Формула 1 сезона 2009

• Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување

Дали правилата конечно ја направија Ф1 интересна и рамноправна?

• Да

Гласови: 86 41,3%
  • Не

Гласови: 122 58,7%

• Вкупно гласачи
    208

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Што значи дека ќе има место за Заубер :)
Па и немора да значи... Toyota како тим го има правото да одлучи дали ќе му ја предаде пристапницата за учество на Sauber или пак можеби ќе ја чува доколку се најде некој инвеститор за да го откупи целиот тим.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Зад Баричело, кој дефинитивно е најмалер возач во историјата на F1.

Монтоја (WTF ништо не покажа освен што го слупа Кими кој му беше клубски колега во Канада 2004 и му ја заеба битката за титулата), Хамилтон, Фетел, Росберг сеуште се дечурлија (особено последните двајца) кои треба да се докажуваат. Ако ги ставаш во еден кош со Шумахер и Хакинен, тогаш треба да се преиспиташ малку...

Патем, кога од Алонсо ќе видеш нешто од типот на БОРБА за прво место слободно јави ми... незнам зошто но тој човек иако има 3 титули, јас од него немам видено ниту еден дуел за победа.
Монтоја да мислеше со глата ке беше уште во Ф1 ама се замислуваше дека во НАСКАР вози кога ги чукаше сите
ми текнува кога Монтоја во Монако го лупна Шумахер во тунелот а за Кими ми е многу смешно кога го лупна и зато чичко Рон Денис му ја покажа вратата па сега нека се чука колку сака во Наскар

а дечурлиите за да ги стигнат Шумахер и Хакинен треба уште фурни леб да јадат
а Алонсо има борби со Шумахер и го има и победено сега не е важно дали за 1 или за 15 место (и нема 3 туку има 2 титули...Алонсо)
:tapp:

That all folks!!!
Заврши и последната трка од овогодинешниот шампионат во Формула 1. Честитки за Ред Бул на освоената 1-2 победа и секако честитки за Фетел. Заслужено победи со одличното возење. Штом не дозволи Хамилтон да му избега на стартот знаев дека ќе победи. Проблемите на Хамилтон со кочницата на десното тркало поради кои мораше да ја заврши трката само му помогнаа. Батон заврши трет но мислам дека ако имаше уште 2-3 круга ќе го минеше Вебер и ќе завршеше втор.
И на крајот за жал Мекларен успеа да заврши пред Ферари во конкуренција на конструктори. Ајде наредната година ќе им се реваншираме:).
чудо големо (Мекларен пред Феррари) џабе фрлаа пари Мекларен за развивање на болидот и победиа за 1 бод ама ако не му се случеше на Маса тоа шо му се случи Ферари ке тепаа ама то е

е сега в година го немаат Раиконен туку го имаат Алонсо
(значи пак ништо не прави Ферари за жал оти го имаат возачот кој најмногу калкулира според некои мислам за Алонсо )
значи сите надежи кон Маса а Маса не е врвен возач
:tv:

Сезонава беше катастрофа! Ферари в година ќе бидат први. Се надевам дека ќе биде многу понеизвесно.
се надевам дека Ферари ке бидат 1-ви а и дека ке има далеку поинтересна сезона
Ферари Мекларен Браун Ред Булл и уште 1 2 тима ке бидат силни
само да не се случи Лотус или Манор да бидат како Браун оваа година

Тојота се откажа нема да вози следната година....
ова јапонците стварно не ги бива за Ф1
фрлаа пари кога можеа ама сега со празен џеб останаа и без резултати

само голема штета за БМВ дека си замина

Рено кога ги освој титулите 2005/2006 најмалку потроши барем така велеа

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
а дечурлиите за да ги стигнат Шумахер и Хакинен треба уште фурни леб да јадат
а Алонсо има борби со Шумахер и го има и победено сега не е важно дали за 1 или за 15 место (и нема 3 туку има 2 титули...Алонсо)
Моја грешка, Алонзо беше шампион во 2006 и 2007, така да има две титули.

Инаку не е муабетот дали имал дуел со Шумахер за 14-тото место, туку дали успеал во директна борба на патеката (без боксовите) да го победи некој. Во право си кога велиш дека Алонзо е наголемиот калкулатор во Ф1:smir:

Инаку за Јапонците, е неможи само со пари да се направи F1 тим. Подобро ќе им беше да го откупат тогашен Џордан или Минади па кога веќе имаат некакво искуство работата ќе им беше далеку подобра и резултатите ќе дојдеа.

За BMW ми е жал стварно што ја напуштаат Ф1, ама тоа е. Само сетете се на ова :vozbud:

koга болидите личеа на лопата, мада мислам дека до Williams беше тоа.

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Џиш,сети се кој болид извозе најбрзо оваа сезона:smir:
-Инаку највеќе ми е криво што хонда си отидоа(си го продадоа г'зот),мислам дека со новиве правила ќе имаа одличен прогрес...Додуша штета е било кој фабрички тим да си оди од Ф1...Подобро е фабричките тимови да се надигруваат,отколку некои измислени тимови...Манор Вирџин Ф1,Кампос,Лотус(шо блага веза нема со Англиски Лотус,иако и тој е продаден на малезијци),Браун Ф1(подобро хонда да си останеше),Торо Росо...Ф1 возов оди надоле и надоле...се надевам навреме ќе почне да кочи,да не отиде се у пизду матер ака провалија...

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
^ Зш бај бај ?!?! Не им е уште официјален одлазот од Ф1 .. Сеуште нема ништо на f1.com

Oд кај знаеш, можда ќе се појави некој како Брон, па ќе ги превземе.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.922
Поени од реакции
8.798
порано се знаеше Јагуар,БМВ па и тојота а сега нема фабрички тимови, тоа ми ептен глупо

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
порано се знаеше Јагуар,БМВ па и тојота а сега нема фабрички тимови, тоа ми ептен глупо
Има.Ферари и Рено се фабрички тимови...За жал единствените што останаа(тојота со сигурност си оди,а техниката не ја продава,ќе ја чува за подобри времиња) се овие два тима...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
E jeбига... мора да се превземе нешто за да останат фабричките производители. Инаку, и Рено има намера да го продаде тимот, и да остани во F1 како Mercedes, Cosworth, и останатите добавувачи на машинерии... Ако се случи тоа, само Ferrari ќе биде производител :)

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.922
Поени од реакции
8.798
Има.Ферари и Рено се фабрички тимови...За жал единствените што останаа(тојота со сигурност си оди,а техниката не ја продава,ќе ја чува за подобри времиња) се овие два тима...

абе знам дека има ама сакам да кажам дека постепено ги снемува:smir:
и тоа ме нервира

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Уште ли бе Шумахер ц ц ц
-Му се пружи ли шанса?-ДА.
-Возеше ли?-НЕ.
-Зошто?-Го болело вратот:vozbud::pos: :pos:
Треба ли уште муабет?:helou:

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Доста јадете трици за Шуми на ROC се виде дека сеуште е во форма тепаше со Ветел за Германија и стигна до финале каде што не стигна ни Ветел ни Батон ни Хирвонен итн. И знам дека ви е криво дека многу години го јадеше мекларен од него...

Kajgana Shop

На врв Bottom