Фото берза [помош при избор на фотоапарат]

Член од
22 август 2006
Мислења
497
Поени од реакции
1.000
Продавам едно никонче д60 во одлична состојба со напраени околу 20000 фотки, оди заедно со никонски 18-55 ВР и батери грипче со додатни 2 батерии, полнач, кабли кутии, цд и сите ствари. Го продавам оти иам ново тело и така. :)

Ace Ventura

The samurai...
Член од
3 декември 2007
Мислења
383
Поени од реакции
59
Продавам едно никонче д60 во одлична состојба со напраени околу 20000 фотки, оди заедно со никонски 18-55 ВР и батери грипче со додатни 2 батерии, полнач, кабли кутии, цд и сите ствари. Го продавам оти иам ново тело и така. :)
му се има појавено еророт "press shuter release button again"?

Член од
22 август 2006
Мислења
497
Поени од реакции
1.000
му се има појавено еророт "press shuter release button again"?
му се нема појавено, апарато е стакло муке си нема, можи да се проба во секое време во скопје. иначе шатеро на д60ките колку шо иам читано тера и до 60 илјади окинувања, а може и повреќе, зависи како че ти се погоди и како го работиш.

Ace Ventura

The samurai...
Член од
3 декември 2007
Мислења
383
Поени од реакции
59
му се нема појавено, апарато е стакло муке си нема, можи да се проба во секое време во скопје. иначе шатеро на д60ките колку шо иам читано тера и до 60 илјади окинувања, а може и повреќе, зависи како че ти се погоди и како го работиш.
Онака прашував,пошто имам другари што го имаат д60-ката и на еден на 10.000 му се појави еророт, не е ништо страшно го отвараш го средуваш за 2 минути ама пак нервира...

Член од
30 мај 2011
Мислења
554
Поени од реакции
130
Аj да ви се пофалам вчера добив на поклон nikon L310.Сакав ококу нова година да земам ДСЛР апратче како што ви кажав али жанска ми ме изненади ми купила за роденден.И како што е редот не е примерно да го продадеш бидејќи е поклон па башка од девојка ми се надевам дека ќе ми заврши работа бар да поднаучам нешто зошто сосема ништо незнам од професионалото фотогравирање па како што ми е планот на лето ќе земеме некое солидно ДСЛР апаратче.

И сеа вие поискусните по некој збор да кажете за моето ново апаратче.
поздрав

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.504
Поени од реакции
8.078
И сеа вие поискусните по некој збор да кажете за моето ново апаратче.
поздрав
Со здравје да го користиш :) Со тек на време ќе видиш дали ќе ти треба апгрејд на ДСЛР или овој ќе ти врши работа и понатаму :)

Член од
9 јули 2012
Мислења
11
Поени од реакции
0
Планирам да земам некое апаратче околу 20.000 - 22.000 мах.
Се мислам за Никон п510. Некој да даде предлог?

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.225
Поени од реакции
34.519
Ако си за point-and-shoot, добар е изборот. Особено ако сакаш да манијачиш со неверојатно големиот зум :)
И квалитетот на фотографиите е пристоен, иако, ќе бидеш малку ограничен со некои функции кои ги имаат DSLR апаратите.

Која е цената кај нас? Јас би го земал...

Иако, можеби е подобро да размислиш и за оваа варијанта...

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.201
Поени од реакции
6.235
Дали по секоја цена ти е потребен зумот или сакаш пред се квалитетна слика затоа што таквиот тип како што го наведе освен големиот зум нема бог знае каков квалитет на слика да знаеш.Nikon се закон за DSLR ама се испод тоа се тапа за разлика од Canon,Panasonic и Olympus.Бадијала само толку пари ќе дадеш за него а за 25000 имаш нов Nikon D3100.Ако по секоја цена ти треба зум многу подобра варијанта ти е Canon Powershot SX 40 за околу 24500 од AMC.
--- надополнето: 22 декември 2012 во 18:55 ---
Ако си за point-and-shoot, добар е изборот. Особено ако сакаш да манијачиш со неверојатно големиот зум :)
И квалитетот на фотографиите е пристоен, иако, ќе бидеш малку ограничен со некои функции кои ги имаат DSLR апаратите.

Која е цената кај нас? Јас би го земал...

Иако, можеби е подобро да размислиш и за оваа варијанта...
Во Anhoch e 25000 истиот а и јас му го предложив.
http://www.anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=354&pid=12789

Член од
10 март 2010
Мислења
28
Поени од реакции
10
Продавам
NIKON D3100 (само тело) со 3 000 окинувања под гаранција 2 години (во оригинално пакување како од продавница). Купувам повисока класа тоа е причината за продажба... нема гребнатини нема прашина !
Х И Т Н О !!!!!!!!!!
ЦЕНА 300 eu

контакт тел. 071251140

фотките се од самиот апарат кој е на продажба !!!

апаратот е купен пред 2 месеци...

Kajgana Shop

На врв Bottom