Формула 1 сезона 2009

• Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување

Дали правилата конечно ја направија Ф1 интересна и рамноправна?

• Да

Гласови: 86 41,3%
  • Не

Гласови: 122 58,7%

• Вкупно гласачи
    208

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Не кажав кој се подобри .. .само кажав дека Алонсо не е добар ... заправо би го сврстал во иста лига и квалитет со Вилнев и Алеси ... Не лош ама пак ни добар не е .

Во однос на Батон .. иста класа се ... И двајцата без добар болид се за никаде само што алонсо со болидот на мекларен не се снаоѓаше ( сериозен сум за ова ... ако не си ја гледал имола кога неможеше да го мине Шуми се ке ти стани јасно . )
Физико за разлика од нив цел живот пати од комплекс на втор возач ...

Кими ... Е тука приказната е малце различна ... Кими е со класа над Младиот шпански господин како возач ... Фактот дека Кими има помалце титули ...
Гледај титулите во формула еден не се мерило .. ако земиш да разгледаш кој се има земено титула ке видиш дека има доста подпросечни возачи кои стигнале до титула заради болидите . О друга страна има одлични шофери кои никогаш не стигнале до титула .
Освен то мора да се признај дека од 91 наваму откако јас бар гледам формула Кими е еден од најголемите малери во спортот .

То дали Алонсо е плачко ... Плачко незнам дали е . Али сите возачи кои ги клават своите интереси пред интересите на тимот според мене се :nenene:

Крајно Батон и Хамилтон ... од мекларен перспектива е дреам теам ... И таква комбинациа можи само добро да заврши за мекларен . Мекларен од секогаш предпочитал по умерени возачи а батон и хамилтон се точно то .
Плус и двајцата се британци ...

Е сега треба да се спомни дека пакет за пакет ( аеродинамика за аеродинамика , мотор за мотор , менувач за менувач ) на хартиа , на рено болидот годинава беше рамен со болидот на Браун ...Заправо болидот на браун на хартиа е многу полош од болидот на рено ... Ама изгледа не беше до Алонсо целата работа со слабите резултати годинава ... тимот го заеба :vozbud::vozbud::vozbud:
Алонсо Батон иста класа???:nenene:
за која година во Имола мислиш ај потсети ме

и не реков дека титулите се мерило

ај кажи топ 10 возачи според тебе од последните 10 год

значи Монтоја,Раиконен,Хамилтон,Алонсо,Розбег,Кубица,Фетел,Хакинен,Шумахер,Батон

или по твој избор не мора според гореспоменатите

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Што правите само празни муабети по што ги оценувате возачите дали се добри дали се лоши зар некој ке внесе лош возач во формула 1 ??? Во формула влегуваат најдобрите возачи и поголемиот дел од нив имаат потенцијал да станат светски шампиони само да имаат добар болид земете ги за пример форс индија поранешно минарди немаат мрднато од поледно место пет години и од еднаш второ место дали беше до физикела или до болидот ај да е до физикела а што правиме со сутил кој е тој возач какви пласмани имал. Размислувајте пред да пишете нешто ферари би најмил лош возач вие поголеми стручњаци испаѓате од стручњаците на ферари и мекларен.....

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Денеска се одржаа првите 2 слободни тренинга за последново ГП во оваа сезона, за прв пат во ОАЕ, поточно во Абу Даби. Двата МекЛарена доминираа во сесиите. На првиот тренинг Л.Хамилтон беше најбрз, а на вториот неговиот клубски колега Х.Ковалаинен. Очекувам убава трка за финиш на сезоната и покрај тоа што титулата падна во рацете на Батон една трка пред крајот.

И да, поради Х причини немав можност да му честитам на Џенсон за освоената титула пред 2 викенда во Бразил. И покрај тоа што имаше лоша стартна поз. , а клубскиот му колега ја фати ПП (од кого и очекував да ја задржи до финишот), тој успеа со можеби најдобра вожња во својата долгогодишна кариера да покаже зошто сезонава е при самиот врв уште од Мелбурн и никој не успеа го симне од таму до самиот .. Едноставно беше недопирлив. Честитки исто така и за Рос Брон кој направи фантастична работа освојувајќи ги со дебитантски тим и двете титули во уште во првата сезона. Сепак догодина очекувам далеку понеизвесна сезона, пожустра, пожилава .. А тоа се темели пред се на многуте возачки рокади во 2010та и + влагањето на новите 2-3 тима во Ф1.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Освен то мора да се признај дека од 91 наваму откако јас бар гледам формула Кими е еден од најголемите малери во спортот .
Зад Баричело, кој дефинитивно е најмалер возач во историјата на F1.

Алонсо Батон иста класа???:nenene:
за која година во Имола мислиш ај потсети ме

и не реков дека титулите се мерило

ај кажи топ 10 возачи според тебе од последните 10 год

значи Монтоја,Раиконен,Хамилтон,Алонсо,Розбег,Кубица,Фетел,Хакинен,Шумахер,Батон

или по твој избор не мора според гореспоменатите
Монтоја (WTF ништо не покажа освен што го слупа Кими кој му беше клубски колега во Канада 2004 и му ја заеба битката за титулата), Хамилтон, Фетел, Росберг сеуште се дечурлија (особено последните двајца) кои треба да се докажуваат. Ако ги ставаш во еден кош со Шумахер и Хакинен, тогаш треба да се преиспиташ малку...

Патем, кога од Алонсо ќе видеш нешто од типот на БОРБА за прво место слободно јави ми... незнам зошто но тој човек иако има 3 титули, јас од него немам видено ниту еден дуел за победа.

Blue_Boy

THE WAY I AM
Член од
29 октомври 2009
Мислења
345
Поени од реакции
33
Што правите бош муабети?Оваа година заврши како и претходните,догодина ќе биде многу поинтересно.Ако ги гледавте квалификациите,ќе забележавте дека еден дел од нив миленко коментираше како што треба,односно објаснуваше за наредната година.Така да нема потреба од тоа кој е подобар возач,секој си има свој вкус и поради тоа постојат и титули,па така се гледа кој е боље.

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
507
That all folks!!!
Заврши и последната трка од овогодинешниот шампионат во Формула 1. Честитки за Ред Бул на освоената 1-2 победа и секако честитки за Фетел. Заслужено победи со одличното возење. Штом не дозволи Хамилтон да му избега на стартот знаев дека ќе победи. Проблемите на Хамилтон со кочницата на десното тркало поради кои мораше да ја заврши трката само му помогнаа. Батон заврши трет но мислам дека ако имаше уште 2-3 круга ќе го минеше Вебер и ќе завршеше втор.
И на крајот за жал Мекларен успеа да заврши пред Ферари во конкуренција на конструктори. Ајде наредната година ќе им се реваншираме:).

_Vlatko_

Rossonero
Член од
2 ноември 2008
Мислења
759
Поени од реакции
45
Дефинитивно сезонава беше заникаде. Никогаш од кога пратам Ф1 од 2000 год не ми се случило да не гледам 3-4 трки во сезона. Бод или два сепак Мекларен е пред Ферари и тоа ми го праи единствено меракот:smir: Се тешам дека наредната сезона ќе биде многу поинтересна со тоа што на Хамилтон ќе му се придружи или Кими или Хајфелд и уште еден возач не ми текнува баш сега Миленко прееска ги кажуваше. Сепак очекувам појачување и од Ферари затоа што ми фалат сезоните на борба до последната трка на Мекларен и Ферари:smir:

Член од
10 октомври 2009
Мислења
2.955
Поени од реакции
1.349
Дефинитивно сезонава беше заникаде. Никогаш од кога пратам Ф1 од 2000 год не ми се случило да не гледам 3-4 трки во сезона. Бод или два сепак Мекларен е пред Ферари и тоа ми го праи единствено меракот:smir: Се тешам дека наредната сезона ќе биде многу поинтересна со тоа што на Хамилтон ќе му се придружи или Кими или Хајфелд и уште еден возач не ми текнува баш сега Миленко прееска ги кажуваше. Сепак очекувам појачување и од Ферари затоа што ми фалат сезоните на борба до последната трка на Мекларен и Ферари:smir:
Сезонава беше катастрофа! Ферари в година ќе бидат први. Се надевам дека ќе биде многу понеизвесно.

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
В година сите тимови ќе бидат горе-доле исти...Зошто?Затоа што Берни и новата современа Ф1 цели кон тоа...Зар мислиш дека Ред бул би имале минимална шанса со Ферари или Мекларен ако беа старите закони?Ф1 наликува на срање...Како и да е,не може никој да гарантира дека ферари или мекларен ќе се вратат на врвот идната сезона...Ф1 стана шпанска сапуница на која не и се знае исходот...

-И да,Bridgestone си одат од Ф1...
http://en.f1-live.com/f1/en/headlines/news/detail/091102084825.shtml

_Vlatko_

Rossonero
Член од
2 ноември 2008
Мислења
759
Поени од реакции
45
В година сите тимови ќе бидат горе-доле исти...Зошто?Затоа што Берни и новата современа Ф1 цели кон тоа...Зар мислиш дека Ред бул би имале минимална шанса со Ферари или Мекларен ако беа старите закони?Ф1 наликува на срање...Како и да е,не може никој да гарантира дека ферари или мекларен ќе се вратат на врвот идната сезона...Ф1 стана шпанска сапуница на која не и се знае исходот...

-И да,Bridgestone си одат од Ф1...
http://en.f1-live.com/f1/en/headlines/news/detail/091102084825.shtml
Во право си за Ред Бул...оваа сезона беа форсирани сите тимови освен Ферари и Мекларен...врати се неколку трки наназад и види кога биле во првите 8 возачи Ковалаинен или Физикела:toe:ја усраа многу оваа сезона ама затоа нареднава осеќам ќе биде ТОП.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Кажи ми зошто мислиш дека физикела ја усрал сезоната ????

_Vlatko_

Rossonero
Член од
2 ноември 2008
Мислења
759
Поени од реакции
45
Кажи ми зошто мислиш дека физикела ја усрал сезоната ????
Не реков дека Физикела ја усрал сезонова туку ФИА со новите правила ја усра и направи најдобрите тимови да бидат најлоши

KeleS

insolitus res
Член од
22 јануари 2008
Мислења
734
Поени од реакции
57
BTW ... Се збора дека нема да има керс в година ... Друго нешто шо веке станва јасно е дека вгодина ке има Мерцедес Браун теам и + Мекаларен мерцедес .
Џанам Браун ке се преименува од Браун ГП во Мерцедес Браун Гп ... Нешто кое од Мекларен се трудеа да го добиат последниве 10 години . Незнам дали тоа ке значи дека моторите за Мекларен ке се по лоши .
Иначе 13 тима со 26 возачи колку што се знае за сега ... На гласање ке е дали да се дозволи уште еден тим ...
Така да има можност за 14 тима и 28 возачи ...
19 трки ... Исто така новост .
Поголема балансираност мегу тимовите најавуваат за правилата в година ...

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
BTW ... Се збора дека нема да има керс в година ... Друго нешто шо веке станва јасно е дека вгодина ке има Мерцедес Браун теам и + Мекаларен мерцедес .
Џанам Браун ке се преименува од Браун ГП во Мерцедес Браун Гп ... Нешто кое од Мекларен се трудеа да го добиат последниве 10 години . Незнам дали тоа ке значи дека моторите за Мекларен ке се по лоши .
Иначе 13 тима со 26 возачи колку што се знае за сега ... На гласање ке е дали да се дозволи уште еден тим ...
Така да има можност за 14 тима и 28 возачи ...
19 трки ... Исто така новост .
Поголема балансираност мегу тимовите најавуваат за правилата в година ...
не си правете сапуници,моторите биле,се и ќе бидат исти за сите (мерцедеси):smir:
-Мерцедес добива добра сума на пари,и во негов интерес е потрошувачот(Мекларен Ф1,Форс Индиа,Браун ГП)да биде задоволен...
-Керс во 2010 дефинитивно нема да има...а јас искрено не сум за 14 тимови,затоа си има пропишано закони,а не секој кој ќе се пријави "ајде ќе направиме место и за тебе"...Нека чека Заубер наредна сезона(2011)...кој им е крив што касно се пријавија...

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Тојота се откажа нема да вози следната година....

Kajgana Shop

На врв Bottom