Формула 1 - сезона 2022

Кој ќе биде шампион во Формула 1 за 2022?

• Луис Хамилтон - Мерцедес АМГ

Гласови: 14 11,1%
  • Џорџ Расел - Мерцедес АМГ

Гласови: 1 0,8%
  • Макс Верстапен - Ред Бул

Гласови: 38 30,2%
  • Серхио Перез - Ред Бул

Гласови: 0 0,0%
  • Шарл Леклерк - Ферари

Гласови: 42 33,3%
  • Карлос Сајнц - Ферари

Гласови: 6 4,8%
  • Даниел Рикиардо - Мекларен

Гласови: 3 2,4%
  • Ландо Норис - Мекларен

Гласови: 7 5,6%
  • Фернандо Алонсо (El Plan) - Алпин

Гласови: 3 2,4%
  • Естебан Окон - Алпин

• Пјер Гасли - Алфа Таури

• Јуки Тсунода - Алфа Таури

Гласови: 2 1,6%
  • Себастијан Ветел - Астон Мартин

Гласови: 4 3,2%
  • Ленс Строл - Астон Мартин

• Николас Латифи - Вилијамс

• Алекс Албон - Вилијамс

Гласови: 2 1,6%
  • Валтери Ботас - Алфа Ромео

• Жо Гуанју - Алфа Ромео

• Никита Мацепин - Хаас

• Мик Шумахер - Хаас

• Вкупно гласачи
    126
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Не знам зашто Заубер се понашаат така кога сакаат да се одалечат од Ферари, а се дури е Алфа таму никад нема да се деси тоа.

Можно е да даваат шанса да видат оваа година како ќе се моторите на Ферари па ако се добри ќе продужат ако не тогаш ќе бараат алтернативи
Navodno Sauber prifatile se shto barale Andretti i na den pred potpis za prevzemanje, im rekle nie sakame da ostaneme so majority vote i da imame pravo na veto. Glupo i neprofesionalno od strana na Sauber. Ali aj vaka barem ke ima dva bolida poveke na gridot, nema da ostanat 10 tima.

Za Ferrari motorite Fred Vasseur javno jadese govna na krajot na 2020 ama se zakute vo posledno vreme :D
Sezonava ocekuvam motorot na Ferrari da e na isto nivo so na Mercedesot. Dosta im bese dve sezoni kazna za dubarite so gi pravea vo 2019.
A alternativa na Sauber im se Renault za motor, taka da ke si ja svijat opaskata i ke si ostanat so Ferrari najmalku do 2026 spored mene.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.273
Поени од реакции
5.525
Navodno Sauber prifatile se shto barale Andretti i na den pred potpis za prevzemanje, im rekle nie sakame da ostaneme so majority vote i da imame pravo na veto. Glupo i neprofesionalno od strana na Sauber. Ali aj vaka barem ke ima dva bolida poveke na gridot, nema da ostanat 10 tima.

Za Ferrari motorite Fred Vasseur javno jadese govna na krajot na 2020 ama se zakute vo posledno vreme :D
Sezonava ocekuvam motorot na Ferrari da e na isto nivo so na Mercedesot. Dosta im bese dve sezoni kazna za dubarite so gi pravea vo 2019.
A alternativa na Sauber im se Renault za motor, taka da ke si ja svijat opaskata i ke si ostanat so Ferrari najmalku do 2026 spored mene.
Искочиле апла сељаци со потегот. Сакаат Majority а да не им е Алфа ќе биднат бетер од Хаас со буџетот што само они можат да го донесат во Ф1. Не дека лани Алфа беше нешто многу добра ама без неа ќе го јадат апла стапот. Секако нема да се жалиме за екстра два болида на гридот, само боље би било 1 појак него 2 слаби тима.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Секако нема да се жалиме за екстра два болида на гридот, само боље би било 1 појак него 2 слаби тима.
Sho znam, mene licno ne mi smetaat slabi, da ne recam meme timovi. Ako nisto drugo im davaat shansa na vozaci sto ne mozat da fatat mesto radi razni sincinja na miljarderi ko Strol, Latifi, Mazepin.
Plus kolku i da se spori tie bolidi, pak se ogromno iskustvo za pomladi shoferi kako na primer Oscar Piastri koj namesto da bide rezerva na Alpine, ke bilda mnogu bitna kilometraza.

Ako ti teknuva Ricciardo pocna vo HRT koj bea eden od najutepanite timovi vo F1 ikada, ama dobra otskocna daska za nego. Pokoen Bianchi so jakite voznji za Marusija im pokaza na Ferrari deka e ogin vozac.
Isto i Russell vo Williams. Da ostanese reserve & simulator driver za Mercedes namesto da se trka so Kubica bez edna raka i Mazepin, tesko deka sega ke bese vo Mercedes.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Haas прекинал договор со УралКали и Мазепин.

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.477
Поени од реакции
3.287
Прв бразилец после Маса ќе биде на гридот.

Член од
14 август 2010
Мислења
1.220
Поени од реакции
1.469
Citat:

Sada je Haas u potrazi za novim vozačem a kako pišu nemački mediji postoje dva kandidata, test vozač tima Pietro Fittipaldi i prošlogodišnji član Alfa Romea Antonio Giovinazzi.

Хаас е Американска екипа? можда добиле помош (или посредништво за нов спонзор) или некое обесштетување од владата. Баш ме интересира сега во какви бои ке го офарбаат хаасот. Мене ми е жал за Мазепин, јес да беше дупка возач и препотентен понекогаш ама причината за која го шутнаа - баш нема вина.

Последно уредено:
Член од
16 мај 2010
Мислења
6.273
Поени од реакции
5.525
Мазепин у Ф2 се понашаше многу сељачки, после у Ф1 како да подсозреа малце или па немаше шанса да го искаже сељачкото у него затоа што беше на опашката нон стоп.

За дроп на УралКали сум 50-50, ама за дроп на Мазепин никако. Знам дека татко му има конгломерат што во Русија како и кај нас е вржано со државата, ама замисли било кој друг возач што пример би немал никаква врска со државата и го јадеш сеа ради одлуки на луѓе што не ги ни знаеш и за одлуки на кои ти ама баш никако не можеш да влијаеш. Не е твоја одлука, него на некој си Х таму у фотеља.

Многу дебилен потег од Ф1

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.477
Поени од реакции
3.287
За дроп на УралКали сум 50-50, ама за дроп на Мазепин никако. Знам дека татко му има конгломерат што во Русија како и кај нас е вржано со државата, ама замисли било кој друг возач што пример би немал никаква врска со државата и го јадеш сеа ради одлуки на луѓе што не ги ни знаеш и за одлуки на кои ти ама баш никако не можеш да влијаеш. Не е твоја одлука, него на некој си Х таму у фотеља.

Многу дебилен потег од Ф1
Се обидуваат Русија целосно да ја изолираат, не е само Ф1, од сите настани се банирани и сите светски компании се повлекуваат од нивниот пазар. Дали тоа ќе постигне некаква цел или ќе има спротивен ефект ќе видиме. А за Мазепин easy come easy go - благодарение на татко му влезе во Ф1, благодарение на него и си отиде.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.494
Поени од реакции
41.970
Формула 1 губи, Хаас губи. Најверојатно ќе пропаднат како екипа ради оваа глупост, тоа е кога глупавоста е поголема од здравиот разум.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.630
Поени од реакции
36.369
Се обидуваат Русија целосно да ја изолираат, не е само Ф1, од сите настани се банирани и сите светски компании се повлекуваат од нивниот пазар. Дали тоа ќе постигне некаква цел или ќе има спротивен ефект ќе видиме. А за Мазепин easy come easy go - благодарение на татко му влезе во Ф1, благодарение на него и си отиде.
Точно, истото сакав да го пишам. Има далеку поталентирани деца кои заслужуваат место во F1. Ич не ми е криво за МазеСпин.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Мазепин може сега е дупе, но постои можност да стане подобар.
Но гомнава низ светов што фураат омраза кон Русија(дупли стандарди), па и у Ф1, никогаш нема цвеќиња да бидат.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.273
Поени од реакции
5.525
Абе јасно ми е се што се случува, ама глупо е единка да изолираш. Да беше одлука на Хаас ради понуда на друг возач кој ќе донесе нов спонзор за нив океј, ама вака е педерски реално.

Еве им шанса на Андрети да влезат, американци се и они и хаас, само мене ме плаши делот со тесната соработка меѓу Мекларен и Андрети и да не има одлив на информации у тој правец

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.589
Да бидеме реални, од спортски аспект на никој нема да му недостасува Мазепин. Еден од најлошите возачи во историјата на Ф1. Подобро шанса да добие некој млад талент.

Но сепак има простор за дебата дали требаше да биде исфрлен на ваков начин. Можеби можеше да се натпреварува како неутрален возач, без знамето на Русија, како што направија со тенисерите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom