Фудбалери Кајганџии! Season 12/13 [Пријавување: Играме 8х8 на поголем терен!]

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Еј луѓе, само полека вака на форум мислиш ќе се колеме - а во живо баш сите другари.

Треба во живо на следна утакмица или еве на кафе негде да се седне (у Бариста 20 души, работи ли тоа?) и да збориме ко луѓе. Вака мислам дека во живо знаете што се случува секојпат, Кајзер е најгласен, Кајзер збори со одговорните во балон, Кајзер собира пари и кога не игра. :)

Фудбал е мајкуму, за рекреација (освен Кифла он за престиж игра и за пиво од Сајбер), ќе се договориме како да им одговара на грото луѓе тука.
--- надополнето: Nov 23, 2011 10:10 AM ---
Мене ми одговара било кој термин. Можам да играм и сега во недела.
Шо бе заврши со учење, а бубатор? :D

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.908
Поени од реакции
7.476
Еј луѓе, само полека вака на форум мислиш ќе се колеме - а во живо баш сите другари.

Треба во живо на следна утакмица или еве на кафе негде да се седне (у Бариста 20 души, работи ли тоа?) и да збориме ко луѓе. Вака мислам дека во живо знаете што се случува секојпат, Кајзер е најгласен, Кајзер збори со одговорните во балон, Кајзер собира пари и кога не игра. :)

Фудбал е мајкуму, за рекреација (освен Кифла он за престиж игра и за пиво од Сајбер), ќе се договориме како да им одговара на грото луѓе тука.

Јас ова истово го зборам 3-4 недели уназад...
Баш ради овие причини ,што почнавме да доаѓаме по 20 души се одкажав од играње до сега...ама не планирам ја да отстапувам место некому,така да уште од следнава се враќам со Ганерот..двајцата сме од почетокот тука и прекинавме да идеме ради оваа гужва.
Ќе земеме раат ,фино и културно ќе си се договориме што како,тие што бевме првите 2 екипи со стандардни играчи ќе играме посебно,другите кои што се додадоа нека формираат нови 2 екипи.Нема лутење и такви срања,зашто на почетокот немаше ни 10 луѓе за фудбал..
Ајде за недела списокот!:)
ЦРВЕНИ
1.NomoregameS!
2.
3.
4.
5.
6.
.
.

ПЛАВИ
1.
2.
3.
4.
5.
6.
.
.

G

_Ghost_

Гостин
Јас мислам дека треба овој да го резервираме...би требало на повеќето да им одговара од 18:10, кои може што побрзо нека пише дали одговара за Гоуст да го резервира, па како што рече и он да почнеме од нареден четврток.
А во недела ќе го изиграме терминот тие што можеме да дојдеме...па од нареден четврток пак ќе си се здружиме истите што игравме до сега...а за новите членови не знам што да кажам...нова тема, нови 2 екипи...не знам како е најферски...не бива по 20 души да се собираме за играње...
Па ајде да се пишеме тие што ќе играме во недела, да не пропадне терминот.
Јас имам број, и чекам сите стандардни да се изјаснат. Ама слабо некако им се пишува.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464

Со колоквиуми толку :D Уште да завршам со работа и со апсолвентска сесија али по лабаво е тоа :D Што кенкаш те викав пред некој ден да играме, никој не сакаше ни на Мики Снајдер не му се доаѓаше :D

Јас ова истово го зборам 3-4 недели уназад...
Баш ради овие причини ,што почнавме да доаѓаме по 20 души се одкажав од играње до сега...ама не планирам ја да отстапувам место некому,така да уште од следнава се враќам со Ганерот..двајцата сме од почетокот тука и прекинавме да идеме ради оваа гужва.
Ќе земеме раат ,фино и културно ќе си се договориме што како,тие што бевме првите 2 екипи со стандардни играчи ќе играме посебно,другите кои што се додадоа нека формираат нови 2 екипи.Нема лутење и такви срања,зашто на почетокот немаше ни 10 луѓе за фудбал..
Ајде за недела списокот!:)

.
.
Најдобро е што кога се собиравме за надвор (за безпари) едвај доаѓаа 12 души, сега за со плаќање нон стоп има повеќе луѓе :D

ЦРВЕНИ
1.NomoregameS!
2.
3.
4.
5.
6.
.
.

ПЛАВИ
1. Xak

2.
3.
4.
5.
6.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Сите го имате списокот горе напишан од играчите кои играле или им се игра. Со толку играчи единствен начин е да се формираат 4 екипи и да се земат и двата термина, кој и колку да се буни нема друг излез и не сфаќам од каде тој страв од 2 термина.

Јас би ги зел и двата и нека функционираат неколку недели и ќе се види има или нема интерес па во најлош случај еден ќе откажеме и капарот ќе си го земеме назад. Што е до мене ако фалат играчи јас и во двата термина би играл а мислам ќе има и уште некој што ако притреба ќе игра и во двата термина.

Сеа доаѓа „тешката“ и непријатна работа кој ќе ги формира екипите и кој ќе пресече кој каде и со кого ќе игра во тим.

Пошо ми е малку смачено од мрчкање ќе почекам да се формирате и ако има место за мене ќе играм таму кај што ќе ме викнат пошо оздравев, ако нема место ќе си барам друг тим.

Ајде момци на работа за да не испадне на крај од премногу комбинаторики и пазења на сите да им се угоди и двата термина да ги загубиме.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.230
Поени од реакции
14.571
ЦРВЕНИ
1.NomoregameS!
2.Топче
3.
4.
5.
6.
.
.

ПЛАВИ
1. Xak

2.
3.
4.
5.
6.

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.065
Поени од реакции
666
Еве и јас да се изјаснам околу редовноста и термините.

Прво-Ми одговара секој термин од пон-петок т.е четврток вечер пошто си одам за викенди.

Второ-Нема да бидам најредовен, најверојатно за Ск ќе доаѓам еднаш или двапати месечно.

Е сега незнам како ќе ви одговара со ваква нередовност да ме примите во состав. :)

Член од
27 ноември 2008
Мислења
402
Поени од реакции
88
ЦРВЕНИ
1.NomoregameS!
2.Топче
3.alek-stuki
4.
5.
6.
.
.

ПЛАВИ
1. Xak

2.
3.
4.
5.
6.
И јас сум повеќе да земеме два термина,па на ќе се распоредиме на кој кога повеќе му одговара да игра,сигурен сум дека ке има дури и вишок играчи :D

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
За да биде попрегледно после името на играчот пишите кој термин ви одговара да имаме прегледност, на пример:

Kaiser - недела (ако само тој термин одговара)
Kaiser -недела/четврток (ако двата одговараат)

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Абе ако сакате истите играчи да бидат постојано треба приватно да се договараме по пораки, по месинџери, по фејсбук не може јавно да се договораме и да бидеме селектирани не е коректно за другите. Мене ми одговара било кој термин сега за недела се пријавувам па после може да се распоредуваме во зависност од број на играчи ако имаме два термини.

ЦРВЕНИ
1.NomoregameS!
2.Топче
3.alek-stuki
4.Supervisor
5.
6.
.
.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Пишете му на Гоуст да го резервира терминот во четврток па ќе имате време на раат да се договарате и ако не бива ќе го откажете. Вака ќе отиде тој термин и после ќе мора пола да отпаднат за играње од што биле премногу пасивни.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Пишете му на Гоуст да го резервира терминот во четврток па ќе имате време на раат да се договарате и ако не бива ќе го откажете. Вака ќе отиде тој термин и после ќе мора пола да отпаднат за играње од што биле премногу пасивни.
Еве пример плавиве немаат една стабилна екипа што ќе игра постојано, два термини може да се зезната работа и со договарање комплицирана, давам предлог во недела да се договориме после утакмица пошто вака на форум е каша попара со договори, уште два термини во една тема искрено не верувам дека ќе има стабилни 24 луѓе на секои два дена да се пријавуваат.

Јас давам два предлози.
Првиот предлог да има само еден термин со тоа што ќе се знае (пример кои 7 играчи имаат предност пред другите), ако некој од нив не може да игра тогаш ќе се вклучат другите што ќе се пријават да ги заменат.

Втор предлог тие што сакаме да играме постојано и играме од почеток да се договараме приватно за да не настане хаос со евентуалниот друг термин во оваа тема.

The Dude

Лајно
Член од
25 мај 2009
Мислења
502
Поени од реакции
321
ЦРВЕНИ
1.NomoregameS!
2.Топче
3.alek-stuki
4.Supervisor
5.The Dude
6.

Ае нека го резервира Гост и другиот термин дури не е зафатен. И да нема луѓе првиве 2-3 пати ќе се снајдеме со другарите од Мац (или нечии други другари) ако константно не можеме да се собираме 4 екипи, тогаш ќе го откажеме едниот термин и готово.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.230
Поени од реакции
14.571
1.NomoregameS!
2.Топче
3.alek-stuki
4.Supervisor
5.The Dude
6.Kifla

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.908
Поени од реакции
7.476
Вака сега,јас со Ганерот ќе го играм тој терминот во недела...да нема забуни.
Пишувајте ги целите списоци!
ЦРВЕНИ
1.NomoregameS!(Недела)
2.Топче
3.alek-stuki
4.Supervisor
5.The Dude
6.Kifla

ПЛАВИ
1. Xak
2.V_Gunner*(Недела)
3.