Формула 1 - сезона 2012

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Aj aj... да се надеваме дека не чита, па ќе се попрај за наредните 2-3 трки :)
Не, никаде не спомнав дека Коки е подобар од Блажичко или Новак, но треба да се прави разлика помеѓу стручњак во таа област и спортски коментатор.

Од фб страницата на питстоп, пред малку Коки прокоментира за пречките, критиките и HD сигналот (најверојатно од наредната трка и на HD ќе можеме да гледаме). Се надевам дека нема да ви пречи ако го споделам:

Pozdrav do site chlenovi na forumot i site chitateli. Da pojasnam deka kako prvo idejata beshe da se promeni prikaskata okolu F1, vtoro probavme da napravime neshto koe do sega tehnichki ne e izveduvano (prevzimanje na slika od trasa vo reportazna kola od kade se mexashe zvuk i ideshe vo eter) i so odredeni problemi uspeavme vo toa, treto na makedonskite piloti da im dademe prostor javnosta da gi vidi zatoa shto toa navistina go zasluzile, chetvrto da postavime nov priod vo sledenjeto na F1 zatoa shto Vie tuka ste ljubiteli na sportot no sportot ide napred i so negovata popularizacija. Gledanosta vchera e poveke od solidna no toa e pochetok. Kolku mene shto mi e poznato se cheka oprema koja veke e porachana i HD signalot ke bide realiziran. Na kraj jas iako sum profesor od oblasta na motornite sportovi i toa mi e specijalnost ne sum od onie shto misli deka znae se i zatoa blagodaram na pozitivnite reakcii no sepak negativnite no konstruktivni kritiki se povekje od dobrodojdeni. P.s. do sega ste gledale F1 od edna pozicija, ona shto go komentoram ne e filozofija ako vo predvid se zeme celata sezona i razvojot koj ekipite go pravat za periodot koj sledi no ne vo natprevari tuku vo celi sezoni, globalniot pogled na F1 ke Vi otvori mnogu novi i interesni sogleduvanja taka da PROBAJTE:))) Pozz

Член од
11 јануари 2012
Мислења
32
Поени од реакции
20
Гледам ви се допаднаа коментаторите, но за мене беа изгубени, и тоа подоста. Пратам Ф1 од Лауда кога се тркаше, така да барам и квалитет на преносите да иде нагоре со годините. Несфатливо е да се кажуваат такви гафови во еден пренос.
1.Цело време мислеа дека Батон има едно влагање повише во бокс од Мерцедесите, ако ги нема во кадар не значи дека не биле на замена, фино лепо постои лајв тајминг на интернет па треба да го пратат, двајца не се за џабе
2.Како може со овие правила да каже- лесно го поминал овој е тежок со резервоарот фул му е а овој е празен-алоо нема долевање гориво, разликата е минимална зависи кој мотор колку троши
3.Алонсо иде накај бокс и наеднаш се враќа од пред влезот, циркузи, Чупевски се вика се предомислил, другиов НЕ, епа добро, сакал да го претекне овој пред него а тој иде у бокс -ЛОЛ, е вика овој, сега ќе ти објаснам, сменил мислење Алонсо.....
4.Идат еден по друг Алонсо-Розберг-Маса, ги нема у кадар некое време па пак ги даваат, вика отидеее Розберг, а не гледа дека Маса со жолтата кацига е зад него а не Алонсо,
5.Тимско радио - ќутиш и оставаш други да чујат а не да си збориш преку тонот, па уште и небулозни преводи од Чупевски- абе го смируваат од боксот...
6.Што мора толку самобендисаност-ете реков ја ова,реков ја она...па уште имал врски па кажува за Порше купот пред трката што беше, па и јас го видов тоа на сателитска, не живееме у Сврипичино у среден век, не треба да подценуваш гледачи..

И на крај вика 3 сезони откупиле, ме усреќија. Кај лоша слика на МТВ, кај коментаторите.:facepalm:

Член од
11 јануари 2012
Мислења
32
Поени од реакции
20
Се гледа имаш добра интуиција,како ме провали...:icon_mrgr:

Инаку ја плаќам МТВ така да си кажувам што ми смета. Кога веќе го спомна Миленко, кај него е проблем што не се концентрира на она што се случува на стазата, си тера своја приказна.Ама барем е забавен.

Член од
14 август 2010
Мислења
1.223
Поени од реакции
1.481
Mozebi ne e idealen komenator Koki ama site go sporeduvaat so onoj lanskiot i ispagja genijalec sprema nego, uste podobro bi bilo sam da komentira ili so nekoj drug

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Јас верувам дека Коки ги чита нашите негативни критики и од наредните трки ке се подобри,сепак ова беше само деби човекот никогаш во живот нема коментирано он е професор а не коментатор,но од наредната трка ке се подобри и како коментатор...највероатно :)

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Еклстоун : ГП Франција се враќа на календарот наредната сезона, на место на Спа.
http://formula1fanpage.blogspot.com/2012/04/ecclestone-french-gp-will-return-in.html

Стариот изјавува дека слабите приходи и нестабилноста на владата се главните причини за исклучување на една од 4те легендарни патеки од Ф1 календарот. Сепак, за утеха е тоа што додава дека Белгија би требало да се врати во 2014та, пополнувајќи го слободното место кое ќе се отвори со исклучувањето на едно од двете шпански ГП трки (Барселона или Валенсија) до тогаш.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
^Срамота една од најлегендарните патеки некогаш во Ф1 ја изгубивме,па таа патека е поим за Ф1 никогаш не смее да се изгуби таква класика.
Наместо да ја баталат Валенсија они Спа ја губат,бог да чува.:facepalm:

Член од
27 февруари 2011
Мислења
297
Поени од реакции
227
Не ми се верува, баш денеска коментирав дека Спа е една од легендарните трки, и во моменталниве трки, според мене е најдобра. Стварно не знаат што прават.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Абе сељачишта се не ме чуди да им текне Монца да ја тргнат а не па спа.... стварно за срамота е ако ја тргнат спа омилена ми беше ама тој ти е ич не ги засега традиција и сл денес во Ф1 ...

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
^Тоа е све повеке идат кон досадни но гламурозни патеки отколку патеки што бараат вистински шоферски вештини.

Член од
14 август 2010
Мислења
1.223
Поени од реакции
1.481
Spa e gooodini nanazad najinteresnata trka vo kalendarot, i koga pred 4-5 godini zaradi togasnite propisi recisi i voopsto da nemase preteknuvanja vo sezonata tuku samo so strategijata na pitstopovite, edvaj cekavme Spa da ja gledame posto samu tamu mozese nesto interesno da se desi

http://www.youtube.com/watch?v=dP2beoMYkzU

Kajgana Shop

На врв Bottom