Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.630
Поени од реакции
6.437
#LFC will bank a £2.25m loan fee for Karius. Besiktas obligated to buy him for £7.25m if certain performance criteria are met (appearances made and them qualifying for Europe.

Не знам што е работава, дали сакаат да му излезат во пресрет па колку да се даде некаде или има нешто друго ама мислам дека мене би ме продале за повеќе пари.
Искрено никој не би дал повеќе од 10-15 милиони за Кариус моментално.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Искрено никој не би дал повеќе од 10-15 милиони за Кариус моментално.
Да да, се слагам дека не би дал во моментов, можеби и не вреди повеќе, не знам ама 3м евра за две годишна позајмица :D

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.685
Поени од реакции
7.364
Да да, се слагам дека не би дал во моментов, можеби и не вреди повеќе, не знам ама 3м евра за две годишна позајмица :D
Очигледно сакаат да се отарасаат од него.

O

ob1

Гостин
А како да искочи со изјава дека сака да си иде, нормален ли си? Никад не кажал дека не е на продажба, него јавно избегнуваше да се состане со Модриќ и агентите, т.е. намерно. Дали Модриќ потпиша нов договор? Што е циганско кај Интер? Реал години наназад така купува играчи, не зборувам за начинот на плаќање него за пристапот. Мурџо како го договори за тренер? На сред сезона кога Мурџо беше во Интер и во игра за сите три титули овој го договорил за во Реал. Што не му пристапи на Морати тогаш или пу пу за Реал не важат тие работи. Истото и со Роналдо се деси, со Фиго од Барса итн итн. Дај ај ви се молам не кур ми го правете Реал некоја светиња од клуб во поглед на трансфери, они и Барса се најодвратните клубови на планетата во тој поглед, класични гомна.

П.с. Платата на Видал во Барса мислам дека е 4.5 милиони по сезона, нека ме поправи некој ако грешам ама на такво инфо налетав. А знам дека се тресеше дека 9 милиони зема кога потпиша, скроз нелогично ми е тоа.
Зашто многу си читал медиуми, еве ти читај сега, па сам заклучи што било циганско кај Интер.

Modric: This is the greatest nonsense in history

Член од
23 август 2010
Мислења
39.942
Поени од реакции
116.451
Зашто многу си читал медиуми, еве ти читај сега, па сам заклучи што било циганско кај Интер.

Modric: This is the greatest nonsense in history
Пак не те сфаќам, што сакаш да изјави? Дека и покрај тоа што заврши трансфер преодниот рок сака да игра за Интер? Значи размисли убаво малце, што не го изјави ова додека траеше сагата? Ако толку бил сигурен дека нема да си иде и дека врска немало што не изјави тогаш? :) Ова е само класично смирување на страстите пошо у задње време премногу почнаа да замараат со него. Преку кур сега пројде веќе, не дојде во Интер и тоа е тоа, овие медиумиве блиски до Интер и плус општо италијанските замараат сега со некои формули, анекси, клаузули во договорите демек во јануари или следниот јуни да сме го земеле ко слободен играч. Божем за Мбапе правиме муабет, не дека Модриќ не е класа играч ама сепак има 33 години, следна година ќе има 34, не знам колку е паметно да инвестираат големи пари во играч на залез на кариера. Ако би се нафатил на некоја пониска плата одма би го собрал, кога веќе не дојде летово.[DOUBLEPOST=1534797586][/DOUBLEPOST]
Само што сакав да го тагнам. :D Ио на апарати. :D

O

ob1

Гостин
Пак не те сфаќам, што сакаш да изјави? Дека и покрај тоа што заврши трансфер преодниот рок сака да игра за Интер? Значи размисли убаво малце, што не го изјави ова додека траеше сагата? Ако толку бил сигурен дека нема да си иде и дека врска немало што не изјави тогаш? :) Ова е само класично смирување на страстите пошо у задње време премногу почнаа да замараат со него. Преку кур сега пројде веќе, не дојде во Интер и тоа е тоа, овие медиумиве блиски до Интер и плус општо италијанските замараат сега со некои формули, анекси, клаузули во договорите демек во јануари или следниот јуни да сме го земеле ко слободен играч. Божем за Мбапе правиме муабет, не дека Модриќ не е класа играч ама сепак има 33 години, следна година ќе има 34, не знам колку е паметно да инвестираат големи пари во играч на залез на кариера. Ако би се нафатил на некоја пониска плата одма би го собрал, кога веќе не дојде летово.
Ти си тој што не сфаќа. Цел фан клуб се вадевте дека уствари агентите на Модрич му го нуделе Модрич на Интер за на крај да излезе дека тешки глупости било сето тоа. На крај ве изиграа и останавте и без Видал и без Модрич. Која сага бе брат, самите Интер си измислиле дека Модрич сакал да иде во Интер, човекот НИКОГАШ никаде не изјави дека имал некаква намера да си иде. Тоа е тоа што пробувам да ти објаснам, ама џабе не разбираш. Терај си го филмот дека Модрич сега ќе изјавува чисто колку да се смират страните. Мене ми викаш да размислам, а ти размисли да Модрич толку сакаше да иде во Интер сам ќе отидеше и ќе си побараше трансфер кај Перез.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.942
Поени од реакции
116.451
Ти си тој што не сфаќа. Цел фан клуб се вадевте дека уствари агентите на Модрич му го нуделе Модрич на Интер за на крај да излезе дека тешки глупости било сето тоа. На крај ве изиграа и останавте и без Видал и без Модрич. Која сага бе брат, самите Интер си измислиле дека Модрич сакал да иде во Интер, човекот НИКОГАШ никаде не изјави дека имал некаква намера да си иде. Тоа е тоа што пробувам да ти објаснам, ама џабе не разбираш. Терај си го филмот дека Модрич сега ќе изјавува чисто колку да се смират страните. Мене ми викаш да размислам, а ти размисли да Модрич толку сакаше да иде во Интер сам ќе отидеше и ќе си побараше трансфер кај Перез.
Абе и додека траеше трансфер периодот ти реков, како сакаш да изјави Модриќ дека сака да оди во Интер, а сеуште е под договор со Реал? Што бараа тогаш неговите агенти во Милано на состанок со челниците на Интер ако немало никаков контакт како што викаш?

Јас не реков дека Модриќ стрикно сакал во Интер и ништо друго, зашо да сакал по секоја цена тогаш ќе бојкотираше, ама дека имало желба и дека имало сериозни разговори за трансфер тоа и сам си свесен дека е вистина. Е сеа Перез не го даде, јебига живот иде даље, само не мораше да замара баш до последниот ден, можеше и порано да го оконча тоа.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Абе и додека траеше трансфер периодот ти реков, како сакаш да изјави Модриќ дека сака да оди во Интер, а сеуште е под договор со Реал? Што бараа тогаш неговите агенти во Милано на состанок со челниците на Интер ако немало никаков контакт како што викаш?

Јас не реков дека Модриќ стрикно сакал во Интер и ништо друго, зашо да сакал по секоја цена тогаш ќе бојкотираше, ама дека имало желба и дека имало сериозни разговори за трансфер тоа и сам си свесен дека е вистина. Е сеа Перез не го даде, јебига живот иде даље, само не мораше да замара баш до последниот ден, можеше и порано да го оконча тоа.
Стек, можеби имало желба кај Модриќ, можеби бил на 50-50, ако отиде супер, ако остане, пак супер, останува во Реал а не во ебена Ренова или Шкупи. Според мене најголем проблем е пристапот на Интер и нормално потценувачката сума за него. Не сте моќни да го имате Модриќ, не се ни бламирај како великан со таква мизерна понуда. Тоа ти е исто ко да ти дојде Киево и да ти каже за Миранда (играч кој ти е интегрален дел од тимот и покрај тоа што е во поодминати години) ти даам 1.5 за позајмица и опционален откуп од 4 следно лето а ти самиот играч го цениш на 30, пример. Интер во овој момент не е доволно голем да го купи Модриќ од Реал, кога Модриќ не е на сигурно дали сака да си оди од Реал. Интер е голем тим, гигант кој еве се враќа на вистински патеки и конечно во блиска иднина за добро на италијански фудбал ќе атакува на Серија А ама ова со Модриќ од страна делуваше ко бламажа.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.942
Поени од реакции
116.451
Стек, можеби имало желба кај Модриќ, можеби бил на 50-50, ако отиде супер, ако остане, пак супер, останува во Реал а не во ебена Ренова или Шкупи. Според мене најголем проблем е пристапот на Интер и нормално потценувачката сума за него. Не сте моќни да го имате Модриќ, не се ни бламирај како великан со таква мизерна понуда. Тоа ти е исто ко да ти дојде Киево и да ти каже за Миранда (играч кој ти е интегрален дел од тимот и покрај тоа што е во поодминати години) ти даам 1.5 за позајмица и опционален откуп од 4 следно лето а ти самиот играч го цениш на 30, пример. Интер во овој момент не е доволно голем да го купи Модриќ од Реал, кога Модриќ не е на сигурно дали сака да си оди од Реал. Интер е голем тим, гигант кој еве се враќа на вистински патеки и конечно во блиска иднина за добро на италијански фудбал ќе атакува на Серија А ама ова со Модриќ од страна делуваше ко бламажа.
Пеја, кој вика дека Интер ги искористи вистинските алатки за да го донесе Модриќ? Пробаа да издејствуваат скапа позајмица + 2 години во Кина со огромна плата за Модриќ, ама како што кажа и ти а и Оби не успева тоа кај Реал, нарочито не во лето кога го загубија Роналдо. Бламажа не знам дали е, не би рекол дека е тоа, само неуспешен обид и ништо друго. Бламажа е она на Венгер за Суарез, како беше 40 000 001 или која и да беше сумата сеедно. Бламажа е да имаш пари а да се циганчиш со позајмици и со некои небулозни суми на кои и Модриќ и цел Реал би се смееле. Не знам зошто би било бламажа тоа што Модриќ би зимал повисока плата во Интер отколку во Реал... :toe: Само ете проблем беше што немаше Интер пари да кешира и што Перез беше дециден дека Модриќ не е на продажба.

Според мене Лука е огромен професионалец и паметно што не искочи со некоја изјава за време на трансфер периодот затоа што или ќе се оцрнеше себеси или ќе фрлеше кал врз она што го направил во Реал и ќе го замразеа навивачите.

Интер е крив што го испушти Видал и отиде ол ин на Модриќ, тука може да се каже дека се “избламираа“.

• Ми се допаѓа
Reactions: ob1
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Пеја, кој вика дека Интер ги искористи вистинските алатки за да го донесе Модриќ? Пробаа да издејствуваат скапа позајмица + 2 години во Кина со огромна плата за Модриќ, ама како што кажа и ти а и Оби не успева тоа кај Реал, нарочито не во лето кога го загубија Роналдо. Бламажа не знам дали е, не би рекол дека е тоа, само неуспешен обид и ништо друго. Бламажа е она на Венгер за Суарез, како беше 40 000 001 или која и да беше сумата сеедно. Бламажа е да имаш пари а да се циганчиш со позајмици и со некои небулозни суми на кои и Модриќ и цел Реал би се смееле. Не знам зошто би било бламажа тоа што Модриќ би зимал повисока плата во Интер отколку во Реал... :toe: Само ете проблем беше што немаше Интер пари да кешира и што Перез беше дециден дека Модриќ не е на продажба.

Според мене Лука е огромен професионалец и паметно што не искочи со некоја изјава за време на трансфер периодот затоа што или ќе се оцрнеше себеси или ќе фрлеше кал врз она што го направил во Реал и ќе го замразеа навивачите.

Интер е крив што го испушти Видал и отиде ол ин на Модриќ, тука може да се каже дека се “избламираа“.
Бламажа е затоа што Модриќ веќе 5-6 години е еден од најдобрите ако не и најдобар на негова позиција, не е сигурен дека сака да смени средина и игра во Реал Мадрид, тим што освои катаљарда ЛШ по ред. Е сега, таков играч не можеш да го земеш на позајмица, факт. Тука е бламажата на Интер (во мои очи), затоа што пробуваат таков играч да земат на позајмица. Е сеа, пробуваат да го донесат на позајмица затоа што немаат пари нит можност (ради ФФП) да го купат. Кога немаш можност за такво нешто, не ни пробувај, не се бламирај со таков потег. Пак ти викам, како би било да ти дојде тим што е класа две под тебе (нешто што е разликата во моментов помеѓу Реал и Интер) и да проба да ти го земе пример Ханда или Миранда за пола милион на позајмица? Газдата на Интер како и да се вика или тој што е ЦЕО нема да отиде ни на состанок, ќе се изнасмее и ќе ги прати у курац на Мандарински јазик, така?

За Видал, во право си, грешката е тука направена. Едноставно Модриќ во овој преоден рок мислам дека беше преголем залак за Интер. Во иднина, се надевам дека ќе бидат доволно финансиски јаки да зимаат вакви играчи со перманентни договори а не мртви позајмици со опционални откупи ради ебениот ффп.[DOUBLEPOST=1534811760][/DOUBLEPOST]За Венгер и понудата за Суарез нема потреба да се дискутира :D

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.320
Поени од реакции
10.357
Убаво некој ви напиша.Колку и да сакал да дое , не може да дое за „безпари“ без разлика на платата и сите тие работи.Да излегле со понуда 100 милиони бам бам , ќе беше друго и ќе имаше и Модриќ како да притисне.Вака позајмици право на откуп бла бла,.Не е Реал црвен крст, колку и да сакал да дојде играчот.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.942
Поени од реакции
116.451
Бламажа е затоа што Модриќ веќе 5-6 години е еден од најдобрите ако не и најдобар на негова позиција, не е сигурен дека сака да смени средина и игра во Реал Мадрид, тим што освои катаљарда ЛШ по ред. Е сега, таков играч не можеш да го земеш на позајмица, факт. Тука е бламажата на Интер (во мои очи), затоа што пробуваат таков играч да земат на позајмица.
Сакал Пеја, во тоа е и “проблемот“. Другиот проблем (на Интер проблемот) е што не сакал по секоја цена, ко рецимо Куртоа што квичеше да оди во Реал. Интер не достави понуда која е доволно добра за Перез, не им го дадоа и чао пријатно. Ти викам ме нервира само што Перез замараше до последниот ден од трансфер периодот, ваљда накурчен од понудите на Интер и начинот на “преговарање“ со Модриќ. Негово право секако, и не викам дека нешто лошо направил него дека мене ко фан на Интер ме нервира тоа.

А на нашиве копилиња све да им ебам, Рафиња у БЕТИС отиде, па матер ви ебам кога не ги земавте Модриќ или Видал што кур го оставате Рафиња.

Kajgana Shop

На врв Bottom