Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Па сигурно дека нема да играат само така, 433/4231 преферира Лампард. Ова е само една од опциите каде можат да играат Абрахам и Вернер заедно.
Со Зијеч,Моунт,Хадсон,Пулишич плус ако земат уште едно крило многу ретко ке ги гледаме Абрахам и Вернер заедно на теренот,едниот ке биде резерва за другиот.
Не дека неможат да играат заедно но поради ростерот и стилот на игра на Френк тоа многу ретко ке се деси.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Со Зијеч,Моунт,Хадсон,Пулишич плус ако земат уште едно крило многу ретко ке ги гледаме Абрахам и Вернер заедно на теренот,едниот ке биде резерва за другиот.
Не дека неможат да играат заедно но поради ростерот и стилот на игра на Френк тоа многу ретко ке се деси.
Мислам дека не се ни зима со намера двајцата да играат заедно, ама ништо чудно од време на време да ги проба. Ако сакаат да се амбициозни, мора двајца добри напаѓачи.

Да го средат Вернер, па ќе се оди на лев бек (најверојатно Чилвел). После тоа не се знае какви други планови имаат. Ама се знае дека нема да се штедат пари доколку решат дека играчот е потребен. На крај ќе испадне дека трансфер банот беше најдоброто нешто што му се случило на клубот уште од купувањето од Роман :D

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727

Доста детали има во подкастов.
Во февруари Вернер се сретнал во Берлин со Клоп и со Солскер. Нормално Ливерпул бил првиот избор цело време, имал и дополнителни разговори со Клоп, па затоа и јавно си збореше дека сака да оди таму. Ама, пред некое време Клоп го известил дека Ливерпул не може финансиски да си го дозволи трансферот моментално, дека нема други причини туку само финансиски. Од друга страна во Јунајтед зависело од тоа дали ќе се продава Погба за да се земат пари (најверојатно резервирани им се достапните пари веќе за можен трансфер на Санчо), па и тоа не била сигурна опција.
Иницијално планот бил да остане во лајпциг уште една сезона штом не оди во Ливерпул, но од клубот решиле дека им се потребни парите сега и дека е најдобро да се продаде летово. Тука влагаат Челзи минатата недела, подготвени да ја платат клаузулата, а вчера и Вернер одлучува да го прифати трансферот.

Е сега мене ме интересира, како Ливерпул не може да си го дозволи? :confused:

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.792
Поени од реакции
12.157

Доста детали има во подкастов.
Во февруари Вернер се сретнал во Берлин со Клоп и со Солскер. Нормално Ливерпул бил првиот избор цело време, имал и дополнителни разговори со Клоп, па затоа и јавно си збореше дека сака да оди таму. Ама, пред некое време Клоп го известил дека Ливерпул не може финансиски да си го дозволи трансферот моментално, дека нема други причини туку само финансиски. Од друга страна во Јунајтед зависело од тоа дали ќе се продава Погба за да се земат пари (најверојатно резервирани им се достапните пари веќе за можен трансфер на Санчо), па и тоа не била сигурна опција.
Иницијално планот бил да остане во лајпциг уште една сезона штом не оди во Ливерпул, но од клубот решиле дека им се потребни парите сега и дека е најдобро да се продаде летово. Тука влагаат Челзи минатата недела, подготвени да ја платат клаузулата, а вчера и Вернер одлучува да го прифати трансферот.

Е сега мене ме интересира, како Ливерпул не може да си го дозволи? :confused:
Па ништо чудно со ФСГ. Одвај чекаат вакви ситуации. Дека имаат супер сработено досега е факт. Дека ги бива за бизнис е факт. Ама прави политичари се мамето нивно. Кренаа цени за влезници, почнаа протести навивачите и ги спуштија. Сега размислуваа за државна помош, видоа дека нема да им помине така па ја отфрлија идејата. Како нашиве политичари кога пуштаат патки да видат како реагира народот. Фрлија пари за Алисон и ВВД ама знаеа дека Кутињо ќе лета. Им одговара Клоп да купува Клавани и Матипи и да е задоволен со тимот, а притоа носи резултати. Верувам дека ако побара Клоп ќе му донесат играчи, ама ќе се помолат на горниот да не побара :LOL:

H

HoT _iCe

Гостин
Ја ниедну утакмицу на Вернера немам гледано, стварно ли е добар или е само хајп? Овакој од јутуб клипчиња неможу да оформу мислеwе што тип на нападача е, потсеќа ме на Тореса сс туј дугачку шију како жирафа :D

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.792
Поени од реакции
12.157
Ја ниедну утакмицу на Вернера немам гледано, стварно ли е добар или е само хајп? Овакој од јутуб клипчиња неможу да оформу мислеwе што тип на нападача е, потсеќа ме на Тореса сс туј дугачку шију како жирафа :D
Одчичен е Вернер. Супер играч, убиец. Дај боже како Торес да заврши кај вас (само без титули) :coffee: :icon_lol:

H

HoT _iCe

Гостин
Одчичен е Вернер. Супер играч, убиец. Дај боже како Торес да заврши кај вас (само без титули) :coffee: :icon_lol:
Пуста жеља, како ти што бидна ранк 1 на сервер у кантер, такој и он ќе остане без трофеи у Челзи :D

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.792
Поени од реакции
12.157
Пуста жеља, како ти што бидна ранк 1 на сервер у кантер, такој и он ќе остане без трофеи у Челзи :D
Побитно е што мнозинството се сложија дека сум најдобар :rolleyes:
Ништо не прави Вернер кај вас. Мои клетви удираат. Колку Пулишич и Шурле толку и овој :kuracc:

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Верувам дека ако побара Клоп ќе му донесат играчи, ама ќе се помолат на горниот да не побара :LOL:
Па еве побара. Му пеел песни за добра ноќ, за на крај да мора да му каже абе немаме пари :icon_mrgr:

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.792
Поени од реакции
12.157
Па еве побара. Му пеел песни за добра ноќ, за на крај да мора да му каже абе немаме пари :icon_mrgr:
Не се важи сега, криза е :D Баш ме интересира причината. Дека е задоволен со тимот не верувам, не би го барал Вернер ако е така. Или првотимски статус ( мада и ова не е проблем, секако ќе се изнаиграше Вернер) или не им се фрлаат пари (имаше шпекулации и порано дека тешко би платиле толкава сума)

Член од
5 март 2018
Мислења
17.110
Поени од реакции
19.505
Чекајте сеа, овој Вернер не беше скоро готов трансфер за Ливерпул ?
Знам дека и кокетираше со клубот самиот играч по интервјуа, од кај испадна Челзи наеднаш.
Инаку мене не ми е некој вау играч, добар е ама не е за да се трескаат навивачите од земја, ќе видиме времето шо ќе кажи :)

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Чекајте сеа, овој Вернер не беше скоро готов трансфер за Ливерпул ?
Знам дека и кокетираше со клубот самиот играч по интервјуа, од кај испадна Челзи наеднаш.
Инаку мене не ми е некој вау играч, добар е ама не е за да се трескаат навивачите од земја, ќе видиме времето шо ќе кажи :)
Претпоставувам дека проценката ,,dobar e ama ne e nesto wow", ти е базирана на скаутингот што му го имаш направено уште во времето кога играше во Штутгарт, а?

Или го знаеш од претходно, кога шутирал топка со другарчињата на 11 годишна возраст по улиците на ,,Konigstrasse"?

Член од
5 март 2018
Мислења
17.110
Поени од реакции
19.505
Претпоставувам дека проценката ,,dobar e ama ne e nesto wow", ти е базирана на скаутингот што му го имаш направено уште во времето кога играше во Штутгарт, а?

Или го знаеш од претходно, кога шутирал топка со другарчињата на 11 годишна возраст по улиците на ,,Konigstrasse"?
Твојата проценка која е за играчот, базирана на што, на оваа сезона ?
Оти ако добро ме држи сеќавањето ти рече дека Бундес не следиш

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Твојата проценка која е за играчот, базирана на што, на оваа сезона ?
Оти ако добро ме држи сеќавањето ти рече дека Бундес не следиш
Другар мој, две години бил заедно на ,,Work and travel" со негов втор братучед од Лајпциг. Овој му кажувал на другар ми дека Вернер е оган од играч и дека сон му било еден ден да го облече дресот на Челзи.
Братучедов, исто фан на Челзи, кога се враќале од Денвер назад во источна Германија, му купил подарок ,,Ајфон петка", две фудбалски топки и изгравирана запалка ,,F.L" (Frank Lampard).

Ама ова ти кажувам пред две-три години, не го земај здраво за готово.

Kajgana Shop

На врв Bottom