Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
14 мај 2019
Мислења
1.486
Поени од реакции
-759
Poprvo so nekoj fan na Barselona kje se razberes,nego li so fan na Celzi, batali.

Koga kje se razigrat Haverzi, Werneri, Zijeci....kaj kje im bide krajot. Uste od sega neka si gi pripremat aparatite Gvardiola i Klop.

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.754
Поени од реакции
9.798
Што се дешава со Заниоло и Рома? Знам нешо дека се зарчкаа ама не знам точно што се дешава.

@Boom Shaka Lakka можеш подетално да ја објасниш целава ситуација?

Член од
5 март 2018
Мислења
17.097
Поени од реакции
19.494
Не бе Стефи, еве сериозно сега. Дека се труди, нецелосно точно. Го прави тоа понекогаш. Генерално, го гледаш дека здрав, прав, свеж, стапнува на терен, а говорот на телото му е како да одиграл 13 меча по ред и како да нема волја за живот.
Воркрејт, добар. И тоа може да биде единствената позитивна карактеристика за него. Ама па и тој негов воркрејт понекогаш е преценет, бидејќи исто така не секогаш трча напред-назад како коњ и помага во одбрана.

Голови, асистенции, не дава. Ова го нафрлаш само онака. Премалку за човек што игра во нападот. Не зборувам само статистички. Вилиан не претставува опасност по голот на противникот, освен ако не се работи за прекин (слободен удар, пенал).
Не знае да асистира, не е интелигентен, ги нема ни оние пред-асистенции, нема завршен пас/удар.

Овој пост-корона фудбал го игра добро, тоа мора да се признае. Да играше вака цела кариера во Челзи, каде ќе му беше крајот. Иако ќе го напушти клубот најверојатно, дава максимум и не се штеди. Не смееме тоа да му го одземеме.
Добро, и мене ме нервира некогаш кога изгледа на терен како да не му се живее на овој свет ама мислам дека е добро да го имаш на клупа.
Ако оди во Арсенал мислам дека ќе има подобар учинок од колку во Челзи, непишано правило е тоа, сите играчи кои не се снашле најдобро во Челзи да растурат во новите екипи :)

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Poprvo so nekoj fan na Barselona kje se razberes,nego li so fan na Celzi, batali.

Koga kje se razigrat Haverzi, Werneri, Zijeci....kaj kje im bide krajot. Uste od sega neka si gi pripremat aparatite Gvardiola i Klop.
Кога ќе се разиграат Хаверци, Вернери и Зијеши, наместо 5:0 како викендов, ќе губиме само по 2:0 од Манчестер Јунајтед.
Супер.

Член од
14 мај 2019
Мислења
1.486
Поени од реакции
-759
Кога ќе се разгираат Хаверци, Вернери и Зијеши, наместо 5:0 како викендов, ќе губиме само по 2:0 од Манчестер Јунајтед.
Супер.
Lampard neka place na presovi pred sekoja utakmica, mosebi kje ja naredat i sampioni da bidat.

Mancester e nebiten vo muabetov,ne menuvaj brzini.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Добро, и мене ме нервира некогаш кога изгледа на терен како да не му се живее на овој свет ама мислам дека е добро да го имаш на клупа.
Ако оди во Арсенал мислам дека ќе има подобар учинок од колку во Челзи, непишано правило е тоа, сите играчи кои не се снашле најдобро во Челзи да растурат во новите екипи :)
Некои млади играчи. Вилиан има 31 година и го брка последниот добар договор во кариерата. Нема да се смени како играч и тек сега да напредува.

O

ob1

Гостин
Си правеа филмој на Реал навивачите ( не овие на форумот, иако ги имаше неколку) дека Мбапе во Реал е завршена работа, Мадридските медиуми и тие напнуваа и ја извртуваа секоја изјава на Мбапе :)
Ја појма немам кои медиуми ТИ ги читаш, али никој фан од тука или навивач од Мадрид, ниту па реномиран новинар близу до клубот или директни луѓе од самата управа на клубот не рекле дека Мбапе во Реал е завршена работа.
Да, филмови има што си праат (и јас сум еден од нив, гз би дал да дое моментално), ама кој фан или навивач на клубот не си прави филмови дека потенцијално најдобриот играч во моментов ќе му дојде во клубот.
Интересно е како во период од 2 дена, Флорентино Перез излезе со изјава дека големи трансфери нема да има летово, бидејќи неблагодарно е да им ги намалиш платите на играчите, а да лупнеш 150+ милиони за Мбапе. Исто и вчера Мбапе со изјава дека сезонава сигурно ќе остане во ПСЖ.
Следното лето влага во последната година од договорот, така да тоа ќе биде шансата на Реал или било кој друг клуб што ќе сака да го земе. Мислам дека следната година full on ќе влезат и ќе се обидат да го купат, нормално доколку во меѓу време не потпише нов договор зашто ПСЖ му нуди 50+ милиони плата годишно, нешто што Реал никогаш нема да му го даде.
Јас сум убеден, дека кад тад ќе дојде во Реал.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.097
Поени од реакции
19.494
Ја појма немам кои медиуми ТИ ги читаш, али никој фан од тука или навивач од Мадрид, ниту па реномиран новинар близу до клубот или директни луѓе од самата управа на клубот не рекле дека Мбапе во Реал е завршена работа.
Да, филмови има што си праат (и јас сум еден од нив, гз би дал да дое моментално), ама кој фан или навивач на клубот не си прави филмови дека потенцијално најдобриот играч во моментов ќе му дојде во клубот.
Интересно е како во период од 2 дена, Флорентино Перез излезе со изјава дека големи трансфери нема да има летово, бидејќи неблагодарно е да им ги намалиш платите на играчите, а да лупнеш 150+ милиони за Мбапе. Исто и вчера Мбапе со изјава дека сезонава сигурно ќе остане во ПСЖ.
Следното лето влага во последната година од договорот, така да тоа ќе биде шансата на Реал или било кој друг клуб што ќе сака да го земе. Мислам дека следната година full on ќе влезат и ќе се обидат да го купат, нормално доколку во меѓу време не потпише нов договор зашто ПСЖ му нуди 50+ милиони плата годишно, нешто што Реал никогаш нема да му го даде.
Не се сеќавам точно знам едно време немаше да отворам твитер а да не се спомнува Мбапе во Реал, оној Ронсеро најповеќе напнуваше во емисијата и тие полтроните негови.
Добро знам дека беа шпекулации и дека си вадеа од гз ама тоа ми беше муабетот дека си правеа филмој на празно
И во право е Перез, не е фер да му ја намалат платата на играчите на сметка на милионски трансфер ама не значи дека нема да купат, ќе се засилат колку толку, има добри играчи во Примера за ефтини пари шо можат да закрпат некоја позиција

• Ми се допаѓа
Reactions: ob1
Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.587
Поени од реакции
13.954
Како е тоа новост? :unsure:
Ниту Мбапе има покажано желба да си оди, ниту па некој може да си го дозволи.
Новост е за реаловци, тие се надеваа дека летово ќе тргнат по него.

Следното лето и Мбапе и Нејмар влегуваат во последна година од договорот. Многу лесно може да им се деси потоп на псж, тешко дека било кој од нив ќе го продолжи договорот.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Врска немаш. Сега ќе видиш кога Барса ќе им понуди трампа на ПСЖ, Дембеле и Гризман за Нејмар и Мбапе, плус ПСЖ да доплати.

Само почекај прво да го трампаат Тер Штеген за Кепа.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.221
Поени од реакции
46.508
Што се дешава со Заниоло и Рома? Знам нешо дека се зарчкаа ама не знам точно што се дешава.

@Boom Shaka Lakka можеш подетално да ја објасниш целава ситуација?
pa javno go kritikuvase fonseka deka ne se zalagal dovolno na teren, na prethodnata doma, pred inter, mancini nesto mu vikal deka ne pomagal valjda nazad, poim nemam, i fonseka posle utakmica go potvrdi toa.
So inter ne igrase navodno poradi povreda ama momentalno mediumive spekuliraat deka ne e povreden tuku disciplinska merka e ova na Fonseka. Poslednovo ne mora da znaci deka e tocno, jer italija.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.097
Поени од реакции
19.494
Сериозни се Челзи со овие понуди за голманите, прво за Облак па сега за Штеген, двајцата моментално се најдобри голмани во Европа овие сакаат да прават чиста трампа со голман кој сакаат да го сменат оти прави циркузи на секој натпревар.
Исто како да му речиме ние на Барса еј, дај да го трампаме Мората со Меси овај нашиот не знај гол да дај :ROFLMAO:

Kajgana Shop

На врв Bottom