Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ова со Рангник ќе бараше време од 10 години за да успее, а и прашање е дали ќе успее. Ок ако Милан сака да биде клуб што ќе препродава играчи ок, нека го земат и нека се изгубат од сите шанси и надежи дека ќе се врати на старите времиња коа беа сериозни конкуренти за сите титули. Убаво рече и Капело, ок е овој Рангник, има напраено интересни работи у Германија, ама само интересни.
Јако дело напраил со Лајпциг, 10 години клуб со ништо постигнато сеуште, шитнале 3 играчи по 50-60 милиони и ги праат ко да се Реал Мадрид. Што ме курчат вакви хајпови.
Може ќе им беше океј како спортски директор, ама 16 функции у клуб као Милан а ти немаш ништо напраено у кариерата е превише, па не кур си Јохан Кројф ебате.

Пиоли е просечен тренер за екипи како Виола, Торино, Сампа. И у Интер имаше ваков блесок па се виде од што материјал е. Ама ај ќе видиме, и ја типувам на отказ у Ноември ако не му купат 4-5 играчи што ќе се покажат ко Ребиќ. Милан сигурно нема полош тим од Лацио.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ова е друг Џонтра, не е марио ова. Нема шанса :icon_lol:
Па брат за периодов доека ме немаше почнаа да се хајпаат екипи како Лацио, Аталанта, Севиља, Реал Сосиедад, Лестер, Вулверхемптон, Лајпциг, Менхенгладбах, Леверкузен. И полу ликови као Нико Ковач, Лопетеги, Рангник и сл.

Милан не е ништо полош од овие. Остај го ти Стекот. :D

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Како е тоа новост? :unsure:
Ниту Мбапе има покажано желба да си оди, ниту па некој може да си го дозволи.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.097
Поени од реакции
19.494
Како е тоа новост? :unsure:
Ниту Мбапе има покажано желба да си оди, ниту па некој може да си го дозволи.
Си правеа филмој на Реал навивачите ( не овие на форумот, иако ги имаше неколку) дека Мбапе во Реал е завршена работа, Мадридските медиуми и тие напнуваа и ја извртуваа секоја изјава на Мбапе :)

Член од
5 март 2018
Мислења
17.097
Поени од реакции
19.494
Можеби тоа не е новост, ама затоа ова...

Арсенал отсекогаш ми биле најсимпатични од конкурентите, не за џабе.
Зошто ова би било убава вест за тебе, не знам зошто Вилиан го ругате толку, од никогаш не ми било јасно, можеби не е константен ама се труди на секој натпревар, во сите акции учествува, асистира, голови дава, трча напред назад како коњ.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Зошто ова би било убава вест за тебе, не знам зошто Вилиан го ругате толку, од никогаш не ми било јасно, можеби не е константен ама се труди на секој натпревар, во сите акции учествува, асистира, голови дава, трча напред назад како коњ.
Фудбалер трча напред-назад.
Навистина е нешто кое би ми го променило мислењето за него.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.097
Поени од реакции
19.494
Фудбалер трча напред-назад.
Навистина е нешто кое би ми го променило мислењето за него.
Не е само трчањето, ти пишав учествува во сите акции, асистира, голови дава, шо треба поќе да прај.
Е сега со доаѓањето на Зијек и Хавертц логично е да си бара друг клуб ама добро е да се има на клупа играч како него, нормално ако играчот нема ништо против.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.591
Поени од реакции
22.312
Јес, многу се радувам. Многу мрзим нафурани типци а кои немаат со што да бидат нафурани. Освоил куп у германија у 30 године кариера, уште не дојден, 10 луѓе негови на функција, последен збор за трансфери, он да ги бира докторите и куварите, кур се тресе у ладна вода. Уште да побараше новиот стадион Ралф освојувачот на германски куп Рагник да се вика.
Автоматски споено мислење:

Абе дојде другар ти Марио назад на форум и почна да се силиш ти ебем тоа

Rangnick e profesor za fudbal nema somnez za negova kompetenca. Ama i tezok karakter e. I na kraj ne sekoj ja ima srekjata kako prva destinacija da te postavat vo momentalno najdobriot tim so koi mozes tripati po red das osvois LS. Tuku ako vidis kaj rabotel Rangnick, koj uslovi imal i kakvi timovi imal i na kraj sto postignal, ke dojs do zaklucok, deka ne ke bese losa opcija za Milan, ama i za sekoj drug klub.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Не е само трчањето, ти пишав учествува во сите акции, асистира, голови дава, шо треба поќе да прај.
Е сега со доаѓањето на Зијек и Хавертц логично е да си бара друг клуб ама добро е да се има на клупа играч како него, нормално ако играчот нема ништо против.
Не бе Стефи, еве сериозно сега. Дека се труди, нецелосно точно. Го прави тоа понекогаш. Генерално, го гледаш дека здрав, прав, свеж, стапнува на терен, а говорот на телото му е како да одиграл 13 меча по ред и како да нема волја за живот.
Воркрејт, добар. И тоа може да биде единствената позитивна карактеристика за него. Ама па и тој негов воркрејт понекогаш е преценет, бидејќи исто така не секогаш трча напред-назад како коњ и помага во одбрана.

Голови, асистенции, не дава. Ова го нафрлаш само онака. Премалку за човек што игра во нападот. Не зборувам само статистички. Вилиан не претставува опасност по голот на противникот, освен ако не се работи за прекин (слободен удар, пенал).
Не знае да асистира, не е интелигентен, ги нема ни оние пред-асистенции, нема завршен пас/удар.

Овој пост-корона фудбал го игра добро, тоа мора да се признае. Да играше вака цела кариера во Челзи, каде ќе му беше крајот. Иако ќе го напушти клубот најверојатно, дава максимум и не се штеди. Не смееме тоа да му го одземеме.

Kajgana Shop

На врв Bottom