Формула 1 Сезона 2011

Член од
14 март 2010
Мислења
16.976
Поени од реакции
16.363
One-Two триумф на Ред Бул...веќе досадна станува Ф1, а тек е почеток на сезона...

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Ова го немаше ни во ерата на Шумахер :icon_lol:

Член од
7 јули 2010
Мислења
1.695
Поени од реакции
828
Досадна трка...Ред Бул доминантни и тешко дека некој ке ја спречи нивната супериорност годинава иако е почеток :toe:

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
пак Себ победи :toe:

ај честитки (како не му здосади од толку победи) :)

дали ќе стани најмладиот двократен шампион?

мекларен катастрофа,мерцедес добри на квалификации ама на трка НЕ

Ферари се враќа,Вистина се враќа (само да го средат воздушниот тунел) и тој сега најде да заебава....

го јадовме Вебер ама после и тој не јаде хах

ајде Ферари наскоро и ти ќе бидеш флекси како пијалокот само продолжи така

Маса.... (ај да не си ја трошам тастатурата за него)

песот кобајаши од последен на 10 место стигна,шо ти значи да имаш неупотребени гуми ццц

за следната трка и Маса и Алонсо треба да стартуваат од последно и претпоследно место и да летаат по стазата шпанска и да остварат 1-2 победа :):):)

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Буквално трката мене ми беше интересна, имаше многу престигнувања, борба за позиции, за 2-ро, 3-то, 4-то итн :) имаше дуел Баричело со Шумахер :) значи се ми беше интересно, освен Фетел и за тоа кој ќе биде победник на трката.... и ќе го заборавев за малку коментаторот, па од каде го нашле бе тој да коментира, ради него ќе сменев каналот и немаше да догледам, се случуваат интересни престигнувања, а тој се заблеал во некој информации на Википедиа и не прати што се случува на стазата, ебате кретено, па и кога ќе види тешко му е да ги погоди возачите, односно меѓу кого се води дуелот, се сеќавам на крајот Розберг го престигна Батон и овој ги кажува првите 8 и Батон сеуште го збори како 5-ти:tapp: па јас незнам зошто е коментатор кога незнае основни информации да ти долови, па не мора да си некој стручњак а и никој не го бара тоа од него, доволно е да ја прати трката:toe:

Се надевам во брзо време МекЛарените ќе се подобрат дабиде понеизвесно и поинтересно :)

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
коментаторов беше збунет или??

не беше јаден изгледа :tapp:

видете шо прават србите

блазе нив

ќе станат како BBC

Kreće SK Prajm

Napisao: SK
Redakcija Sport Kluba sa ponosom objavljuje da od petka kreće novi kanal, Sport Klub „prajm“ (SK Prime).

Kao i dva kanala koja već imamo, Sport Klub i Sport Klub +, i ovaj će biti u „free“ analognoj ponudi, odnosno, besplatan. Nadamo se da će svi kablovski operateri shvatiti vrednost ovog kanala i projekta, jer će svaki ljubitelj sporta naći nešto za sebe.

Ponuda SK Prime je veoma slična ponudi Sport Kluba i Sport Kluba +, ali uz jednu veliku novinu. Naime, uz najbolji fudbal (Premijer liga, F.A. kup), najbolju košarku (NBA, Evroliga), najbolji tenis (ATP Masters 1000 serija, Vimbldon, Dejvis kup) i najbolji hokej, sada ćete imati priliku da gledate i najbolji moto sport pošto sa ponosom možemo da objavimo da su otkupljena prava na trke Formule 1.

Kompletna redakcija Sport Kluba se, dakle, i dalje trudi da se drži devize sa kojom je i počela rad pre pet godina: za nekoga sve, za svakog po nešto i to sve besplatno...

Ali, da se vratimo F1. Ono što ćemo mi ponuditi je najbrži karavan na svetu na način na koji do sada nikada nije bio praćen na ovim prostorima. Prenosićemo sve treninge, sva zagrevanja, a imaćete i jedinstvenu priliku da vidite i mnoge stvari koje se dešavaju „iza kulisa“ kao što su provera bolida i provera staze.

Komentari Srđana Ercega i Pavla Živkovića, kao i stručne opservacije legende našeg sportskog novinarstva Veljka Petrovića samo će vam upotpuniti doživljaj. Naravno, pre i posle svake trke ćemo se osvrnuti na dešavanja u studiju Sport Kluba, kao što ste već polako navikli od nas.

Paket F1 ne podrazumeva samo Fetela, Hamiltona, Alonsa, Vebera i ostale velike zvezde. Osim toga, prenosićemo i GP 2 i GP3 seriju i atraktivni Porše Superkup. Ne samo što su i tu zanimljive trke, već ćemo moći da upoznamo i nove buduće zvezde auto-moto sporta.

Uz sve pomenuto, noseći sadržaj Sport Klub Prajma biće Moto GP. Korisnici SBB-a će moći da ga nađu na frekvenciji na kojoj je do sada bio „Fishing and Hunting“ kanal. Za sve ostale informacije, pozovite svog kablovskog operatera. Uživajte uz kanale Sport Kluba!

http://www.sportklub.info/vest.php?id=krece--sport-klub-prajm-

само ние овој канал не го фаќаме а и нема ни да го фаќаме

ФАК

затоа јас барам некој добар српски торент сајт

http://forum.kajgana.com/showthread.php?42224-%D0%9D%D0%B0%D1%98%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B8%D0%BE%D1%82-%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%82-%D1%81%D0%B0%D1%98%D1%82&p=4257175&viewfull=1#post4257175

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Отиде ПАК јабана рејтингот на Ф1 !!

Да ви се плукнам у биковите не жигосани .....

Член од
14 август 2010
Мислења
1.238
Поени од реакции
1.501
Hahaha, :pos2: najsmesen komentatorot bese na krajot preveduvajki ja pres konferencijata (ili barem se obiduvase) Alonso veli - We have tyres contakt with Weber, a ovoj prenesuva - eve Alonso veli deka Veber imal podobri gumi....... se si mislam deka i ne e tolku los komentatorot i deka narocno tresi gluposti za da ne nasmee budaletinkata...

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Екипите сакаат да ја поседуваат Формула 1

Тимскиот шеф на Мекларен, кој ја предводи и асоцијацијата на екипите учеснички во светското првенство, долеа масло на огнот кој се распламтува по најавите дека има заинтересирани бизнисмени кои би сакале да го купат бизнисот поврзан со Формула 1. Гласините започнаа со појавувањето на Руперт Мардок и неговата медиумска мрежа Њуз Корп, во која што главна ѕвезда е телевизијата Скај, поради што многумина помислија дека тој е заинтересиран да ја префрли Формула 1 на каналите со претплата. Подлабоката анализа откри дека тој е во партнерска кооперација со ЕКСОР, италијански фонд во сопственост на семејството Ањели во Италија, кои што се сопственици на Фиат, а со тоа и мнозински акционери во Ферари, но и во Јувентус. Самите сопственици на доминантниот пакет акции објавија дека Формула 1 не е на продажба, а истото го повтори и Берни Еклстоун како промотер и запознаен со сите детали од спортот. Сепак, приказната се разгорува со фактот дека од компанијата на Мардок посакале да разговараат со водечките екипи на таа тема, што во услови на преговори за продолжување на договорот Конкорд по 2012, со кој што се регулираат правата и обврските за настап во Формула 1, се создава непријатна атмосфера која можно е повторно да резултира со закани за паралелно првенство.
- Ултимативно би сакале да имаме тимска сопственост врз правата од спортот,- изјавил Витмарш за време на турскиот гран при викенд. - Сегашните сопственици изјавија дека не сакаат да продаваат, но нема многу капиталисти кои сакаат да бидат во еден бизнис до бесконечност. Кој би знаел, немам увид одвнатре, ниту пак некакви контакти. Екипите секогаш како прво и најважно ја оценуваат стабилноста, но сакаме да бидеме сигурни и дека спортот е одржлив, а за тоа да се постигне потребно е извесно ниво на инвестиција во промоциите и во развојот. Потребно е да се има соодветна поделба на приходите, па ако се има сето тоа, а воедно се имаат и добри сопственици, без оглед кои се тие, тогаш тоа е позитивно. Сите екипи треба да погледнат каде сме и дали сакаме да бидеме инволвирани во бизнис модел за иднината, доколку сегашните сопственици сакаат да продадат. Се сомневам дека би сакале во одредена фаза, но останува да видиме,- рече Витмарш, кој за состанокот во Штудгарт вели дека е средба на разни ко-сопственици од разни екипи, што ги инволвира и шеиците од Блискиот Исток, кои се акционери во Ферари и Мекларен (Абу Даби и Бахреин).
Иако се согласува со него дека екипите треба да бидат главните промотори, тимскиот шеф на Лотус Рено, Ерик Булие, воедно и потпретседател на ФОТА, сепак смета дека атмосферата во падокот е позатегната. Тој бил изненаден од веста дека во Штудгарт ќе има средба меѓу претставници на Ферари, Мекларен, Мерцедес и Ред Бул, со претставници од Њуз Корп, за што медиумите шпекулираат дека би биле партнери во откупот.

http://www.f1almanah.mk/formula1/aktuelno/10224-ekipite-bi-sakale-da-ja-poseduvaat-f1

Витмарш - типична глупа и грда британска фаца :smeshko:

Член од
7 мај 2009
Мислења
710
Поени од реакции
55
Макс мора да го донесе овој СК прајм заедно у пакет со другите СК така ако треба и 1000 ќе плаќам...не го можам дечково шо коментира на мтв. Мора да ги прпорача тоа дрогите што ги зима...

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
А најјакиот кикс на коментаторот Алонсо на тимско радио збори Шпански а овој вика кој знае Италјански го разбра разговорот :tapp:

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
^да да, заборавив тоа да го споменам:pos: ... и навистина не ми е јасно како може на моменти да се загледа во тие информации кои ни ги пренаса, да заборави на текот на трката, буквално да не ја гледа и да пропушти да прокоментира престигнување?? И потоа нормално е појма да нема кој на која позиција се наоѓа:toe:

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
FIA promijenila pravilo o blown-difuzoru!

Piše: GrandPrix.com.hr, 17.05.2011., 19:29
5 komentara

FIA je već za VN Španjolske iznenađujuće promijenila pravilnik po pitanju blown-difuzora! Novo pravilo kaže da nitko ne smije ispuhivati više od 10% plinova prema difuzoru, što bi trebalo znatno utjecati na downforce bolida.
Pretpostavlja se da će ovo pravilo najviše pogoditi momčad Red Bulla, a obzirom da se iz McLarena nedavno moglo čuti kako vjeruju da upravo blown-difuzor i mape motora donose Red Bullu toliku prednost u kvalifikacijama, može se slobodno zaključiti da su oni inicijatori ovakve akcije prema FIA-i. Tim više što je ekipa iz Wokinga najavljivala da će oni u Španjolskoj istraživati mape motora za kvalifikacije, pa im sad takav trud ispada uzaludan. Takve medijske taktike nisu neobične za McLaren koji očito gubi bitku s Red Bullom za čiju brzinu nemaju odgovora.
Ross Brawn: “Ovo će utjecati na apsolutno sve momčadi, obzirom da već od prošle godine većina koristi takav sustav. FIA očito ima plan da se razvijamo u drugom smjeru pa je na nama da se sada zbrojimo i pogledamo kolike i kakve promjene će ovo uzrokovati.”
Christian Horner: “Ovakve stvari su normalna posljedica uspjeha; ostali vas žele pod svaku cijenu zaustaviti. No, mislim da će to pogoditi sve timove koji su koristili sličan sustav, a u pitanju je 90% ekipa. Dobra stvar je što je ispred nas Barcelona, koja će sigurno pokazati kakav je pravi odnos snaga sa ovim novim pravilima.”

дали ова значи дека говедата нема повеќе да летаат по квалификациите?

и дека нема да победат во Шпанија?

времето ќе покажи......

Kajgana Shop

На врв Bottom