Формула 1 - сезона 2025

За кои (мин.1, макс. 3) возачи ќе навивате во 2025?

• 04. Lando Norris - McLaren Mercedes

• 81. Oscar Piastri - McLaren Mercedes

• 16. Charles Leclerc - Ferrari

• 44. Lewis Hamilton - Ferrari

• 1. Max Verstappen - Red Bull Honda

• 30. Liam Lawson - Red Bull Honda

• 63. George Russell - Mercedes

• 12. Andrea Kimi Antonelli - Mercedes

• 14. Fernando Alonso - Aston Martin Mercedes

• 18. Lance Stroll - Aston Martin Mercedes

• 10. Pierre Gasly - Alpine Renault

• 7. Jack Doohan - Alpine Renault

• 31. Esteban Ocon - Haas Ferrari

• 87. Oliver Bearman - Haas Ferrari

• 22. Yuki Tsunoda - Racing Bulls Honda

• 6. Isack Hadjar - Racing Bulls Honda

• 23. Alexander Albon - Williams Mercedes

• 55. Carlos Sainz Jr. - Williams Mercedes

• 27. Nico Hülkenberg - Kick Sauber Ferrari

• 5. Gabriel Bortoleto - Kick Sauber Ferrari

Резултатите може да се погледнат само после гласање.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.482
Поени од реакции
6.271
Se razbudiv za startot safety car, prizaspav pak safety car, pogledav 2 kruga safety car…

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.508
Поени од реакции
48.153
Realen ishod, i pokraj promaseniot zicer na redbul za maks da bide prv so safety vo na kraj, totalna greska za krajno nelogicniot stay out. Ama, Noris izvoze maestralno i ke bese nepravda vaka da ja izgubi pobedata, fantasticna voznja i si ja zasluzi srekjata na kraj koga izleta zaedno so Piastri.

I ova vtoro mesto na Maks e premija, totalno inferiorni se site vo odnos na Meklaren vo momentov, slicno se pobrzi ko RB pred 2 godini koga i Checo vo globala zavrsuvase vtor.

Ke vidime apgrejdite kaj drugite sto ke donesat vo sledniov period, i dali nekoj ke naprai nesto slicno ko Meklaren lani, koi pocnaa loso pa preku nokj stanaa najbrzi.

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.835
Поени од реакции
43.816
се спукале мекларениве гледам. Пиастри аут а Ландо победил. Мислам дека на Мекларен не му треба вака дешавки кога Макс им дише зад грб на секоја трка.

Иначе Лиам Лосон претпоставувам дека ќе лета за многу кратко.

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.504
Поени од реакции
5.608
се спукале мекларениве гледам. Пиастри аут а Ландо победил. Мислам дека на Мекларен не му треба вака дешавки кога Макс им дише зад грб на секоја трка.

Иначе Лиам Лосон претпоставувам дека ќе лета за многу кратко.
Зато секогаш има прв и втор возач, ако се знаеше хиерархијата втор ќе завршеше Пиастри. Разбирам во Ферари да не се знај редослед со искусните возачи ама на Пиастри шо му е втора сезона да не можат да му кажат дека ќе работи за Норис и дека ќе дојди неговиот момент во иднина не ми е ич разбирливо.

Член од
30 август 2024
Мислења
299
Поени од реакции
1.289
Lawson му давам уште 3 трки макс.

А Ферари позитивно изненадува.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.508
Поени од реакции
48.153
Da ne bese greskata na Noris u negoviot zadnji krug, on najverojatno ke bese na pol, ama ne uspea da go zavrsi izleze siroko, pobrz bese od site vo istiot. Ako nisto ne se smeni sezonava kaj drugite, prilicni jasen ke bide epilogot i kaj vozacite i kaj timovite.
Ama pak ke kazam, lani nestata drasticno se smenija posle Majami, taka da ne bi trebalo da sudime sea bilo sto, ama Noris mora da ja iskoristi ovaa dominantnost i da pravi pomalce greski, ko denesnata, za da nabilda dobra prednost tuka ko Maks sto napravi lani.

I minatata lesno mozese da ja izgubi pobedata, a inaku gledav inserti od istata, elelele kolku malce falese koga izletaa i on i Piastri, ovoj vtoriov da go zakaci Maks i da ja zavrsi trkata i za dvajcata, toa na prenos ne go primetiv mada i ne ni gledav neso asalno radi ova sto se sluci vo Kocani, na toa samo se fokusirav i cekav novi vesti.

Razlikava inace sto Maks ja prai vs negovite zadnji 2ca kolegi e strasna, da se postavi prasanjeto dali e do niv problemot ili ednostavno RB imaat sranje bolid, i toa ne mozeme asalno da go vidime poradi Verstapen. Znam deka cel dizajn i karakteristiki gi vodat na negoviot stil na vozenje ama do tolku li toa da e problem za da i Perez i Loson ispagaat u q1, ne mi e verno tolku ova. Od ova najmnogu valjda e srekjen Yuki, mozna e ovaa rokada vo tek na sezonava da se desi.

Член од
30 август 2024
Мислења
299
Поени од реакции
1.289
Da ne bese greskata na Noris u negoviot zadnji krug, on najverojatno ke bese na pol, ama ne uspea da go zavrsi izleze siroko, pobrz bese od site vo istiot. Ako nisto ne se smeni sezonava kaj drugite, prilicni jasen ke bide epilogot i kaj vozacite i kaj timovite.
Ama pak ke kazam, lani nestata drasticno se smenija posle Majami, taka da ne bi trebalo da sudime sea bilo sto, ama Noris mora da ja iskoristi ovaa dominantnost i da pravi pomalce greski, ko denesnata, za da nabilda dobra prednost tuka ko Maks sto napravi lani.

I minatata lesno mozese da ja izgubi pobedata, a inaku gledav inserti od istata, elelele kolku malce falese koga izletaa i on i Piastri, ovoj vtoriov da go zakaci Maks i da ja zavrsi trkata i za dvajcata, toa na prenos ne go primetiv mada i ne ni gledav neso asalno radi ova sto se sluci vo Kocani, na toa samo se fokusirav i cekav novi vesti.

Razlikava inace sto Maks ja prai vs negovite zadnji 2ca kolegi e strasna, da se postavi prasanjeto dali e do niv problemot ili ednostavno RB imaat sranje bolid, i toa ne mozeme asalno da go vidime poradi Verstapen. Znam deka cel dizajn i karakteristiki gi vodat na negoviot stil na vozenje ama do tolku li toa da e problem za da i Perez i Loson ispagaat u q1, ne mi e verno tolku ova. Od ova najmnogu valjda e srekjen Yuki, mozna e ovaa rokada vo tek na sezonava da se desi.
Мкларен изгледаат страшно. По сите правила и прописи, треба да доминираат гадно. Норис мора да искористи ова што му го даваат од фабрика и да направи разлика уште сега на почеток...

За Ред Булов не знам што да кажам, не сум паметен :D Али по Редит овие години што пишуваат е дека болидот е доста специфичен и било кој друг да го ставиш во тоа седиште, нема ни приближно исти резултати да дава како Макс. Очигледно него му одговара премногу (да не занемариме дека е еден од најдобрите шофери... али лигле е :ROFLMAO:)

Kajgana Shop

На врв Bottom