Добро, и мене ме нервира некогаш кога изгледа на терен како да не му се живее на овој свет ама мислам дека е добро да го имаш на клупа.Не бе Стефи, еве сериозно сега. Дека се труди, нецелосно точно. Го прави тоа понекогаш. Генерално, го гледаш дека здрав, прав, свеж, стапнува на терен, а говорот на телото му е како да одиграл 13 меча по ред и како да нема волја за живот.
Воркрејт, добар. И тоа може да биде единствената позитивна карактеристика за него. Ама па и тој негов воркрејт понекогаш е преценет, бидејќи исто така не секогаш трча напред-назад како коњ и помага во одбрана.
Голови, асистенции, не дава. Ова го нафрлаш само онака. Премалку за човек што игра во нападот. Не зборувам само статистички. Вилиан не претставува опасност по голот на противникот, освен ако не се работи за прекин (слободен удар, пенал).
Не знае да асистира, не е интелигентен, ги нема ни оние пред-асистенции, нема завршен пас/удар.
Овој пост-корона фудбал го игра добро, тоа мора да се признае. Да играше вака цела кариера во Челзи, каде ќе му беше крајот. Иако ќе го напушти клубот најверојатно, дава максимум и не се штеди. Не смееме тоа да му го одземеме.
Кога ќе се разиграат Хаверци, Вернери и Зијеши, наместо 5:0 како викендов, ќе губиме само по 2:0 од Манчестер Јунајтед.Poprvo so nekoj fan na Barselona kje se razberes,nego li so fan na Celzi, batali.
Koga kje se razigrat Haverzi, Werneri, Zijeci....kaj kje im bide krajot. Uste od sega neka si gi pripremat aparatite Gvardiola i Klop.
Lampard neka place na presovi pred sekoja utakmica, mosebi kje ja naredat i sampioni da bidat.Кога ќе се разгираат Хаверци, Вернери и Зијеши, наместо 5:0 како викендов, ќе губиме само по 2:0 од Манчестер Јунајтед.
Супер.
Некои млади играчи. Вилиан има 31 година и го брка последниот добар договор во кариерата. Нема да се смени како играч и тек сега да напредува.Добро, и мене ме нервира некогаш кога изгледа на терен како да не му се живее на овој свет ама мислам дека е добро да го имаш на клупа.
Ако оди во Арсенал мислам дека ќе има подобар учинок од колку во Челзи, непишано правило е тоа, сите играчи кои не се снашле најдобро во Челзи да растурат во новите екипи![]()
Ја појма немам кои медиуми ТИ ги читаш, али никој фан од тука или навивач од Мадрид, ниту па реномиран новинар близу до клубот или директни луѓе од самата управа на клубот не рекле дека Мбапе во Реал е завршена работа.Си правеа филмој на Реал навивачите ( не овие на форумот, иако ги имаше неколку) дека Мбапе во Реал е завршена работа, Мадридските медиуми и тие напнуваа и ја извртуваа секоја изјава на Мбапе![]()
Не се сеќавам точно знам едно време немаше да отворам твитер а да не се спомнува Мбапе во Реал, оној Ронсеро најповеќе напнуваше во емисијата и тие полтроните негови.Ја појма немам кои медиуми ТИ ги читаш, али никој фан од тука или навивач од Мадрид, ниту па реномиран новинар близу до клубот или директни луѓе од самата управа на клубот не рекле дека Мбапе во Реал е завршена работа.
Да, филмови има што си праат (и јас сум еден од нив, гз би дал да дое моментално), ама кој фан или навивач на клубот не си прави филмови дека потенцијално најдобриот играч во моментов ќе му дојде во клубот.
Интересно е како во период од 2 дена, Флорентино Перез излезе со изјава дека големи трансфери нема да има летово, бидејќи неблагодарно е да им ги намалиш платите на играчите, а да лупнеш 150+ милиони за Мбапе. Исто и вчера Мбапе со изјава дека сезонава сигурно ќе остане во ПСЖ.
Следното лето влага во последната година од договорот, така да тоа ќе биде шансата на Реал или било кој друг клуб што ќе сака да го земе. Мислам дека следната година full on ќе влезат и ќе се обидат да го купат, нормално доколку во меѓу време не потпише нов договор зашто ПСЖ му нуди 50+ милиони плата годишно, нешто што Реал никогаш нема да му го даде.
Јас сум убеден, дека кад тад ќе дојде во Реал.
Новост е за реаловци, тие се надеваа дека летово ќе тргнат по него.Како е тоа новост?
Ниту Мбапе има покажано желба да си оди, ниту па некој може да си го дозволи.
Врска немаш. Сега ќе видиш кога Барса ќе им понуди трампа на ПСЖ, Дембеле и Гризман за Нејмар и Мбапе, плус ПСЖ да доплати.Ја појма немам кои медиуми ТИ ги читаш, али никој фан од тука или навивач од Мадрид, ниту па реномиран новинар близу до клубот или директни луѓе од самата управа на клубот не рекле дека Мбапе во Реал е завршена работа.
Да, филмови има што си праат (и јас сум еден од нив, гз би дал да дое моментално), ама кој фан или навивач на клубот не си прави филмови дека потенцијално најдобриот играч во моментов ќе му дојде во клубот.
Интересно е како во период од 2 дена, Флорентино Перез излезе со изјава дека големи трансфери нема да има летово, бидејќи неблагодарно е да им ги намалиш платите на играчите, а да лупнеш 150+ милиони за Мбапе. Исто и вчера Мбапе со изјава дека сезонава сигурно ќе остане во ПСЖ.
Следното лето влага во последната година од договорот, така да тоа ќе биде шансата на Реал или било кој друг клуб што ќе сака да го земе. Мислам дека следната година full on ќе влезат и ќе се обидат да го купат, нормално доколку во меѓу време не потпише нов договор зашто ПСЖ му нуди 50+ милиони плата годишно, нешто што Реал никогаш нема да му го даде.
Јас сум убеден, дека кад тад ќе дојде во Реал.
pa javno go kritikuvase fonseka deka ne se zalagal dovolno na teren, na prethodnata doma, pred inter, mancini nesto mu vikal deka ne pomagal valjda nazad, poim nemam, i fonseka posle utakmica go potvrdi toa.Што се дешава со Заниоло и Рома? Знам нешо дека се зарчкаа ама не знам точно што се дешава.
![]()
@Boom Shaka Lakka можеш подетално да ја објасниш целава ситуација?