Фото берза [помош при избор на фотоапарат]

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.490
Поени од реакции
7.984
Ако си решил скромно да одиш со буџетот, би ти го препорачал Canon A470.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559

планирам да земам ваков.
да не има некој користено?
некој коментар за него?

фала однапред :)
:pos2::pos2:леле еј најдолу прати лесно Uploadi-ирање на youtube :pos2::pos2: лом , зошто мораше таква глупост да напишат.

mmm121

Pentaxian
Член од
27 јуни 2006
Мислења
545
Поени од реакции
21
Немојте бре Кодак... да беа ок немаше да пропаѓаат..... Канон, Никон, Фуџи, Сони, Пентакс, Панасоник.... од овие фирми бирај апарат.

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.699
Поени од реакции
288
Planiram da zemam Dslr, i kako naejftina opcija mi e Olympus E-520 10.0MP DSLR Camera so14mm-42mm Lens i 40-150mm Lens. Mislenja?

Jas pre bi Kanon 400D/450D ili nekoj nikon, ali nemam bas tolku pari - se isplati li aparatov za pocetok ili da potsoberam uste malce kes i da zemam neso poasalno?

Izvinete za latinicava

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Planiram da zemam Dslr, i kako naejftina opcija mi e Olympus E-520 10.0MP DSLR Camera so14mm-42mm Lens i 40-150mm Lens. Mislenja?

Jas pre bi Kanon 400D/450D ili nekoj nikon, ali nemam bas tolku pari - se isplati li aparatov za pocetok ili da potsoberam uste malce kes i da zemam neso poasalno?

Izvinete za latinicava
Ако сакаш да ги фрлиш така парите земиго :) јас не ти го препорачувам, најдобра и најефтина понуда за дслр ти е никон д60 :smir:

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
jas imam olympus e-510 so istite objektivi. ako sakas da go zemes zemi go vredi za parite. sea nikon e nikon kanon e kanon, iako mislam deka i nikon i kanon se tuka. megjutoa jas koga go kupiv olyto togas za tie pari oly najvise nudese. togas imase i stabilizacija i dust protection i toa. zadovolen sum. sea za slikanje na visoko iso sekako deka ne e kako kanon ama toa e. zavisi za sto preferiras da go korsitis ako ti prai kejf zemi go

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.699
Поени од реакции
288
fala ti nikola na odgovorot, inace aparatot planiram da go koristam za pejsazi i city scapes. KAzi mi, kako idat objektivite, skupi li se, gi ima kaj ili, battery grip imas/nemas?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Немој Олимпус.
Канон или Никон
Јас лично сум Канон обожавател иако и Никон прави одлични апарати некако сум навикнат на Канонов “фат“ менија и филозофија. Го сметам канонот како поуметнички орјентиран додека Никонот повеќе технички совршен и прецизен. Али то е само мое мислење. Значи Канон од моја страна. Па макар и половен. Подобро половен Канон ил Никон од нов Олимпус.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.490
Поени од реакции
7.984
Доколку не си сугурен каков апарат да користиш, погледај какви фото-апарати користат фото-репортерите низ светот.
Добар дел користат Канон (вклучувајќи ме и мене тука), но многу повеќе користат Никон затоа што се чекор понапред во развојот во последно време.

п.с. со олимпус на времето фотографираше Дејан Миличевиќ. па сеа види во чие друштво ќе бидеш :pos:

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
abe sea ne pocinjajte tie muabeti sto ste fanovi na nikon kanon sto saka deckoto toa neka zeme. objektivi kaj nas ne se naogjaat ima u stranstvo da poskapi se od nikon i kanon. bateri grip nemam a ima i bateri grip za ista cena koja sto ima i za nikon kanon

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.699
Поени од реакции
288
п.с. со олимпус на времето фотографираше Дејан Миличевиќ. па сеа види во чие друштво ќе бидеш :pos:
Он и безтоа ми е комшија :S така да не ми игра некоја улога тоа хахаха

Викате Никон технички понапреден, а? Пу бе, ја па баш обратно си мислев. Ај нема везе, кога ќе земам ќе пишам што, за да не го отупам.

Фала на сите за советите.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.490
Поени од реакции
7.984
http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=oly_e520,canon_eos1000d,nikon_d60&show=all
Еве линк на кој се еден до друг наредени трите апарати. Оној што го сакаш ти, и оние што ги предлагаме јас и Лет3.
Не знам колку чини олимпусот, а овие другите со 18-55 објектив во китот чинат околу 30.000 денари.

п.с. Според компарацијата на DPreview, канонот е најдобар :p

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.699
Поени од реакции
288
па тоа е и работата, ќе ме фати негде околу 370е топтан со 2 леќи

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Дали некој има искуство со Nikon D40 kit
http://www.pixplus.com.mk/index.aspx?tabindex=0&tabid=1&productid=437&directoryid=+229&ctrl=productdetails

Сакам да го земам, па дали може да се најде поевтино или таа е цената и колку го бива или дали за + некоја денар може да се земе нешто многу подобро?
И дали иде со блиц или треба да се купува плус? (може е глупаво прашањето ама не гледам блиц на него хехе)

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.490
Поени од реакции
7.984
Може да се најде поскапо, не е проблем :)
Има блиц во апаратот, и изгледа вака, ко на сликата подолу.

Инаку за колку е добар... не знам баш, мислам дека Маwечко имаше D40.
Подобрите од овој апарат чинат околу 30.000 па нагоре.

Kajgana Shop

На врв Bottom