Формула 1 Сезона 2011

Член од
7 јули 2010
Мислења
1.695
Поени од реакции
828
Аууууу каква трка ... Батон е возачиште !!!

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.441
Поени од реакции
6.096
Ми нема равен за пропуштање вакви работи па затоа ако има неки хајлатс од претекнувања и сл. нека постира :)

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Ми нема равен за пропуштање вакви работи па затоа ако има неки хајлатс од претекнувања и сл. нека постира :)
Tell me about it, како ли само можев да се откажам од пратењето на тркава (МТВ се криви) :mad:...Утре обавезно си ја даунлоадирам, ова мора да се изгледа целосно. Секоја чест за Батон!
McLaren triumph once again in Canada (y)

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
имам некое чувство дека Ферари ќе победи,а за еден два не знам - то зависи од столица ама гледам добар беше и тој,да не се враќа во форма?
само утре пазате го брзиот и фуриозен старт на црвените болиди

а за МТВ поарно да не пцујам оти не вреди
квал. ги скратија а и за трката истото не чека а пресс па не иди во предвид да дадат оти имаат јака програмска шема

како не им текни Формулата да ја даваат на еден од другите нивни канали?

п.с а и двата коментатори ги менваат на секоја трка (изгледа ги тестираат кој помалку глупости ќе изнакажи)
овој помладиот - чупевски, е малку подобар од видевски оти тој видевски само чита од нашите Ф1 портали наместо да се сконцентрира на трката тој само си чита,битно да мели нешто
ај упм :(

не се надевав дека ќе врни (дека ќе истура) на почетокот,мислев дека на суво ќе стартуваат па на средина или на крајот ќе подзаврни
и не се надевав дека некој (т.е ебаното британско пегаво и бавно копиле батон) ќе му го закачи на Алонсо одназад,да му ја расчешнам таа јапонката џесика мичибата

браво за Шуми феноменанално :) извози (само болидот сеуште му е ѓубре) значи чоекот уште добро вози,толку беше блиску а сепак далеку од подиум,на оваа трка имаше повече среќа отколку на претходните трки

браво за батон (7 поени му скрати на шофериштето)
хамилтон теле (ријана е крива) изгледа му рече да заврши побрзо и да му го исцица,а пусикет не ја видов....

трката беше феноменанална

да се посмејме малку со кире бананамен
ќе паднеше за малку т.е овој не падна туку се истури

--- надополнето: Jun 13, 2011 5:55 AM ---
Хахаааа ЅВЕРОТИЊА !!!!!

После сударот со Шпиончето, падна на 21вата позиција и ги клецна СИТЕ со 6 влегувања во бокс. Во последните 3 круга се виде дека Себ нема guts за спортов. Утре Чарли и компанија ако не ја зезнат работата со казна за Батон, ова ќе биде дефинитивно победа на сезоната .. Ма на декадата бре !! :p

а имаше во 2008 на монца и то со торо росо (а зад него ковалаинен со мекларен)

туку мекларен уште во саботата ги припреми болидите за дожд и со добри тактики (и со помош на сејфти кар) тактичарот а не шофериштето батон победи!

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
="M1K1 007, post: 4188763"а имаше во 2008 на монца и то со торо росо (а зад него ковалаинен со мекларен
Да де Себ има болс само за победи обезбедени стрикно преку ПП и со +10-15 сек. во однос на вториот. Не биди смешен. Кога веќе толку убаво се сеќаваш како беше во Монца 2008, тогаш сигурно се сеќаваш дека трката беше прав хаос, со многу дожд, постојано ги менуваа позициите СИТЕ, освен Фетел кој си ја капитализираше ППта. Ковалаинен заврши втор со преку 10 сек. заостанување т.е. воопшто не дојде до директен дуел меѓу двајцата, за да зборуваме за способностите на Фетел .. Уствари ќе немаше што да се дебатира 99% сум сигурен дека ќе го изгубеше дуелот.

Исто е и со РБ, како лани така и годинава. Типот се потпира и максимално ги користи лудите перформанси што му ги пружи на Њуи на болидот. Кога се функционира пицикато - Фетел е страшен. Штом малце сецне работава, се истрошат малце гумите, капне дожд, трето, пето .. Фетел не е ништо повеќе од еден просечен возач кој не умее соодветно да си ја одбрани позицијата. Тоа според мене не е врвен возач. Реков во еден предходен пост, ќе кажам и пак. Последните 2 победи Фетел НЕ ГИ ЗАСЛУЖИ !! И во Барселона, и во Монако имаше среќа што беа во прашање затворени патеки и противниците му, немаа идеална можност за претекнување. Вчера се возеше на отворена патека, но ќе се десеше истото ако трката траеше 2 круга помалку.

Така да, колку и да изгледа незаприливо до сега, Фетел не е недопирлив. Потребно е само да поминат барем уште 2-3 трки во низа без негова победа, малце да се спушти на земја, по што ќе се следуваат и негови грешки, пехови, судари и сезоната пак би се закухтала пред крајот. Чекај малце помина третина од сезоната, а Себ уште нема ниту еден инцидент. Сетете се лани само на камбекот на Алонсо, токму во овој период беше, во средината сезоната со победата во Германија ја започна победничката серија, што малку фалеше да му ја донесе титулата.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Аххх, дефинитивно најдобрата трка сезонава ! Дефинитивно ! Батон, секоја му чест ! Иако можеби и можеше да го пушти Луис да помини, но ете, тој беше на идеалното движење на трката, а и веројатно му здосади да попушта стално... Го почитувам Батон, бидејќи има шампионски менталитет, и можи да освој уште една титула... И што е најјако, од последното место, успеа да победи во трка, а при тоа да има поминато, скоро половина трка... Потсетете ме во историјата, ако некој друг успеал во тоа, во поновава историја..

Шумахер, стварно не сфаќам како сака да вози, не го разбирам како возач, и никогаш нема да го разберам.. Очаен е и сезонава, и повторно се виде дека неговите возачки способности, не се кој знае што.. Со тој болид на Ферари, на времето и Картекијан ќе беше шампион, али што е тука е...

За инцидентот меѓу Батон и Луис, сакам да слушнам и ваши мислења, а за оној на Марк и Луис, мислам дека Луис беше крив.... Иначе, не верувам дека ќе има санкции за Батон, за дуелот со Алонсо, бидејќи Батон беше на идеалната страна, и остави доволно простор, но Алонсо беше тој кој требаше да почека да ја поминат шиканата, и да проба да го мине подоцна...

За Ветел и неговата грешка, не знам шо да кажам, но младоста е неговаа „маана“ сега... Ќе биде од него роден шампион, со сите нишани, но моментално три возачи се класа пред него, Фернандо, Луис и Џенсон, иако Луис и Алонсо се можеби и најдобрите во моментов.. Луис, прави глупости оваа сезона многу...

На трката имаше два епик моменти и тоа : Триумфот на Батон и вториот е оној кога Риана дојде во боксот и укањето на момците, кога еден од механичарите сакаше да се слика со Неа... Се изнасмеав, браво !

За МТВ немам збор ! Дај ако чита некој, да знај дека сте УЖАС !!!!! И не терат да плаќам радиодифузна такса... Марш у три лепе пичке материне да одат сите во МТВ... !!

п.с Едит: Убав филмот додека чекавме да се вклучите ! Да ви ебам кореноТ !!!!

Член од
18 јули 2010
Мислења
278
Поени од реакции
177
Аххх, дефинитивно најдобрата трка сезонава ! Дефинитивно ! Батон, секоја му чест ! Иако можеби и можеше да го пушти Луис да помини, но ете, тој беше на идеалното движење на трката, а и веројатно му здосади да попушта стално... Го почитувам Батон, бидејќи има шампионски менталитет, и можи да освој уште една титула... И што е најјако, од последното место, успеа да победи во трка, а при тоа да има поминато, скоро половина трка... Потсетете ме во историјата, ако некој друг успеал во тоа, во поновава историја..

Шумахер, стварно не сфаќам како сака да вози, не го разбирам како возач, и никогаш нема да го разберам.. Очаен е и сезонава, и повторно се виде дека неговите возачки способности, не се кој знае што.. Со тој болид на Ферари, на времето и Картекијан ќе беше шампион, али што е тука е...

За инцидентот меѓу Батон и Луис, сакам да слушнам и ваши мислења, а за оној на Марк и Луис, мислам дека Луис беше крив.... Иначе, не верувам дека ќе има санкции за Батон, за дуелот со Алонсо, бидејќи Батон беше на идеалната страна, и остави доволно простор, но Алонсо беше тој кој требаше да почека да ја поминат шиканата, и да проба да го мине подоцна...

За Ветел и неговата грешка, не знам шо да кажам, но младоста е неговаа „маана“ сега... Ќе биде од него роден шампион, со сите нишани, но моментално три возачи се класа пред него, Фернандо, Луис и Џенсон, иако Луис и Алонсо се можеби и најдобрите во моментов.. Луис, прави глупости оваа сезона многу...

На трката имаше два епик моменти и тоа : Триумфот на Батон и вториот е оној кога Риана дојде во боксот и укањето на момците, кога еден од механичарите сакаше да се слика со Неа... Се изнасмеав, браво !

За МТВ немам збор ! Дај ако чита некој, да знај дека сте УЖАС !!!!! И не терат да плаќам радиодифузна такса... Марш у три лепе пичке материне да одат сите во МТВ... !!

п.с Едит: Убав филмот додека чекавме да се вклучите ! Да ви ебам кореноТ !!!!
Da ne bese posledniot sc baton ke bese daleku na krajot. No nema da se ubeduvame uste koga vidov deka gi napravi maslinkata baton i alonso klasa nad fetel a sumaher go spusti na nivo na kobajasi se gleda deka si daleku od realnosta ti.I uste nesto da ti bide jasno kobajasi e dobar vozac koj toa go ima dokazano osvojuvajki bodovi i borejki se so daleku podobri bolidi od negoviot pa drug pat zapitaj se pred da go spomnes vo negativna konotacija. uste malku fali na bolidot na mercedes za da bide konkurenten. vidovte i samite kolku pobrzi bea i red bul i meklaren od mercedesot na krajot

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Da ne bese posledniot sc baton ke bese daleku na krajot. No nema da se ubeduvame uste koga vidov deka gi napravi maslinkata baton i alonso klasa nad fetel a sumaher go spusti na nivo na kobajasi se gleda deka si daleku od realnosta ti.I uste nesto da ti bide jasno kobajasi e dobar vozac koj toa go ima dokazano osvojuvajki bodovi i borejki se so daleku podobri bolidi od negoviot pa drug pat zapitaj se pred da go spomnes vo negativna konotacija. uste malku fali na bolidot na mercedes za da bide konkurenten. vidovte i samite kolku pobrzi bea i red bul i meklaren od mercedesot na krajot
А исто така не ги знае ни идеалните путања во трките.

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Објективно гледано и следено, оваа трка покажа куп пропусти и од страна на домаќините а и од страна на тимовите. Да се надеваме дека вакви дешавки ќе има што помалку.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Веројатно од твојов речник треба да сфатам дека маслинката е Луис !? Убеден сум во тоа ! Луис и Алонсо се приказна за себе, и само некој како тебе, може да ги споредва ! Неделата и предходно во Кина, Фетел тоа го докажа ! :) Јас не паметам, кога некој од овие двајца има изгубено трка, во последен круг, и тоа два пати годинава ! Али тоа се само детали. Но, секој има различно мислење, и твоето го почитувам, како такво ! :)
--- надополнето: Jun 14, 2011 12:06 PM ---
А исто така не ги знае ни идеалните путања во трките.
Нормално дека не ги знам, само претпоставувам ! Не сум Ф1 возач ! Тој што вели дека ги знае, значи сигурно има возено Ф1 или пак е глуп/прост :)

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Нормално дека не ги знам, само претпоставувам ! Не сум Ф1 возач ! Тој што вели дека ги знае, значи сигурно има возено Ф1 или пак е глуп/прост :)
Немора да бидеш возач во Ф1 треба да имаш разбирање во трките. Идеалната линија е иста на формула 1 болид и круз од ВТЦЦ и Југо од македонскиот шампионат и полека со тоа глуп/прост зашто во моментов тоа на тебе се однесува односно сам себе убијал е работава.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Немора да бидеш возач во Ф1 треба да имаш разбирање во трките. Идеалната линија е иста на формула 1 болид и круз од ВТЦЦ и Југо од македонскиот шампионат и полека со тоа глуп/прост зашто во моментов тоа на тебе се однесува односно сам себе убијал е работава.
Јас, другар барем не велам дека знам.. За разлика од други, кои викаат дека знаат.. Ниту сум возел болид, ниту ќе возам, затоа не кажувам.. И не прај глупи споредби.. Ако Англичанец дојди тука и вози македонско возило, сигурно нема да му биди „идеалното путање“ како она нашето

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Јас, другар барем не велам дека знам.. За разлика од други, кои викаат дека знаат.. Ниту сум возел болид, ниту ќе возам, затоа не кажувам.. И не прај глупи споредби.. Ако Англичанец дојди тука и вози македонско возило, сигурно нема да му биди „идеалното путање“ како она нашето
Незнам колку години имаш ама сигурно си дете и не разбираш ништо според мене. Да дојде англичанец и да седне во едно од нашите југовци (тие конкуретните) со билштен амортизери со унотурбо кочници, тркачки трапови кратка летва, унибали, ојачана школка, мотор со околу 100 hp (по правилник е ограничена доработката на моторот) со сигурност ке ги фати сите репери на стаза зошто таа кола е комплетно тркачка и нема врска со југо. И совет до сите кој не се запознаени со спортот да не ги потценуваат нашите возила зошто доста од нив имаат многу апгрејди со текот на времето и тие коли коштаат доста пари.

Kajgana Shop

На врв Bottom