Фото берза [помош при избор на фотоапарат]

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Ако ептен сакаш макро земи ко мојот апарат:) макрото фуче:):):) сега правев нови фотки ќе ги видииш

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Ти колку го зема твојот?

И уште нешто. Тончи спомна дека Зенитот бил комплициран за користење, а јас не гледам некои други подесувања освен отвор на блендата и фокусот.
Ако имаш искуство со апаратов, да го споделиш навака.:)

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Ги преместив мислењата тука:) зашто стварно забегавме во предходната тема
Иначе мојот апарат го земав 25 500..не е slr единствена маана. Во Мај месец имам нешто работа до Белград така да од таму ќе му ја купам додатната опрема fish eye lens и телефото што е таа:)
Мавечко ревју за мојот апарат има тука разгледај со Дафи спореди со другите што планираш да ги зимаш и ќе видиш:) се е до вкусот на човекот. Башка не е многу гломазен

Член од
21 мај 2007
Мислења
422
Поени од реакции
141
Aj малце јас ќе забегам оф топик тука ама морам да ве прашам. Fujifilm FinePix S9100 или кај нас познат како S9600, што има толку тој апарат бе? RAW формат? Само тоа ве диви кај апаратот? Макро фокус нема, исото е грдо ко позив за у војска и е едно кило тежок затоа што Fuji незнаеле да му направат негова батерија која ќе тежи помалку а ќе држи исто дури и подобро од 4 АА БАТЕРИИ
Извини малку, ама твоето сони Н9 можи вода да му носи на фуџи Ѕ9600. Знам дека си фан на сони (како мене) ама кога треба биди фер признај и немој да шириш дезинформации за овој модел на фуџи. Види ги само оценкиве и примерите:
http://www.trustedreviews.com/digital-cameras/review/2007/01/31/Fujifilm-FinePix-S9600/p1

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Fuji се дзверови за макро и по тоаш што имам читано на интернет s9000 како поефтина и s9600 се предобри.
Добро дизајнот не му е нај нај, ама пк имат навистина добри опции.

http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1002&message=18538645

еве едно бате бара исто нешто до под 500 долари најдобро за макро.

DzULA

Nikonian
Член од
31 мај 2007
Мислења
125
Поени од реакции
2
SONY DSC H9 e podobar od FujiFilm S9600 ??? :pos2: Ni najmalku, bratuced mi go ima i mi prati fotka so ISO 320, da vi kazam OCAJNO e losa, a da ne zboruvam za pogolem ISO, Fuji-to mozebi ima sum, no toj sum e vo vid na mali zrnca, i vo bilo koja prograna za cistenja na sumot kje se pokrie i nema da se poznava, a dodeka na SONY-to koga kje go zgolemis ISO-to fotkata ja pravi kako AKVAREL (slika so vodeni boi) i toa nikako nemoze da se vratat detalite (posto vekje gi nama). Ako sakas PROSUMER FujiFilm bi bil mojot sovet, S6500fd ima pomalku sum na fotkite, NO S9600 ima 9MP i sumot mu e "zrnest", znaci moze da se popravi, i ima HOT-SHUE, blenda 2.8 na celiot raspon (nevidena prednost) i dr. prednosti sprema SONY-to, pred se, kvalitetot na fotkite, SUPER dobro MACRO i mnogu povekje :salut:

Член од
2 април 2007
Мислења
96
Поени од реакции
12

Од пред една недела сум горда сопственичка на овој Канон а560. Камерата е лудило снима не е нормална :vozbud: , сликите се феееноменални и во скоро време ке ставам нешто да погледнете. Поздрав!

DzULA

Nikonian
Член од
31 мај 2007
Мислења
125
Поени од реакции
2
Eheheeeeeee, toa znaes od koga bese??? Sega imam NIKON D50 so 18-55 i 70-300 NIKKOR objektivi, tvojot 55-200 VR e prekrasen no vekje ne mi treba nisto povekje od objektivi (osven NIKKOR 50mm f/1.8 koj planiram letoto da go zemam). Vo sekoj slucaj fala za ponudata :salut:

Член од
27 јуни 2007
Мислења
176
Поени од реакции
49
Eheheeeeeee, toa znaes od koga bese??? Sega imam NIKON D50 so 18-55 i 70-300 NIKKOR objektivi, tvojot 55-200 VR e prekrasen no vekje ne mi treba nisto povekje od objektivi (osven NIKKOR 50mm f/1.8 koj planiram letoto da go zemam). Vo sekoj slucaj fala za ponudata :salut:

Nikon D50 veke ne se prodava, zastaren model e, D40 e ponov model

A kolku go plati?

Член од
12 јануари 2008
Мислења
356
Поени од реакции
18
Nikon D50 veke ne se prodava, zastaren model e, D40 e ponov model
Ако е постар модел. Сепак е подобар од D40(и самата бројка асоцира на тоа). Единствена мана му е само помалото екранче за пола инч.

DzULA

Nikonian
Член од
31 мај 2007
Мислења
125
Поени од реакции
2
Ekranceto i ne mi pravi nekoja razlika, stom mozam da vidam da ne e temna fotkata ili presvetla ili pak matna dosta e, a NIKON D40 NEMA AF motor, i pomosno ekrance, taka da... Zatoa si go zemav D50, a za kolku go plativ, bese 560 evra na Duty Free Shop (Grckiot), ama posto imaat 10% namalenie na SVE za SOFERI, go plativ samo 506 evra, i od PIX+ si go zemav Nikkor 70-300 i Sigma UV filter za nego i torbica, a od Germanos si zemav (za smesna cena) stativce za SAMO 700 denari (a ima i torbicka za nego) i se na se mi izleze 660 evra

:salut:

Член од
27 јуни 2007
Мислења
176
Поени од реакции
49
Pa super cena za se da ti e kompletirano sega :)

Kajgana Shop

На врв Bottom