M1K1 007
не у еу
- Член од
- 7 јули 2009
- Мислења
- 1.796
- Поени од реакции
- 571
педери се тие, педериСлаби перформанси на Мекларен во Барселона ...
http://www.formula1.com/news/headlines/2011/3/11803.html
Де ла Роса се враќа во Мекларен како резервен возач.
само да го искористат знаењето за гумите кој го има педеро де ла роса (слично беше и ко се префрлија од мишелинките на бриџстоун)
Bernie Ecclestone protiv nove formule motora Autor F1Racing Petak, 18 Ožujak 2011 13:38 PDF | Ispis | E-mail S obzirom da je Bernie Ecclestone stao u zaštitu aktualne, 2.4 litrene V8 formule motora, vrlo je vjerojatno da će ju Formula 1 zadržati i nakon 2013.

Bernie nikako ne podržava nove motore
U slučaju da Formula 1 2013. implementira ekološke, 1.6 litrene motore, niti jedna od televizija neće otkupiti prava za prijenos utrka.
Mišljenje je to izvršnog direktora Formule 1, Bernija Ecclestonea koji smatra da bi prelazak na malene turbo motore bio loš potez za sport.
"Ja sam potpuno protiv prelaska na ovu novu, malenu formulu turbo motora," izjavio je Ecclestone za Associated Press.
"Nama to nije potrebno. A ako je svijetu potrebno, onda bi takvi motori trebali biti na utrkama salonskih trkaćih automobila."
"Sve je zapravo PR, to nema nikakve veze s Formulom 1. Takve promjene bi bile nevjerojatno skupe za sport."
"Siguran sam da će promotori izgubiti veliki dio publike, a prilično sam siguran da ćemo izgubiti sve televizije."
Ferrari i Mercedes u savezu protiv nove formule motora
Ovo je prvi put da je netko, osim Ferrarija, javno istupio protiv nove formule motora, koju je FIA nedavno ratificirala na sastanku svog Svjetskog motorsportskog savjeta.
Ferrariju podršku daje i Mercedes, no proizvođači poput Coswortha ili Renaulta jedva čekaju uvođenje nove formule jer vjeruju da će im pomoći da postanu konkurentniji.
Uz to, novi tehnički pravilnik, koji još uvijek nije detaljiziran, navodno je privukao interes jednog japanskog i jednog korejskog proizvođača koji ozbiljno razmatraju mogućnost ulaska odnosno povratka u Formuli 1.
Nije poznato je li u pitanju Honda ili Toyota, no izvjesno je da je Korejac u pitanju Hyundai.
Ecclestone se ne slaže s Todtom oko motora
Nova formula motora dio je plana Svjetske automobilističke federacije koja sve svoje discipline želi prebaciti na tzv. World formulu motora, koja u svom osnovnom obliku, bez obzira na prvenstvo, izgleda isto - do 1600ccm, četiri cilindra i turbina.
Komentirajući FIA-u i njezinog predsjednika Jeana Todta, Ecclestone je rekao: "On nije promotor niti prodaje Formulu 1. Jean i ja se ne slažemo oko tog motora. Ali, iskreno, ne vidim razlog za to."
"Imali smo KERS koji je trebao riješiti ekološke probleme i poziciju Formule 1, a sada imamo još nešto."
Formula 1 ne smije ostati bez bučnih motora
Ecclestone je upozorio i da bi manja količina buke koju proizvode motori sa četiri cilindra mogli smanjiti interes publike za Formulu 1.
"Po svijetu susrećem puno različitih ljudi, recimo sponzore, promotore ili novinare. Mislim da su dvije stvari najvažnije za Formulu 1."
"Prva je Ferrari, a druga je buka . Ljudi vole buku i uvijek su uzbuđeni zbog toga. Ljudi koji nikad nisu bili na utrci Formule 1 uvijek kažu da im je najdraža buka kada ih pitate što im se najviše sviđa," objasnio je.
"Nedavno sam u Singapur doveo jednog ruskog poduzetnika, a onda sam ga kasnije susreo u Rusiji. Pitao sam ga što ga je najviše impresioniralo. Recimo, nisam ni razmišljao o buci, a on mi je rekao baš to, da mu je buka bila nevjerojatna."
"Buka vas jako uzbudi. Nevjerojatno je, radi čak i kod žena. Žene vole buku," zaključio je Bernie.
првата е Ферари а другата е бучавата
во право е дедо Берни

ова ќе дојди како да гледаме WTCC а не Ф1