Формула 1 Сезона 2011

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
дали ова значи дека говедата нема повеќе да летаат по квалификациите?
и дека нема да победат во Шпанија?
времето ќе покажи......
Неможат да ги победат на патека, па ги подбуцнуваат со плачење да дојдат до некоја победа. Ова важи и за Ферари и за Мекларен, да се разбериме.

Мада мое мислење е дека најголем ќар од целиов карамбол ќе извади Рено... нивниот издув е наместен напред, така да не делува на задниот дифузер.

Сепак треба да помини време, да видиме шо како...

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
^ Плачење, цмиздрање, Мекларен, Ферари, Рено, Мено .. Не е битно друже, нели ?!

2009та никој не сака да се повтори, искрено ! Мислам дека и на оние од ФИА полека почна тоа да им станува јасно. Едвај се опоравија од темната доба која ми ја фрли Шумахер пред не така далечно минато, па сега повторно да се деси истото - Hell no !!!!

--- надополнето ---

Јас искрено и давам шанса на сезонава до Монако. Ако во наредните 2 трки не се замрсат сериозно работите (а под тоа подразбирам доминација на МекЛарен и Ферари, односно послаби резултати РБ), отиде сезоната јабана ..

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Хммм... 1-2 за гојдата, Хамилтон е единствен шо можи да им се доближи/загрози според покажаното. Ќе видиме како ќе се вози трката и какви перформанси ќе покаже Мекларенот, нетреба да се случи кикс во боксот како на минатата трка.

TV1 e bosanska televizija. Ide na Eutelsat 16 E. kodirana e :baeh: Slikata e staklooo
Komentatorite se zakon. Dvajca se.
A ne ko kaj nas na MTV ... da se uspies dok go slusas.
Е јебига кој има среќа да гледа сателитска... тоа е, ќе гледа стакло програма. Ние со кабелска и Т-фак, ќе гледаме МТВ 1 во HD на хартија...

Johnny Tran

You OK, Freckles?
Член од
25 јануари 2011
Мислења
1.943
Поени од реакции
1.363
значи колку ја упропастија формулата овие последниве 2 години, тоа е страшно. едно ферари шо газеше се пред себе исто како и мекларен, сега се побавни од едни ред бул, шо немат ниту ни автомобилска марка. ја нема таа жар во трките шо ја имаше порано. сезоната 2008 кога се бореа хамилтон и маса за титула беше последната салам сезона за формула. наредната година го променија изгледот на болидите во тотална катастрофа, а потоа следуваше и перформансите на најдобрите болиди (ферари, мекларен). ова го кажувам како страствен навивач за ферари
R.I.P. F1 (1950 - 2008)

секоја чест за алонсо. респект

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Можеби победи ПАК Себ, но тркава ми даде каква-таква надеж за понатаму.

Промените за кои пишуваше М1К1 очигледно со одразија врз РБ, а кога на тоа ќе се додадат и проблемите кои што ги имат сеуште со КЕРСот .. There is something to build on. Мислам дека која друга, НЕградска патека да беше ќе му отвореше можност на Луис за конкретен пресинг и напад на Себ, и 99% сум сигурен дека ќе победеше.

Алонсо имаше WOW старт, но не успеа да направи разлика и се дрзнеа со Марк цела трка. Одлична вожња и тактитка имаше Џенсон, после слабиот старт .. Иии Ник Хајдфелд - ЅВЕР !!

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
значи колку ја упропастија формулата овие последниве 2 години, тоа е страшно. едно ферари шо газеше се пред себе исто како и мекларен, сега се побавни од едни ред бул, шо немат ниту ни автомобилска марка. ја нема таа жар во трките шо ја имаше порано. сезоната 2008 кога се бореа хамилтон и маса за титула беше последната салам сезона за формула. наредната година го променија изгледот на болидите во тотална катастрофа, а потоа следуваше и перформансите на најдобрите болиди (ферари, мекларен). ова го кажувам како страствен навивач за ферари
R.I.P. F1 (1950 - 2008)

секоја чест за алонсо. респект
Хахахаха...нормален си што пишуваш? Денеска беше една од најинтересните трки оваа сезона, посебно дуелот помеѓу Хамилтон и Ветел во последните неколку кругови. Тоа што Алосно успеа од 4-то место да стигне 1-во место на почетокот е супер, ама стратегијата глупава на Ферари заеба се, и најпаметен излезе Ветел, и Батон кој што успеа да заврши 3-то место со само 3 влегувања во пит-стоп. Исто така Ветел при крајот многу помалку користеше DRS на правецот (технички проблем) за разлика од Хамилтон кој сепак не успеа да го помине :) .. Објективно кажано, Ферари се тапа, поготово Маса оваа сезона. А ред бул е најмалку виновен за тоа....демек ако ферари не победува ф1 не е тоа тоа :pos:

Johnny Tran

You OK, Freckles?
Член од
25 јануари 2011
Мислења
1.943
Поени од реакции
1.363
Хахахаха...нормален си што пишуваш? Денеска беше една од најинтересните трки оваа сезона, посебно дуелот помеѓу Хамилтон и Ветел во последните неколку кругови. Тоа што Алосно успеа од 4-то место да стигне 1-во место на почетокот е супер, ама стратегијата глупава на Ферари заеба се, и најпаметен излезе Ветел, и Батон кој што успеа да заврши 3-то место со само 3 влегувања во пит-стоп. Исто така Ветел при крајот многу помалку користеше DRS на правецот (технички проблем) за разлика од Хамилтон кој сепак не успеа да го помине :) .. Објективно кажано, Ферари се тапа, поготово Маса оваа сезона. А ред бул е најмалку виновен за тоа....демек ако ферари не победува ф1 не е тоа тоа :pos:
добро ај кажи ми поубави се болидите сеа ?.... и перформансите на ферари и мекларен дали се исти. никаде не споменав дека ферари ако не тепа не е тоа тоа. само кажувам колку нагло ги утнаа најдобрите тимови у Ф1. кажи ми од 2000 па се до 2008 кои беа најсериозните тимови. ферари и мекларен. сега не е истото, маса и батон се мачат со болиди од пониска класа (со исклучок на батон за оваа трка). според мене погрди болиди од овие 3 години немам видено во Ф1, сеа тоа си е мое мислење, а ако на тебе не ти се свиѓа моето мислење твој прболем.

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
добро ај кажи ми поубави се болидите сеа ?.... и перформансите на ферари и мекларен дали се исти. никаде не споменав дека ферари ако не тепа не е тоа тоа. само кажувам колку нагло ги утнаа најдобрите тимови у Ф1. кажи ми од 2000 па се до 2008 кои беа најсериозните тимови. ферари и мекларен. сега не е истото, маса и батон се мачат со болиди од пониска класа (со исклучок на батон за оваа трка). според мене погрди болиди од овие 3 години немам видено во Ф1, сеа тоа си е мое мислење, а ако на тебе не ти се свиѓа моето мислење твој прболем.
what?!?! Значи ти бојкотираш Ф1 затоа што болидите не изгледаат убаво:pop: ... маса и батон се мачат со болиди од пониска класа? Па за тоа најмалку е виновен изгледот на болидот, а најодговорни се тимовите што го спремаат тој болид.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Можеби победи ПАК Себ, но тркава ми даде каква-таква надеж за понатаму.

Промените за кои пишуваше М1К1 очигледно со одразија врз РБ, а кога на тоа ќе се додадат и проблемите кои што ги имат сеуште со КЕРСот .. There is something to build on. Мислам дека која друга, НЕградска патека да беше ќе му отвореше можност на Луис за конкретен пресинг и напад на Себ, и 99% сум сигурен дека ќе победеше.

Алонсо имаше WOW старт, но не успеа да направи разлика и се дрзнеа со Марк цела трка. Одлична вожња и тактитка имаше Џенсон, после слабиот старт .. Иии Ник Хајдфелд - ЅВЕР !!
ги одложија промените за неколку трки ама ако се побунат другите тимови (од втора класа) можно е уште одма да ги сменат т.е да ги забранат па така ред бул ќе изгуби најмногу во перформансот оти го имаат усовршено системот

а јас се си мислев дека Ферари и Мекларен (па и Мерџото) ќе владеат оваа сезона оти имаат најусовршен Керс ама ништо од бизнисот барем засега

Ред Булшит треба да му даваат плата од 50 милиони на Њуи а не 10

Ферари и МекЛарен им дишат во вратот на ред бул само во Ферари се катастрофа со стратегијата

Хамилтон за влакно не победи

честитки до Фетел

за Маса и МТВ немам коментар :tapp:

полета на стартот а до вчера губеше позиции на стартот од трките

:aplauz::zver:

изгледа се навежба :sport1:

ајде,можи во Монако ќе победи

Член од
14 август 2010
Мислења
1.227
Поени од реакции
1.490
Zalno bese da se gledaat ferarite denes - dvete ferari ZA CEL EDEN KRUG bea minati ne samo od redbul, tuku i od meklaren. :toe:

Komentatorot bese na nivo na prethodnite komentiranja :pov:

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Zalno bese da se gledaat ferarite denes - dvete ferari ZA CEL EDEN KRUG bea minati ne samo od redbul, tuku i od meklaren. :toe:

Komentatorot bese na nivo na prethodnite komentiranja :pov:

бегај не ми го спомнувај коментаторот

пролив ме фати, дури можев и да прднам

а мислев дека само чак норис можи да прди кога има пролив

:pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom