, скоро дупли.
Иако и бројките не мора да значат ништо, на терен Томас сам ја држи средината, Атлетико кога беше во криза единствен играч беше тој кој играше на терен без грешка.
Да се спореди Гендузи со Томас е смешно :)
Овој и во Арсенал е резерва.
Ви кажав испод цена нема шанса да преговара Атлетико за играч кој е клучна алка во овој состав, плус 50 мил. се грабеж ионака за него, тие ќе гледаат со нов договор да го задржат и повисока клаузула да му стават не пак за 30 мил да го дадат ноу вау

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Во што се состои огромниот потенцијал на Гендузи, жити кариерата на статистичар на кајгана? Технички потполно лимитиран играч, просек на сите просеци.
Со сета должна почит ама не е „мое“ мислење за тоа дека он има огромен потенцијал. Тоа е мислење на „фудбалски експерти“. И јас како што пишав, чудно ми е што трансфермаркт - страница која што сите ја посетуваме ги вреднува исто и Матео и Томас. Баш заради тоа 25 милки + матео би требало да биде фер понуда така?
Иначе доста е млад Матео.
Acc. own half19.5 (91%)
Acc. long balls2.9 (77%)
Значи 88% прецизни пасови по натпревар (да знам дека нема цела сезона играно и слично, статистика е за тие натпревари што ги играл). Ова ти е по натпревар просек што му е извадено, не нешто јас на памет што го зборам или давам мое „експертско мислење“. Далеку сум си ја од Експерт :D Слободно види ги спојлерите, види му статистика други што ја ваделе. Можеш и така да си увидиш самиот дали и колку вреди играчот и дали статистиките му се добри, сепак во Арсенал играл :D
Автоматски споено мислење:

Не е никакво мерило трансфер маркет, тоа е само веб страна.
И статистички е подобар Томас, види ги бројките, скоро дупли.
Иако и бројките не мора да значат ништо, на терен Томас сам ја држи средината, Атлетико кога беше во криза единствен играч беше тој кој играше на терен без грешка.
Да се спореди Гендузи со Томас е смешно :)
Овој и во Арсенал е резерва.
Ви кажав испод цена нема шанса да преговара Атлетико за играч кој е клучна алка во овој состав, плус 50 мил. се грабеж ионака за него, тие ќе гледаат со нов договор да го задржат и повисока клаузула да му стават не пак за 30 мил да го дадат ноу вау
Се сложувам со тебе, кажав и мене ме чуди тоа што тм така ги рангира исто.
Знам дека Томас е доста квалитетен играч, многу му значи на Атлетико. Само рачунај Матео е и доста млад, игра во Арсенал #хехе и има светла иднина пред него. Мислам дека тренер како Чоло ќе може да го „заузди“ и да го напраи да биде одличен играч. Дека има Матео талент има. Е сеа дали ќе прерасне во квалитетен првотимец и столб на екипа зависи од него :) И да, чисто џабе е 50 милки за Томас, тотално се сложувам во тоа.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.143
Поени од реакции
19.541
Со сета должна почит ама не е „мое“ мислење за тоа дека он има огромен потенцијал. Тоа е мислење на „фудбалски експерти“. И јас како што пишав, чудно ми е што трансфермаркт - страница која што сите ја посетуваме ги вреднува исто и Матео и Томас. Баш заради тоа 25 милки + матео би требало да биде фер понуда така?
Иначе доста е млад Матео.
Acc. own half19.5 (91%)
Acc. long balls2.9 (77%)
Значи 88% прецизни пасови по натпревар (да знам дека нема цела сезона играно и слично, статистика е за тие натпревари што ги играл). Ова ти е по натпревар просек што му е извадено, не нешто јас на памет што го зборам или давам мое „експертско мислење“. Далеку сум си ја од Експерт :D Слободно види ги спојлерите, види му статистика други што ја ваделе. Можеш и така да си увидиш самиот дали и колку вреди играчот и дали статистиките му се добри, сепак во Арсенал играл :D

Се сложувам со тебе, кажав и мене ме чуди тоа што тм така ги рангира исто.
Знам дека Томас е доста квалитетен играч, многу му значи на Атлетико. Само рачунај Матео е и доста млад, игра во Арсенал #хехе и има светла иднина пред него. Мислам дека тренер како Чоло ќе може да го „заузди“ и да го напраи да биде одличен играч. Дека има Матео талент има. Е сеа дали ќе прерасне во квалитетен првотимец и столб на екипа зависи од него :) И да, чисто џабе е 50 милки за Томас, тотално се сложувам во тоа.
Е да бе Атлетико ќе си го трампа еден од најдобрите играчи за играч кој седи на клупа и доплата од 25 милиони :)
Услуга на Арсенал да му прат.
Нема никаква логика.
Матео има квалитет за некоја екипа од рангот на Евертон не е за голема екипа.
Понудата на Арсенал е таква затоа што на Томас старата клаузула му е смешна и затоа тие си прават филмови демек 25 и Гендузи кој би вредел ете да речиме 25, 50 милиони на равното :) Не пијат нафта во клубот.
50 милиони кеш можеби ќе бидне ако не го продолжи овој договорот и ако играчот сака да си оди, засега нема такво нешто.
Ако се оствари со тие 50 ќе земат барем напаѓач или Хамес ќе го купат, кој му е трансфер цел на Чоло од лани.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Е да бе Атлетико ќе си го трампа еден од најдобрите играчи за играч кој седи на клупа и доплата од 25 милиони :)
Услуга на Арсенал да му прат.
Нема никаква логика.
Матео има квалитет за некоја екипа од рангот на Евертон не е за голема екипа.
Понудата на Арсенал е таква затоа што на Томас старата клаузула му е смешна и затоа тие си прават филмови демек 25 и Гендузи кој би вредел ете да речиме 25, 50 милиони на равното :) Не пијат нафта во клубот.
50 милиони кеш можеби ќе бидне ако не го продолжи овој договорот и ако играчот сака да си оди, засега нема такво нешто.
Ако се оствари со тие 50 ќе земат барем напаѓач или Хамес ќе го купат, кој му е трансфер цел на Чоло од лани.
Не сум фан ни на Арсенал ни на Атлетико :)
ако Арсенал ги искешира по некоја случајност тие 50 милиони, тогаш Атлетико ќе треба да си бара некој да го замени Парти :) Во денешново време, на овие цени на играчи Good Luck :D И самата ти кажа дека столбот на тимот е Парти, само со носење на Хамес ништо не се решава :) Сепак, ти повеќе си го знаеш клубот. Ако не му дадат нов договор у брзо време, ако не Арсенал, некој друг клуб ќе си го лапне Томас :)

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.676
Поени од реакции
14.559
Да не собирате пари за да го купите Ренато Санчез назад?
Со Ренато, Баерн е само 6.5м во загуба од трансфер сумите, ама толку си упатен.

Него дај да видиме како се исплатија 80-те милиона на Срањепе...

Член од
5 март 2018
Мислења
17.143
Поени од реакции
19.541
Не сум фан ни на Арсенал ни на Атлетико :)
ако Арсенал ги искешира по некоја случајност тие 50 милиони, тогаш Атлетико ќе треба да си бара некој да го замени Парти :) Во денешново време, на овие цени на играчи Good Luck :D И самата ти кажа дека столбот на тимот е Парти, само со носење на Хамес ништо не се решава :) Сепак, ти повеќе си го знаеш клубот. Ако не му дадат нов договор у брзо време, ако не Арсенал, некој друг клуб ќе си го лапне Томас :)
Епа затоа викам нема шанси да попуштат, ама ако играчот сака да бега клаузулата ќе си ја плати Арсенал и клубот ништо не можи да напрај.
Се надевам ќе го продолжи договорот со нова клаузула.
Љоренте е неговата замена кој после натпреварот со Луверпул е најдобар играч на Атлетико и општо во лигата е еден од најдобрите според формата моментална.
Имаат средина Атлетико, не се за жалење ама не смеат да го испуштат Томас никако.

Само десната нога му вреди 50 милиони :D Топ во ногата, сите голови бомби од далечина.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom