:nesvest: Чисти Глупости - само нешто колку да се каже за да се испадне паметен. И што сакаш со тоа да кажеш дека немаат некоја кинематографија?Образложи!Французиве немаат некоја кинематографија. Најмногу ги бива за лесни комедии и таму се добри. Имаат и филмови кои би ги оцениле како одлични ама не многу. Затоа сите овие џоа подобри француски актери преместени се во Холивуд.
Споредено со италијанска кинематографија се нааазад.
И шо сеа? Чим побара еве да објасниме. Просекот на квалитетот на француските филмови е помал од колку на филмови од некои други држави. Ете тоа сакав да го кажам. Тоа не значи дека французите немаат одлични филмови, тоа не значи дека не треба да се гледаат француски филмови. Многу работи не значи.:nesvest: Чисти Глупости - само нешто колку да се каже за да се испадне паметен. И што сакаш со тоа да кажеш дека немаат некоја кинематографија?Образложи!
Апсолутно немам ништо против твојот вкус и разбирам ако кинематографијата на некоја друга држава повеќе ти се допаѓа,единствено што ми засмета е твојот претходен пост каде си напишал дека ги бивало најмногу за лесни комедии и немале некоја кинематографија.Со ова ни на сон не би се согласила! Има толку многу убави Француски, Италијански, Британски, Јапонски, Шпански ,Американски, Руски филмови, и исто така добри режисери од овие земји што стварно човек тешко може да се одлучи од која земја доаѓаат најдобрите филмови. Барем јас не можамИ шо сеа? Чим побара еве да објасниме. Просекот на квалитетот на француските филмови е помал од колку на филмови од некои други држави. Ете тоа сакав да го кажам. Тоа не значи дека французите немаат одлични филмови, тоа не значи дека не треба да се гледаат француски филмови. Многу работи не значи.
Од европските кинематографии мене пример британската, италијанската, југословенската/српската и други ми се подобри од француската.
Ете тоа сакав да го кажам. Сега јасно е?